VW T5 tvrdé brzdy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
zak1n
Nováček
Odpovědi: 0

VW T5 tvrdé brzdy

Příspěvek od zak1n »

Ahoj ve spolek,
Už nějaký rok řeším na T5 brzdy a nemůžu zaboha dojít na příčinu.
Auto má neskutečně tvrdý brzdový pedál při nouzovém brždění - při pomalejším zmáčknutí pedálu to brzdí skvěle a s normálním odporem, ale jak potřebuju dupnout tak je problém. Na okresce nouzové zastavení a musím se do toho pedálu opřít silou víc jak 100kg? Se i sedačka prohýbá. Ženská nemá šanci.. Brzdit nouzově na dálnici tak to auto je ve zprávách..

Člověk si řekne posilovač - podtlak drží i měsíc, tandemovka a vedení do posilovače je nové. Napumpuju brzdu při vyplém motoru a po nastartování jde hned na podlahu( nemyslím tím že změkne a nebrzdí ale že zmáčkne brzdy na maximum s normálním odporem tzn posilovač funguje) Opakované mačkání při nastartovaném je zcela ok a stíhá.

Všechny třmeny, kotouče a desky ATE, nová brzdovka a brzdové trubky. Odvzdušněné tlakem. Na brzdě v STK zcela bez problému. Měl jsem venku brzdový válec origo ATE co má 4 roky a chodí krásně v plném chodu. Při odvzdušňování ze všech třmenů to teče proudem, nikde nic není ucpaného.

Nějaký nápad co zkusit ? Už nechi experimentovat ale jít na jistotu.
Tomas6
Aktivista

Re: VW T5 tvrdé brzdy

Příspěvek od Tomas6 »

Připojit vakuometr a měřit podltlak. Jestli se ztratí nebo to posilovač neposílí. Ještě zkusit odpojit elektriku od ABS aby se vyloučila chyba v něm.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

zkusit nic, neexperimentuj, vymenit posilovac, ja mel opacny problem, sdi pri prejezdu karpat zaclo auto pribrzdovat, najeto asi 70 tis, druhy den ok,dva mesice ok, jedu pres karpaty z jablonice do trstina ok, jedu z trstina karpaty jablonica a (wallbash) (wallbash) citelne brzdi, pri dojezu domu vlaly predni poklice, rano a treba pul roku vseok, do prahy a zpet ok, vzal jsem silikonovy sprej pulku ho vyhulil do posilovace, co jsem tim dokazal nevim ale 12 let klid, auto jezdi stale ok ve straznici :roll: brzdi jak ma :thumbsup:
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Řešil jsem to samé kámošovi na T5 2.5tdi syncro,vozí standartně odhadem 1000kg nákladu ( topenář ) a auto nebylo možno z kopce ubrzdit, laborace s kotoučema,deskama,třmenama, nakonce novej posilovač a cajk,nebo jako min. tak o polovinu lepší,nikdy to nebude brzdit jak motokára
cheno
Přispěvovatel

Příspěvek od cheno »

posilovac , neznamena ze ked ide aj funguje na 100%
Octavia 2 1.9 BXE
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“