ahoj.
zacalo mi spatne startovat nahradni auto. jen pri mezi teplotach, kdy to nezhavi. naposledy jsem musel nastartovat figlem s odpojenym cidlem teploty.
cidlo podle VAGu ok, nafta nepada(pruhledna hadicka), baterka na zkousku nova. ted s i uvedomuju, ze se to postupne zhosrsuje cca 5000km. naposledy vcera to zacalo mit jeste problem, ze na dalnici a obecne, nejde prudce ubrat plyn. jakmile potrebuju zmenit rezim jizdy vykon/nic, motor jakoby chcipne a pak trva kdy se zase probere. a i pres tmu se zda, ze v tu chvili auto pekne huli. musim jet porad lehka noha a zaberu. jinak to teply startuje a drzi volnobeh. vcera jsem to overoval v klidu bez aut na dalnici a dokonce to neskutecne strelilo do vejfuku. myslel jsem, ze je moc nafty po nesmazani chyby cidla teploty, ale dneska rano i bez zavady na vagu je to stejne hrozny. musim denne dojizdet 60 + 60km, tak jsem to risknul. dojedu domu ? v cem bude problem, abych to do pondeli dal do kupy. dik.
tomik.
pasat B5 81kw(AFN) pri ubrani plynu vypadek motoru + kour ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
tak domu jsem uz nedojel. kdyz to strelilo poprve do vejfuku, sjel jsem na okrsku a jel lehka noha, celkem bez problemu. po cca 40km, kdy jsem musel zpomalit ve vesnici, to zacalo mit problem s volnobehem a hodne to pri tom vypadku vykonu kourilo. po chvili to vypadalo, ze bych snad tech poslednich 10km dojel, ale uz se po zastaveni ani volnobeh nesrovnal a hulilo to bile.
ze by nejakej vstrik ? mel jsem v aute notas s vagem a i v tomhle kuckacim stavu zadna chyba v jednotce motoru.
je to automat, tak jsem potreboval dojet co nejdal, protoze na lane to nepujde.
mam moznost si pujcit cokoliv z jiny 81kw, kdyby byla diagnoza jista/hodne pravdepodobna.
najedu mesicne cca 4000km, a tyhle tdi 81kw a hlavne PD mi najely cca 600 000km, ale nikdy jsem nic podobnyho nemusel resit.
tomik.
ze by nejakej vstrik ? mel jsem v aute notas s vagem a i v tomhle kuckacim stavu zadna chyba v jednotce motoru.
je to automat, tak jsem potreboval dojet co nejdal, protoze na lane to nepujde.
mam moznost si pujcit cokoliv z jiny 81kw, kdyby byla diagnoza jista/hodne pravdepodobna.
najedu mesicne cca 4000km, a tyhle tdi 81kw a hlavne PD mi najely cca 600 000km, ale nikdy jsem nic podobnyho nemusel resit.
tomik.
pafka píše:že by něco s rozvodem motoru? kolečko na klice?nebo hydra?málo kontroluješ stav motoru?