airbag 2000/01 načtení ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
airbag 2000/01 načtení ?
zdravím ! mám dotaz - mám GIV mr01 s bagama(4x) který jsou podle všeho mr 00. mám obavy to otevřít Vagem.(15) abych si nevidělal
měnil jsem PC a teď to potřebuju nastavit. (měl jsem delší dobu odpojenej volant bag). dík za radu.

MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika
powered by CHF
BXE paštika
powered by CHF
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
No ja mam v GIV MR2001 presne tuhle "kritickou" serii. Kdyz jsem jednou zapnul klicek s vytazenou "jedenactkou" pojistkou kvuli KWP, tak potom zustala v RJ airbagu chyba komunikace s budikama a zustala svitit kontrolka bagu. Tak jsem se tedy chte nechte musel pripojit vagcomem k RJ airbagu a chybu vymazat. Pripojil jsem se verzi 409.1, ktera je tusim posledni co funguje s klasickym prevodnikem a chybu vymazal, aniz by ta jednotka chcipla. Pozdeji jsem to musel udelat jeste jednou a zase to slo. Normalne pouzivam vagcom 311.2, ta verze 409.1 i kdyz na ni je nejaky "lek", tak to nejede stoprocentne. Ale na to vymazani chyby staci ten neregistrovany shareware. Tou starsi verzi jsem se pripojovat asi ani nezkousel, co si tak vybavuju.
Oni snad tyhle serie meli prilezitostne v autorizovanych servisech menit, co jsem nekde cetl a ze pry je po "uprave" vraceli do obehu, jestli se potom zpatky objevily z tehle serie se stejnym cislem uz bez te chyby nevim, mozna by to byl duvod proc mi ta RJ nechcipla, ale nevim, nejak se tim intenzivne nezabyvam.
Oni snad tyhle serie meli prilezitostne v autorizovanych servisech menit, co jsem nekde cetl a ze pry je po "uprave" vraceli do obehu, jestli se potom zpatky objevily z tehle serie se stejnym cislem uz bez te chyby nevim, mozna by to byl duvod proc mi ta RJ nechcipla, ale nevim, nejak se tim intenzivne nezabyvam.
Vraceli je s přelepkou, na které už bylo nové VAG-číslo (1C0-909-605-A nebo 1J0-909-605-A). Údajně se jedná o chybu ve firmwaru.stinger píše: ...Oni snad tyhle serie meli prilezitostne v autorizovanych servisech menit, co jsem nekde cetl a ze pry je po "uprave" vraceli do obehu, jestli se potom zpatky objevily z tehle serie se stejnym cislem uz bez te chyby nevim, mozna by to byl duvod proc mi ta RJ nechcipla, ale nevim, nejak se tim intenzivne nezabyvam.
Uwe říká, že od VAG-COM od verze 4.04 výše by měl být šetrnější co se týká přístupu k jednotce a případného následného vyvolání závady. Od verze 5.04 výše by (snad) mělo být riziko porouchání jednotky odstraněno úplně, ale nikdo se za to nechce zaručit - je to dost duchařina

Každopádně vymazat paměť závad lze opravdu i neregistrovanou=sharewarovou verzí VAG-COMu.
čus ! tak mi to nedalo a po veškerejch zvážení jsem to udělal tak jako Stinger pomocí 409 shareware verze a klaplo to . trochu mi lepilo ,ale je to zamnou. klaplo to taky možná proto že je tam jiný číslo servisu než na ostatních řj (možná už byl upravený FW). jinak všem díky za rady 

MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika