Stabilizátor Fabia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pavel85
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Stabilizátor Fabia

Příspěvek od Pavel85 »

Ahoj.Mám problém se stabilizátorem přední nápravy.Začalo mi tam něco bouchat,tak sem se na to mrknul a ty gumy,co v nich drží ta tyč byly vymačkané,tak sem je vyměnil a bouchání sice přestalo,ale je tam ještě jiný problém.Celá ta tyč je posunutá doleva a opírá se o ten hliníkový kus,co drží rameno a tu gumu.Nevím jak to přesně vysvětlit.No a všiml jsem si,že na jedné straně té tyče mi chybí ten plastový jakoby doraz.Nevím jestli se to dá koupit a nevim čím to nahradit.Má to vůbec vliv?nebo je problém někde jinde?Díky za rady.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co máš za rok výroby?

Já osobně jsem na své Fabii ( 2000 ) stabilizátor vyhodil a vyměnil za novější model ( 2004 ) včetně uložení protože to staré zlobilo.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

na tom stabiláku je navařenej plast, kterej je ve styku s tím silentblokem a zároveň udává polohu celýho stabilizátoru, když praskne a vypadne, začne to bouchat, pak nezbývá nic jinýho než koupit jinej stabilizátor nebo dát nový (menší) gumy, usadit stabilák do správné polohy, vzít velkou podložku, rozříznout ji na půl, udělat vlastně takový dva půlměsíce a ty na ten stabilák navařit. Opravil jsem takhle už pěknou řádku stabilizátorů na Fabii a ani jeden se nevrátil s jakýmkoli problémem.
Pavel85
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel85 »

mam 2002.Jak vypadá ten novější?nemáš fotky nebo odkazy na nějaké obrázky nebo prodejnu?Díky.To s tou podložkou je taky dobrý nápad.Akorát nechápu,že tam ty plasty drží
zizuzidan
Aktivista

Re: Stabilizátor Fabia

Příspěvek od zizuzidan »

Pavel85 píše:Ahoj.Mám problém se stabilizátorem přední nápravy.Začalo mi tam něco bouchat,tak sem se na to mrknul a ty gumy,co v nich drží ta tyč byly vymačkané,tak sem je vyměnil a bouchání sice přestalo,ale je tam ještě jiný problém.Celá ta tyč je posunutá doleva a opírá se o ten hliníkový kus,co drží rameno a tu gumu.Nevím jak to přesně vysvětlit.No a všiml jsem si,že na jedné straně té tyče mi chybí ten plastový jakoby doraz.Nevím jestli se to dá koupit a nevim čím to nahradit.Má to vůbec vliv?nebo je problém někde jinde?Díky za rady.

Stačí ty plastový pouzdra přeříznout a vyhodit a dát tam menší gumy,stabilizátor má průměr 19.Dávám tam 18. Drží bez problému,takhle sem jich udělal asi 40 a zatim naprostá spokojenost.
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

mna tiez caka tato uprava. mam teda otazku. treba tam navarit tie podlozky alebo nie ?
tie gumy s mensim priemerom z coho pasuju ? su tiez z fabie ? treba tam toho vela rozoberat ak chcem tie gumy vymneit ? a treba potom robit geometriu ?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

možná, že to ty stáhnou tak, že to přestane chodit do stran, ale jistota je jistota
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Ty gumy jsou taky s Fabie,škodovka o tomhle problému ví tak dělá i ty menší(průměr 18mm),Stoji kolem 100kč.Geometrie se dělat nemusí,nic tím nerozhodíš.
Pro jistotu tam můžeš navařit podložky jak píše kolega Huml.
Když ten stabilizátor vystředíš rovnoměrně tak byto nic dělat nemělo.Jedný fabii sem to dělal a najel na ně už 60tis.km a stabilizátor se ani nehne.
Zdar
Pavel85
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel85 »

Tys ho jako vystředil a on už se nepohl do strany ani bez dorazu?tak to u mě něhrozí.Vždy se vrátí zpět.
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

už som tam daval aj sponu na hadice ako doraz a funguje to, najprv som to navaral tak ako kolega huml ale neviem či to neoslabuje ten stabilizator na pružnost v tom bode.
Pavel85
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel85 »

něco podobného teď kutím.Nechal sem utočit z tvrdé gumy doraz s drážkou na eskapásku a tím to stáhnu a bude to místo toho plastu.To by mělo udržet ne?nejsou tam nijak velké tlaky,nebo jsou?
navaho
Nováček

Příspěvek od navaho »

Tomas.cz píše:Co máš za rok výroby?

Já osobně jsem na své Fabii ( 2000 ) stabilizátor vyhodil a vyměnil za novější model ( 2004 ) včetně uložení protože to staré zlobilo.
ahoj, kde si kupil ten novsi model? a ako ho spoznam? v obchodoch na internete stabilizatory nijak zvlastne neoznacuju a neviem ci to je ten stary alebo novy. vdaka
navaho
Nováček

Příspěvek od navaho »

Pavel85 píše:něco podobného teď kutím.Nechal sem utočit z tvrdé gumy doraz s drážkou na eskapásku a tím to stáhnu a bude to místo toho plastu.To by mělo udržet ne?nejsou tam nijak velké tlaky,nebo jsou?
dobry napad, funguje to ?
Pavel85
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel85 »

Funguje už několik let.A tu eskapasku jsem zastříkal takovou gumou ve spreji,takže ani nerezaví.
navaho
Nováček

Příspěvek od navaho »

Pavel85 píše:Funguje už několik let.A tu eskapasku jsem zastříkal takovou gumou ve spreji,takže ani nerezaví.
ako alebo kde si necha vyrobit tu gumu? ci si tam dal iba cisto eska pasku ? a daval si tie sk pasky z vnutornej strany alebo z vonkajsej ? vdaka
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“