Přídavné PTC topení GOLF VI 1.6TDI CAYC
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Přídavné PTC topení GOLF VI 1.6TDI CAYC
Zdravím, mám problém že mi auto málo topí i při jízdě a ohřátém motoru a navíc mi podle odběru nefunguje PTC přídavné topení. Nemůžu nikde najít jaká pojistka je pro PTC topení a kde má řídící jednotku. Neřešil někdo podobný problém nebo nemá schéma zapojení a umístění řídící jednotky a pojistky PTC topení? díky moc:-)
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
-
- Aktivista
Rocnik mas aky? Ja mam 2011 a uz som menil termostat, pri starom sa motor dlhsie zahrieval. Po vymene OK. Uz som sa zmieril s tym, ze termostat je suciastka beznej spotreby a vyzaduje pravidelnu vymenu 
Inak diagnostika ti pise o zlom PTC? Lebo co som mal este G5, tak aby sa spustilo PTC, muselo byt splnenych viac podmienok, medziinym napr. aj zapnute AC. Na sucasnej G6 uz neviem, kedy sa spusta a co vsetko musi byt splnene. Iba viem, ze ked bezi a som na volnobehu, tak su obcas zdvihnute otacky (asi kvoli dobijaniu) a vyzera to ako regeneracia ako DPF

Inak diagnostika ti pise o zlom PTC? Lebo co som mal este G5, tak aby sa spustilo PTC, muselo byt splnenych viac podmienok, medziinym napr. aj zapnute AC. Na sucasnej G6 uz neviem, kedy sa spusta a co vsetko musi byt splnene. Iba viem, ze ked bezi a som na volnobehu, tak su obcas zdvihnute otacky (asi kvoli dobijaniu) a vyzera to ako regeneracia ako DPF

Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
Climatronic, alebo Climatik?
Môj osobný názor je, že si nemyslím, že by G6 malo mať separátnu jednotku pre PTC. Myslím si to preto, lebo ľudia si montovali panely z G6 do G5. Ale vychádzam zároveň z predpokladu, že panel obsahuje jednotku klimatizácie, takže ak to tak nieje, sorry, som iba teoretik
Čo ja viem, tak diagnostika sa robila priamo cez modul klimatizácie. Dokonca aj cez vstavanú diagnostiku na G5 (panel) sa dalo pozrieť na stav PTC. Konkrétne stav (požiadavka/skutočnosť), výkon (požiadavka/skutočnosť) a ešte jedna vec, to si už nepamätám.
Na G5 si dal vstavanú diag. (AC/ECON + ofuk tuším na okno), ľavé kolečko kanál 20, subkanál 0 až 5.
Na súčasnej G6 som to ešte nepozeral, ale keď na to nezabudnem, pozriem to večer. Tam sa debilnejšie zobrazujú tie hodnoty, lebo tam nie sú tie malé displaye
Môj osobný názor je, že si nemyslím, že by G6 malo mať separátnu jednotku pre PTC. Myslím si to preto, lebo ľudia si montovali panely z G6 do G5. Ale vychádzam zároveň z predpokladu, že panel obsahuje jednotku klimatizácie, takže ak to tak nieje, sorry, som iba teoretik

Čo ja viem, tak diagnostika sa robila priamo cez modul klimatizácie. Dokonca aj cez vstavanú diagnostiku na G5 (panel) sa dalo pozrieť na stav PTC. Konkrétne stav (požiadavka/skutočnosť), výkon (požiadavka/skutočnosť) a ešte jedna vec, to si už nepamätám.
Na G5 si dal vstavanú diag. (AC/ECON + ofuk tuším na okno), ľavé kolečko kanál 20, subkanál 0 až 5.
Na súčasnej G6 som to ešte nepozeral, ale keď na to nezabudnem, pozriem to večer. Tam sa debilnejšie zobrazujú tie hodnoty, lebo tam nie sú tie malé displaye

Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
-
- Aktivista
-
- Aktivista
nejsem si jistý, ale taky bych řekl, že PTC funguje jen od určité venkovní teploty, nebo to je alespoň můj poznatek z provozu 
edit: funguje od 4 a méně °C

edit: funguje od 4 a méně °C

Naposledy upravil(a) turbo kamna power dne 19 lis 2017, 16:49, celkem upraveno 1 x.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5