Kodiaq CFGA ztrácí se chladící kapalina
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kodiaq CFGA ztrácí se chladící kapalina
Zdravím, mám takový nešvar na Kodiaqu 110kw 2019 se mi ztrácí sporadicky chladící kapalina.Auto jsem dovezl po ose z Německa 700km bez problemu,poté několik týdnu pojíždění kolem komína do 40km. Minulý týden se jela delší trasa svižnějším dálničním tempem 400km a začla se ztrácet kapalina.Zařval maxidot Málo kapaliny.otevřela se kapota a v expanzce pod minimem,otevřela se trochu se vrátilo,dolilo se 2-5dcl po max za 20min se to postupně opakovalo než se dojelo zpátky domů (celkem padlo asi 3litry destilky). V pondělí se objednalo sání,než přišlo tak se jezdili stím trasy do 40km klidnou jízdou a za celý týden žádné dolévání se nekonalo. Trochu mě to utvrdilo v problému v sání že to potřebuje se více prohřát aby se nějaká mikrotrhlina roztáhla aby to unikalo v takovém množství.V pátek přišlo sání,vyměnilo se.Více se to projelo a voda mizí dál, co 10-20min pak řval maxidot že je málo vody,někdy expanzka odfoukla někdy ne. Viditelný únik kolem rozvodu jsem nenašel,kapalina čistá,olejové víčko bez šlemu. Dle VCDS se teplota drží mezi 89-90C. Moc se mi nechce hned zhazovat hlava po tom co jsem pročítal web kde každý píše jak je 110kw bezproblemové. Nebyl by nějaký tip jak postupovat dál ? Petr
![Obrázek]()
- Přílohy
-
- 1683554402408.jpg (2.01 MiB) Zobrazeno 1738 x
-
- 1683554402396.jpg (1.73 MiB) Zobrazeno 1738 x
-
- 1683554402383.jpg (2.88 MiB) Zobrazeno 1738 x
-
- 1683554402369.jpg (2.49 MiB) Zobrazeno 1738 x
Naposledy upravil(a) šulda dne 08 kvě 2023, 18:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu tématu.
Důvod: Úprava názvu tématu.
Re: Kodiaq CFGA ztrácí se chladící kapalina
Tady ještě občas odcházi chladič spalin ten bych odpojil a hadice na zkoušku propojil mezi sebou a pojezdil.
Zdravím udělejte test na přítomnost spalin ve vodě, a vyzkoušejte i ten výměník na chvíli odpojit
Zkoušel jsem dneska ten test na CO2.Ale jsem z toho trochu jelen. Dle návodu se měl otestovat horký motor a výsledek měl být po 1minute (zezelená - je zle). Měl jsem to tam déle a kolem 7minuty to zezelenalo a ted nemohlo to změnit barvu protože v té sloučenině něco naprř. vyprchalo? Přítomnost CO2 v kapalině může být kromě těsnění pod hlavou i vadný chladič spalin ? Bylo by možné ten chladič odpojit např na projetí 40km useku nebo ho odvařím ? Ještě jsem viděl fluerescenční roztok od Luqui Moly na vyhledávání úniku pomocí UV lampy kdy by se rozpojil vyfuk ale to nevím jestli to vydrží i vysoké teploty ve výfuku
- Přílohy
-
- 1683653110859.jpg (1.78 MiB) Zobrazeno 1606 x
Já když to čtu tak ti radím odvézt to někam, kde vědí co dělají
, nic ve zlém samozřejmě