Ahoj ve spolek,
Už nějaký rok řeším na T5 brzdy a nemůžu zaboha dojít na příčinu.
Auto má neskutečně tvrdý brzdový pedál při nouzovém brždění - při pomalejším zmáčknutí pedálu to brzdí skvěle a s normálním odporem, ale jak potřebuju dupnout tak je problém. Na okresce nouzové zastavení a musím se do toho pedálu opřít silou víc jak 100kg? Se i sedačka prohýbá. Ženská nemá šanci.. Brzdit nouzově na dálnici tak to auto je ve zprávách..
Člověk si řekne posilovač - podtlak drží i měsíc, tandemovka a vedení do posilovače je nové. Napumpuju brzdu při vyplém motoru a po nastartování jde hned na podlahu( nemyslím tím že změkne a nebrzdí ale že zmáčkne brzdy na maximum s normálním odporem tzn posilovač funguje) Opakované mačkání při nastartovaném je zcela ok a stíhá.
Všechny třmeny, kotouče a desky ATE, nová brzdovka a brzdové trubky. Odvzdušněné tlakem. Na brzdě v STK zcela bez problému. Měl jsem venku brzdový válec origo ATE co má 4 roky a chodí krásně v plném chodu. Při odvzdušňování ze všech třmenů to teče proudem, nikde nic není ucpaného.
Nějaký nápad co zkusit ? Už nechi experimentovat ale jít na jistotu.
VW T5 tvrdé brzdy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: VW T5 tvrdé brzdy
Připojit vakuometr a měřit podltlak. Jestli se ztratí nebo to posilovač neposílí. Ještě zkusit odpojit elektriku od ABS aby se vyloučila chyba v něm.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
zkusit nic, neexperimentuj, vymenit posilovac, ja mel opacny problem, sdi pri prejezdu karpat zaclo auto pribrzdovat, najeto asi 70 tis, druhy den ok,dva mesice ok, jedu pres karpaty z jablonice do trstina ok, jedu z trstina karpaty jablonica a
citelne brzdi, pri dojezu domu vlaly predni poklice, rano a treba pul roku vseok, do prahy a zpet ok, vzal jsem silikonovy sprej pulku ho vyhulil do posilovace, co jsem tim dokazal nevim ale 12 let klid, auto jezdi stale ok ve straznici
brzdi jak ma 

Řešil jsem to samé kámošovi na T5 2.5tdi syncro,vozí standartně odhadem 1000kg nákladu ( topenář ) a auto nebylo možno z kopce ubrzdit, laborace s kotoučema,deskama,třmenama, nakonce novej posilovač a cajk,nebo jako min. tak o polovinu lepší,nikdy to nebude brzdit jak motokára