Jak vyčistit turbo?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

karasek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Jak vyčistit turbo?

Příspěvek od karasek »

Dal jsem audi A6 2.5,do servisu a řekli mi ze je špatny turbo nějak se mi to nezdá,na foru bylo popsany jak vyčistit turbo z 1.9,je to stejny?musí se po rozdělání nějak vyvažovat?čim to mam čistit abych turbo nepoškodil?a co si mám koupit do předu?ať pak nestojím kvůli nějakýmu těsnění nebo tak něco,díky za rady
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

Pokud je to V6, tak to turbo je principielně shodný s 1,9kou(VTG), takže platí stejné postupy při čistění.
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Pokud je to V6, tak jde docela dobře ven. Já jsem žádny těsnění nepotřeboval, jen pozor při montáži na přepadovou trub. oleje co se vsouvá do bloku motoru atˇse neohne a vsune se až na doraz a těsní.
karasek
Přispěvovatel

Příspěvek od karasek »

A čím to čistíte jde to naftou?nebo je to nějak víc připečeny?a co stím vyvažováním není stím nějaký problém?ještě sem žádny turbo nedělal :( tak se raděj ptám
dodo24943
Přispěvovatel

turbo

Příspěvek od dodo24943 »

mal som tiez problem s turbom bolo total zapečene od splodín čistil som ho petrojejom asi 3 hodiny kefkami atd treba rozobrat aj tu čast s lopatkami nič zložite ale samozrejme to treba zložit tak ako to bolo aj,ja osobne som rozobral komplet cele turbo len kvoli zvedavosti chcel som vidiet tu osku s vrtulkami a ložisko v akom stave je nič zložite a nijaka veda najvačsi problem bolo to turbo dostat z auta von to bol otras ale velka radost z krasneho hvízdania po zloženi a samozrejme to uz nepada do nudzového režimu ako predtým,pretože regulácia tých lopatiek uz vobec nefachala a teraz ok a hlavne ten klasický piskot turba je spat a to uz naposledy počut nebolo :-D
Lany
Přispěvovatel

Příspěvek od Lany »

Hmm taky se na to chystam. Všichni mi píšou, že mam seklé lopatky sakra. (wallbash) Jen doufám, že u Octavky jde vyndat horem.
TDIPOWER
Přispěvovatel

Příspěvek od TDIPOWER »

Jestli je to jak u GIV, tak v pohodě. Dostal jsem to ven dokonce bez demontáže sacího potrubí. Není to zas taková hrůza.
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
Karab
Přispěvovatel

Příspěvek od Karab »

Lany píše:Hmm taky se na to chystam. Všichni mi píšou, že mam seklé lopatky sakra. (wallbash) Jen doufám, že u Octavky jde vyndat horem.
vrchom to nevyberes. musis odmontvat poloos a spodom von (rofl)
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Karab píše:
Lany píše:Hmm taky se na to chystam. Všichni mi píšou, že mam seklé lopatky sakra. (wallbash) Jen doufám, že u Octavky jde vyndat horem.
A to ti říkal kdo. Vrchem to jde!
Octavia Combi 1.9 TDI 81kW, AHF
kasec
Přispěvovatel

Příspěvek od kasec »

Naldo píše:
Karab píše:
Mám stejný motor, co vše se musí odmontovat, abych se dostal k turbu a dostal ho ven. Díky za info.
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Karab
Přispěvovatel

Příspěvek od Karab »

Naldo píše:
Karab píše:
Tak si ho vyberaj vrchom a ja spodom O.K? :o
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Nemám doma zvedák(ani kanál), který by mi auto zvedl tak, abych pod ním nemusel ležet. Příjde mi potom pohodlnější to vyndat vrchem. Je to věc názoru ale rozhodně tady nepíšu, že to nejde, když to jde. Toť vše. :)
Lany
Přispěvovatel

Příspěvek od Lany »

Naldo píše:Nemám doma zvedák(ani kanál), který by mi auto zvedl tak, abych pod ním nemusel ležet. Příjde mi potom pohodlnější to vyndat vrchem. Je to věc názoru ale rozhodně tady nepíšu, že to nejde, když to jde. Toť vše. :)
Je s tím prosím tě nějakej zásadní problém(tahat to vrchem)? Asi se ptám furt dokola, co se musí všechno odstrojit?
Oct 01 81kw
Lany
Přispěvovatel

Příspěvek od Lany »

A ještě něco. Včera jsem lehce koukal na turbo a připojil jsem si k němu ruční vývěvu. Lopatky chodí v rozsahu -20kpa - -50kpa. A z regulátoru jde max podtlak -60kpa. TAky jsem si všiml, že spoj mezi podtlakovim ventilem a páčkou lopatek má docela velkej vakl. Je to v normě nebo má bejt fest?
Oct 01 81kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“