Sharan 2.0TDi BRT - rychlost plnění DPF

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
marquee
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Sharan 2.0TDi BRT - rychlost plnění DPF

Příspěvek od marquee »

Má někdo vysledováné jak rychle se plní DPF?
markpol
Sběrač informací

Příspěvek od markpol »

ano , nieco mam odsledovane ... :)
co potrebujes vediet ? ..
marquee
Přispěvovatel

Příspěvek od marquee »

No jak rychle se DPF plní, zda za ideálních podmínek přijde regenerace z důvodu zaplnění nebo najetých kilometrů
markpol
Sběrač informací

Příspěvek od markpol »

je to tak , ked dosiahne namerana hodnota zanesenia cca 22 gramov , spusta sa regeneracia , zalezi kolko mas uz nabehanych kilometrov , pri novom aute a novom filtry sa tato hodnota dosiahne pri najazdeni cca 800 az 1000 km , jasne ked auto ma uz cosi nabehane tak sa to skracuje.. budes vypalovat kazdych 500 a postupne cim castejsie ...
marquee
Přispěvovatel

Příspěvek od marquee »

No tabulkově to už tohohle motoru je 45% zaplnění v kanálu 68 blok 2 nebo ujetých 1400km v kanálu 73 blok 2. Z praxe vím, že u mě se regenerace spouštěla v zaplnění 50% resp. po překročení 50%. Teď mám nové DPF a je to znát. Dříve zaplnění a regenerace během 80-150km. Regenerace se v ideálním případě dostala na 18%. Teď se plní výrazně pomaleji a vypadá to, že spíš dříve přijde to dosažení km než stupeň zaplnění. Najeto 300km a jsem na 4%.
wendyf
Nováček

Příspěvek od wendyf »

V ideálním případě, jak ty píšeš v dotazu, probíhá regenerace po ujetých kilometrech (mezitím může probíhat pasivní regenerace), ale v praxi toho málokdy dosáhneš, rychlost zaplnění se odvíjí od tras které jezdíš (dálnice, město), jak často startuješ a jedeš se studeným motorem a podobně. U mě třeba probíhá po 300 až 500km, jak kdy.
Yeti 125kW CFJA rv. 2011
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“