Problém s naftou v nádrži

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Problém s naftou v nádrži

Příspěvek od Marek77 »

Pokaždé, když natankuju do plných, vždy se mi při prudším zastavení vozu ozve zpod vozu rána. Tlumená rána (někdy dvě), jako kdyby někdo zezadu kopl do nárazníku.

Původně jsem myslel, že mám uvolněný naviják rezervy a ta se houpe na podvozku, kde klepe. Ale houby houby - dělá to palivo v nádrži. Setrvačností narazí do přední stěny nádrže.

Jakmile vyjedu palivo někam k půlce nádrže, přestane se to projevovat.

Máte někdo stejný problém??? Nebo je to špatně a mám to řešit?
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Ahoj, máme asi rok starou Alhambru a dělá to taky. Už sem si toho taky všiml, že tam něco jakoby bouchne, nevím, jestli to přestane, když něco vyjedu ale prostě to taky bouchne při prudším zastavení. Nejspíš je to v pořádku.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

dělá to, protože nádrž je podél a ne napříč a to už prostě udělá ranu, ta vlna na tý délce
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Pokud bude nádrž opravdu plná, tak to dělat ten zvuk nemůže. To ale asi u stojanu takhle naplnit nejde. :) Postavím auto co nejvíce nakloněné hrdlem nádrže hahoru aby bubliny mohly ven a potom mi pár kiláků nic nešplouchá a narvu tam o pár litříků víc. (noteeth)
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

Bugs.Bunny píše:Pokud bude nádrž opravdu plná, tak to dělat ten zvuk nemůže. To ale asi u stojanu takhle naplnit nejde. :) Postavím auto co nejvíce nakloněné hrdlem nádrže hahoru aby bubliny mohly ven a potom mi pár kiláků nic nešplouchá a narvu tam o pár litříků víc. (noteeth)
a ked par litriku vypališ je to to iste :) inac na octe,fabii dam do nadrže o 10 litrov viac ako piše vyrobca,ked ju spravne odvzdnusnim... :D
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

cupra píše:
Bugs.Bunny píše:Pokud bude nádrž opravdu plná, tak to dělat ten zvuk nemůže. To ale asi u stojanu takhle naplnit nejde. :) Postavím auto co nejvíce nakloněné hrdlem nádrže hahoru aby bubliny mohly ven a potom mi pár kiláků nic nešplouchá a narvu tam o pár litříků víc. (noteeth)
a ked par litriku vypališ je to to iste :) inac na octe,fabii dam do nadrže o 10 litrov viac ako piše vyrobca,ked ju spravne odvzdnusnim... :D
Vždyť to píšu,že pár kiláků...... :)
Belmondo
Přispěvovatel

Příspěvek od Belmondo »

Mně to dělá taky. Pátral jsem po příčině a skutečně je to nafta v nádrži. Kámoš si koupil před měsícem Sharana a má to úplně stejné. Vyjede zhrba půl nádrže a je klid. Takže OK - už se nevzrušuju. :-D
VW Sharan 1,9 TDi ASZ 2003
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

Bugs.Bunny píše:
cupra píše:
Vždyť to píšu,že pár kiláků...... :)
ja som pochopil ako kilogramov...pardon... ;)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Taky mě to dělá. A když se to ozvalo poprvé, pořádně mě to vystrašilo.
Řekl bych, že to bude dělat vlna, která naráží do stropu nádrže. Když je nádrž plná, vlna se neudělá a když je poloprázdná, výška vlny na strop nedosáhne.
VW Sharan
1.9 TDI PD
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Tak to jste mě uklidnili.

Dík za poznatky.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
petrvary
Nováček

Příspěvek od petrvary »

Mám Sharana je to tak potvrzuji taky bouchá je to nafta.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“