Tiguan 1,4TSi zaseklá spojka

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Tiguan 1,4TSi zaseklá spojka

Příspěvek od OťasTDi »

Tiguan 2010 1,4 TSi twin charger...164 koní (nebo jak to je - kód z hlavy nevím)...je to auto táty a ted mi do telefonu popsal problém

Dopředu píšu - je to důchodce a jezdí málo (takže zatuhnutí, zareznutí hrozí)...šlápl na spojku a spojka se nevrátila...zůstala cca v třetině...samozřejmě nešlo řadit....vypnul motor a rukou pedál násilím vrátil zpátky....nastartoval, vyskočilo SERVIS NYNÍ a auto pak makalo vesele dál....takže, k čemu tam došlo a co mě čeká za pakárnu?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Tom.s
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom.s »

něco podobného na caddy, občas se nevrátil pedál zůstal cca v půlce, stačilo zvednout nohou a fungovala normálně. výměna válečku na převodovce nepomohla až hlavní válec
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

takže hlavní spojkový válec....
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

OťasTDi píše:takže hlavní spojkový válec....
máš měnit brzdovku i ve spojce a kdo to dělá? asi jen já,

a pak jedna demence
pošteloval jsem jednu spjku na žigulu a borec neodjel spojka byla tvrdá, tak jsem sedl do auta a
borec měl přes třicet let řidičák, šlapal na brzdu a rval tam kvalt :roll:

taky jsem měl pacienta co 5000 km jsem měnil spojku, on na ni pořád stál že prej by se na ni jinak netrefil
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

auto ma 34 tis km....brzdovka krasne zluta.....zatim to maka, tak uvidime
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No to já kdysi taky řešil OI že sešlápnul pedál a nevrátil se a nejde zařadit a že stojí v Ostravě,říkám mu zvedni ho rukou a jed dál bude to fungovat,nezvedl. Já sedl do auta,dojel do ovy zvedl pedál a dojel s tím normálně do Zlína. Tady jsem to nechal dva dny stát na dílně a že jestli to chce vyřešit vyměnit válečky. To auto jezdí dodneška a ten pedál už nespadnul ani jednou.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

očekávám podobný scénář...ale raději jsem se zeptal...až táta přijede, abych mu vymáznul ten servis, tak omrknu, zda nepoškodil spojkový spínač a možná asi odfouknu brzdovku na válečku u převodovky...a zkontroluji hladinu brzdovky
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Jistě jako všechny tyhle křápy to má spínač na spojkovým pedálu (nevím jak toto), už jsem řešil že se sekl tenhle ksindl a už sem viděl ho seklej i na brzdách až chlap uvařil brzdy, jelikož to fest přibrždovalo a spínač se nevrátil. Ale to asi není tento případ.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

ne tady vyloženě zůstal silou viset pedál v třetině...
DIAGNOSTIK
Přispěvovatel

Příspěvek od DIAGNOSTIK »

Ve většině servisů se kapalina ve spojce při výměně brzdové kapaliny mění. Tady teda ano.... Je to předepsaný ukon. Po garážích snad jen na přání...
To je situace!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nevynášej tady servisy, BOHUŽEL to jsou právě oni, kdo ojebává, často to už nechci slyšet, ty příběhy......Spojka spadne , protože má už našlapáno a je fakt, že má kapalinu často ještě z továrny. Protože, proč by se s tím trápili? U staré vrány vyměňuješ kapalinu, hlavní váleček prošlápneš dolů, nabere sračky a je po něm. Tak dáš nový, ale to už je lepší i vypínací váleček na převodovce,/ u provedení ala idiot, kdy je váleček uvnitř nemluvě/ a zákazník ti řekne, no to snad ne, spojka mi normálně fungovala vy si vyměňujete díly, kterým nic nebylo..AMEN..Proto mám na spojce lano, nejsem vůl.. (rofl)
nepropadat panice...
DIAGNOSTIK
Přispěvovatel

Příspěvek od DIAGNOSTIK »

Jericho,,,vůbec Tě neznám, ani nechci, ale podle toho, co tu píšeš, si myslím, že jsi stará struktura...Hážeš servisy do jednoho pytle. Asi máš nějaké zkušenosti z dávné doby. Jsou lepší, jsou horší...Vůbec nemáš potuchy , jak to chodí ve značkových...je to asi moc na tvůj zatrpklý mozek. Pro servisáka není žádný problém vyměnit kapalinu ve spojce. Nebo pro Tebe ano? Asi to tak děláš....Proto....měj si lano.
A jen tak mimochodem, při propadlém spojkovém pedálu ve většině případů není na vině stará kapalina...
To je situace!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

DIAGNOSTIK píše:Ve většině servisů se kapalina ve spojce při výměně brzdové kapaliny mění Tady teda ano.... Je to předepsaný ukon. Po garážích snad jen na přání...
v autorizáku borec dal do nádobky odsávačku vysal co šlo a dolil, říká víš já dělam v normě a zaplatí mi jen normu času a kdybych to tak dělal jak mám nevidělám si ani na slanou vodu, mám k němu velkou úctu umí, z autoruzáku odešel dělá školníka ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

DIAGNOSTIK píše:Jericho,,,vůbec Tě neznám, ani nechci, ale podle toho, co tu píšeš, si myslím, že jsi stará struktura...Hážeš servisy do jednoho pytle. Asi máš nějaké zkušenosti z dávné doby. Jsou lepší, jsou horší...Vůbec nemáš potuchy , jak to chodí ve značkových...je to asi moc na tvůj zatrpklý mozek. Pro servisáka není žádný problém vyměnit kapalinu ve spojce. Nebo pro Tebe ano? Asi to tak děláš....Proto....měj si lano.
A jen tak mimochodem, při propadlém spojkovém pedálu ve většině případů není na vině stará kapalina...
Co to povídáš, ty mladá strukturo? Vždy jsou rozdíly, jako ve všem, někde jsou pečliví a někde mecháni kradou jako straky, dokonce nedělají rozvody a díly prodávají po hospodách...Ty možná máš potuchy, ale jen tam u tebe v servisu, taky tě neznám, tak se chovej slušně. Vy se vždy vymlouíáte na nějaké garážníky a víte prdlajz. Máte veškerou podporu od továrny , plný internet a často děláte boty, že je to hanba. Tak nemachruj, nikdy nikomu nekřivdím, když to nemá důvod.Zkus to ty machře na vlastní triko, a pak uvidíš, když budeš muset jednat s lidma.. U tebe je to jen položka- úkon, a často ani zákazníka nevidíš,který sedí v kukani, a čeká než mu borec pomalovaný nápisy přiveze autíčko.. Víc si mě urazit nemohl, víš vůbec co to stará struktura je?Možná jí máš zrovna ty v rodině, tu rudou pakáž... :x
nepropadat panice...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

DIAGNOSTIK píše:Jericho,,,vůbec Tě neznám, ani nechci, ale podle toho, co tu píšeš, si myslím, že jsi stará struktura...Hážeš servisy do jednoho pytle. Asi máš nějaké zkušenosti z dávné doby. Jsou lepší, jsou horší...Vůbec nemáš potuchy , jak to chodí ve značkových...je to asi moc na tvůj zatrpklý mozek. Pro servisáka není žádný problém vyměnit kapalinu ve spojce. Nebo pro Tebe ano? Asi to tak děláš....Proto....měj si lano.
Co to povídáš, ty mladá strukturo? Vždy jsou rozdíly, jako ve všem, někde jsou pečliví a někde mecháni kradou jako straky, dokonce nedělají rozvody a díly prodávají po hospodách...Ty možná máš potuchy, ale jen tam u tebe v servisu, taky tě neznám, tak se chovej slušně. Vy se vždy vymlouíáte na nějaké garážníky a víte prdlajz. Máte veškerou podporu od továrny , plný internet a často děláte boty, že je to hanba. Tak nemachruj, nikdy nikomu nekřivdím, když to nemá důvod.Zkus to ty machře na vlastní triko, a pak uvidíš, když budeš muset jednat s lidma.. U tebe je to jen položka- úkon, a často ani zákazníka nevidíš,který sedí v kukani, a čeká než mu borec pomalovaný nápisy přiveze autíčko.. Víc si mě urazit nemohl, víš vůbec co to stará struktura je?Možná jí máš zrovna ty v rodině, tu rudou pakáž... :x
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“