Octavia TDI 66kw 2003 nejede, nedosažen plnící tlak
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Octavia TDI 66kw 2003 nejede, nedosažen plnící tlak
Ahoj, už jsem zoufalej. Na Octavii TDI 66kw 2003, vag píše závadu nedosažení plnícího tlaku. Regulace na Turbu chodila hladce. Podle vag dosáhne max 1200mbar, při požadavku k 2000. Vyměnil jsem čidlo tlaku, stejný. Baňka na Turbu připojena napřímo k podtlaku, stejný. Několik váh vzduchu a nakonec dioda. Turbo jsem vyměnil za turbo z auta kde fungovalo akorát zadrhavala regulace, vyčistil jsem jí, podložil o 0,1mm z planzetoviny. Regulace chodí krásně. Stav pořád stejnej. EGR zaslepenej. Vedení jsem zaslepilo a natlakoval kompresorem, neuchází. Co mám ještě zkusit. To auto jsem tak už koupil.
Naposledy upravil(a) šulda dne 02 čer 2022, 12:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu tématu.
Důvod: Úprava názvu tématu.
Re: auto nejede, nedosažen plnící tlak
Aká je vypočítaná dávka paliva pri maximálnej záťaži? Zadymí to aspoň trochu? Ak si skúšal napriamo pripojiť reguláciu plus rôzne váhy alebo dokonca diódu tak jedine buď turbo KO alebo ho nemá čo roztočiť (vstreky)
A je to 2003 teda už nie obtok?
-
- Přispěvovatel
Nemá to obtok. Aktuální dávku nafty musím zjistit, po tom jsem nešel. S tou diodou to lehce kouřilo. Kdyby tam šlo málo nafty, může nastat situace kdy turbo bude dávat malej tlak? Asi jo, když má jednotka pocit že není vzduch tak asi začne snižovat dávku. Ještě mě zarazilo večer že když jsem nafoukal vedení a cooler kompresorem tak jsem ve vagu čekal že to bude vidět na aktuálním tlaku a tam je pořád kolem 980, i při nastartovaným motoru. Takže ještě zkusím další cidlo.
-
- Přispěvovatel
Re: Octavia TDI 66kw 2003 nejede, nedosažen plnící tlak
Zkusil jsem teď připojit jiný čidlo tlaku v zaslepenem tubusu s ventilkem. V skupině 11 v třetím poličku s aktuálním tlakem je pořád 986mbar bez ohledu na to, jestli je kolem čidla tlak, nebo ne. Tak buď to takhle nelze měřit, nebo mám samý vadný čidla, a nebo je problém v r.j nebo kabeláži.
-
- Aktivista
jirko kamoš který dělá elektriku a nic ho neojebe tak vždy dává tlakoměr na hadičku a daš si ho třeba pod stěrač, tím bych začal, je to blbost ale pomalu se blížit k cíli
před patnácti lety jsem měřil turbo rukou, jak ti odtláčelo ruku bylo to dobré, váha ta jede za turbem,

-
- Přispěvovatel
Miloši díky za radu a mám to v plánu. Akorát jsem si ho dneska zapomněl půjčit u kámoše. S tím odtlačením ruky...to jsem nezkoušel jak to nemá páku na čerpadle tak je k tomu potřeba ještě jeden mackac plynu:)
-
- Aktivista
jirko ti tam píšu před patnácti lety sam neudělaš nic, když byly lanovody to byl jiný život

-
- Přispěvovatel
Takže jsem už v zoufalství povolil přírubu na výfuk a ejhle, najednou to tlačí. Bez vejfuku to jede jak má. Asi kat ucpaného. To jsem se s tím natrapil