2.0 TDi - PD - BMM Spolehlivost
Moderátoři: šulda, Moderátoři
2.0 TDi - PD - BMM Spolehlivost
Zdar hoši.
Mám nabídku na Octavii II, 2.0 TDI-PD, 103KW 8v, označení motoru BMM.
Na internetu čtu velmi smíšené, nicméně lehce pozitivní názory na tento motor, má s ním někdo nějaké zkušenosti? Mám do toho auta jít?
Jedná se o O2 2006, najeto cca 200tkm. Plně vedená serviska ze Škodovky, po 1. majiteli z Německa, vážně krásné a opečovávané auto, je na něm vidět, že se o něj majitel velmi dobře staral. Není to žádný firemák, nebo auto po nějakém mladém blbovi, co tomu šlapal za studena. Nejspíš starší pán, neboť je 1. majitelem a auto je velmi vybavené, chybí pouze kůže a navi.
Jinak má nezávislé topení, xenony, sport podvozek, 18" kola, vylepšené rádio s výměníkem, vylepšené stereo, tempomat, prakticky vše snad, kromě těch dvou.
Nevím zda do ní jít. Cenově je trochu nadceněná, ale myslím si, že pokud motor není problémový, tak že ta cena je pochopitelná:
Díky za všechny odpovědi
Mám nabídku na Octavii II, 2.0 TDI-PD, 103KW 8v, označení motoru BMM.
Na internetu čtu velmi smíšené, nicméně lehce pozitivní názory na tento motor, má s ním někdo nějaké zkušenosti? Mám do toho auta jít?
Jedná se o O2 2006, najeto cca 200tkm. Plně vedená serviska ze Škodovky, po 1. majiteli z Německa, vážně krásné a opečovávané auto, je na něm vidět, že se o něj majitel velmi dobře staral. Není to žádný firemák, nebo auto po nějakém mladém blbovi, co tomu šlapal za studena. Nejspíš starší pán, neboť je 1. majitelem a auto je velmi vybavené, chybí pouze kůže a navi.
Jinak má nezávislé topení, xenony, sport podvozek, 18" kola, vylepšené rádio s výměníkem, vylepšené stereo, tempomat, prakticky vše snad, kromě těch dvou.
Nevím zda do ní jít. Cenově je trochu nadceněná, ale myslím si, že pokud motor není problémový, tak že ta cena je pochopitelná:
Díky za všechny odpovědi
16ventil? No nevím, zkoušel jsem hledat názory právě na BMM a o 16v bez DPF jsem nevyčetl nikde nic dobrého. Údajně problémy čerpadla, praskání hlavy a kdovíco ještě. Jsem z toho hotovej, protože ta Octavie co mi nabídl ten kamarád je nádherné auto a jede krásně. Turbo nepíská, nic nikde neklepe, vše perfektní, jen mám strach z toho motoru no :/Jirka. píše:Raději BKD.
Jaký čerpadla? Dyt jsou úplně ty samý. U 16V problém praskání hlavy, ale už jsem prasklou neviděl ani nepamatuji, protože to byla výrobní vada, která se projevila do nějakých km. Pak to chce při výměně rozvodů převrtat preventivně šteft. Jinak ce to celkem motor na pohodu.
Oproti tomu u 8V na většině omletá vačka, to samé vyjebaný chladič spalin který vyjde na 10.000. Praskání klikovky celkem běžná věc, DPF životnost tragická, občas zdechne i nějaké čidlo kolem dpf.
Jako vodítko spolehlivosti celkem dobře slouží cena motoru jako ND. BKD seženeš kolem 20.000 Kč, zatím co BMM kolem 40.000 Kč. Proč asi?
Oproti tomu u 8V na většině omletá vačka, to samé vyjebaný chladič spalin který vyjde na 10.000. Praskání klikovky celkem běžná věc, DPF životnost tragická, občas zdechne i nějaké čidlo kolem dpf.
Jako vodítko spolehlivosti celkem dobře slouží cena motoru jako ND. BKD seženeš kolem 20.000 Kč, zatím co BMM kolem 40.000 Kč. Proč asi?
No to jsem si taky vždycky myslel, ale tady byly záslepky naprosto v pořádku. Úplně stejně to vypadalo i na druhém motoru a záslepky taky ok. Tak budto to už někdo předemnou znovu zaslepil(ale to teda nevypadalo, jedině by dal komplet nové vahadla), nebo možná někdo přejížděl olej, těžko říct.pafka píše:A proč asi, záslepky na vahadlech venku, celej problém ojebaný vačky. , na chladič jsem zapoměl.

Předem - díky za odpovědi.
Ke klikovce bych dodal - Není náhodou problém s prasklou klikovou tím, že si lidé idioti nemůžou dovolit udělat novou dvouhmotu a tím klikovka dostává kouř? Pokud se nepletu, tak tím pádem je to následkem nedbalosti a zbytečného šetření na autě, který by se pravděpodobně mého kousku a ani v budoucnosti mě netýkal

Ke klikovce bych dodal - Není náhodou problém s prasklou klikovou tím, že si lidé idioti nemůžou dovolit udělat novou dvouhmotu a tím klikovka dostává kouř? Pokud se nepletu, tak tím pádem je to následkem nedbalosti a zbytečného šetření na autě, který by se pravděpodobně mého kousku a ani v budoucnosti mě netýkal

Po 550tkm je to celkem slušnépafka píše:Servisuji O2 BMM, od dovozu z D(150T km), teď má 612000km.
na motoru asi v 550 000km vačka a hydra, olej LL , jinak nic, pouze servis po cca 30t.Je fakt ,že asi od 300t je venku DPF.Další v Cady cca 350000, a taky žádný poblém.Mám ho radši než 16V.

Je vtipné, jak jsem se ptal na více místech a internet se nemůže shodnoutVici píše:Bmm nikdy! Je to sebevražda!
Kecy o 16v jsou nesmysl,leta tradovaný. BKD je nejlepší z PD dvoulitrů
Je tu několik Bkd,jen jezdí. Dva kámoši mají bmm,jednomu umřel dvakrát,druhému jednou,oba to stálo nemálo desetitisíců. Kaput motory ještě nekdo za nemálo vykoupil,proč asi

Někde haní 16v a chválí 8v a tady naopak. Většinou tedy ve prospěch 8v, ale je to vážně zarážející. Asi vážně bude záležet na tom, jaký kus koupím, protože jak vidím, tak nic nového jsem se nedozvěděl :/
Nemám na výběr dvě, spíš mám na výběr jednu pěknou a nevím, jestli do ní jít. Jezdívám do práce cca 30km tam a zpět po pěkné silnici, to by DPF nemělo tolik trpět, ne? Každopádně spousta lidí filtr vyndala, nebo deaktivovala, je to dnes ještě vůbec možné? To neprojde emisemi, že?Jirka. píše:Kup co chceš. Já osobně bych koupil to co je v lepším stavu. Ale z dvou naprosto identických bych raději šel do BKD. A ono taky záleží kde s tím budeš jezdit, jestli dlouhé trasy tak to to BMM přežije, jestli krátké tak odděláš dpf za pár tisíc, to ti garantuji.
Osobně bych to poslal do světové knihy rekordů a potvrzuje to známou moudrost vyjímka potvrzuje pravidlo. Mě by to nesmělo do baráku...pafka píše:Servisuji O2 BMM, od dovozu z D(150T km), teď má 612000km.
na motoru asi v 550 000km vačka a hydra, olej LL , jinak nic, pouze servis po cca 30t.Je fakt ,že asi od 300t je venku DPF.Další v Cady cca 350000, a taky žádný poblém.Mám ho radši než 16V.

nepropadat panice...