Transporter T5 AXB - Po delším stání nechce nastartovat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Transporter T5 AXB - Po delším stání nechce nastartovat
Zdravím pánové. T5 rv.2004, 1,9 TDi 77kw AXB. Po delším stání (myšleno několikadenním) nechce chytit - jako by byl zavzdušněný. Pak chytne a už s ním není problém. Padá nafta?
1. VCDS bez chyby, měřené hodnoty (teplotní čidla, G40 atd ukazují správně)
2. Palivový filtr měněný a kontroloval jsem i hadice zda nejsou přehozené
3. Podávací čerpadlo slyším běžet po otočení klíčku (samozřejmě jen někdy - řídí ho ŘJ motoru)
Čím to bývá? Unavený popř netěsný tandem? Pomohlo by doplnit zpětný ventil na palivo před hlavní tandemové čerpadlo viz šipka? Nebo napište jakýkoliv nápad.
1. VCDS bez chyby, měřené hodnoty (teplotní čidla, G40 atd ukazují správně)
2. Palivový filtr měněný a kontroloval jsem i hadice zda nejsou přehozené
3. Podávací čerpadlo slyším běžet po otočení klíčku (samozřejmě jen někdy - řídí ho ŘJ motoru)
Čím to bývá? Unavený popř netěsný tandem? Pomohlo by doplnit zpětný ventil na palivo před hlavní tandemové čerpadlo viz šipka? Nebo napište jakýkoliv nápad.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: Transporter T5 AXB - Po delším stání nechce nastartovat
Padá nafta přes gumičky na vstřikách.
A nezlobil by ten start spíš za tepla? Vyřešil by to zpeťák? Majiteli se asi moc nebude chtít do opravy sedel... vložky, těsnění
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Ješte když se v tom budu vrtat, napadlo mě koupit sadu těsnění pro tandem a přetěsnit ho. Koukal jsem na video návod a vcelku bych si troufl...jen tam bojoval s nějakým atypickým torxem (3x) po odklopení víka čerpadla... nevíte někdo o jaké nástavce se jedná?
Pro upřesnění o co mi jde dávám obrázek... neví někdo co je to za torx?
Vy..r se na tandem. Tudy cesta nevede. Bude to vymačkané v hlavě. Někdy pomůže dát jen nové gumky. Oprava za nějakou tu tisícovku když budeš poctivý a vyměníš i šrouby. Majiteli bych řekl zkusme gumky, bude to stát tolik a tolik, možná to pomůže, no a nebo to bude stát 50 a to by mělo pomoct. Pokud se bude škubat, poslat pryč.
Můžeš zkusit stolářskou svěrkou a prkénkem zaškrtit obě hadice od filtru k motoru, pokud to pomůže si doma
Můžeš zkusit stolářskou svěrkou a prkénkem zaškrtit obě hadice od filtru k motoru, pokud to pomůže si doma
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Teď tam mám krásnou OII BXE 262ti.km od nova jeden majitel, podobnej problém,zkouknul jsem rozvody,trochu šoupnul vačkou ale nepatrně,tím to nebylo,vačka krásná,vytahal jsem vstřiky šachyty vlevo hrany ostré jako nůž,trochu je líznu jemným smirkem a dám nový gumky ale to není na dlouho....chtělo by to vyvložkovanou hlavu a udělat to celý jenže ten co to koupil od majitele co to měl od nova za 35 by si představoval opravu tak za 1500 což nejde 

Jo těch pd na tom skončilo dost. Sám jsem pár takových vyházel z dílny a pak jely normálně do šrotu. Auto sice na pohled pěkné, ale oprava aby to za něco stálo je raketa. A na nějaké pokusy nemám náladu. To můžu dělat tak na svojém. Mi to vydrželo 50 tis, pak jsem to auto prodal.
Ještě mám jedno ATD a to má najeto.300 a kupodivu furt ok. Ťuk ťuk ťuk.
Jediné dát opravdu na výběr
Buď do toho nasypeme pár tisícovek, nevím kolik teď stojí sada gumiček a šrouby, nebo za moc peněz pořádně, nebo nashledanou.
Ještě mám jedno ATD a to má najeto.300 a kupodivu furt ok. Ťuk ťuk ťuk.
Jediné dát opravdu na výběr
Buď do toho nasypeme pár tisícovek, nevím kolik teď stojí sada gumiček a šrouby, nebo za moc peněz pořádně, nebo nashledanou.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Používám service box od ET číslo TM0028VR1 stojí 850 korun a je tam všechno, dám to tam a uvidíme, pokud se vrátí řeknu že je to na druhou hlavu
Jasný no..... takže na ten tandem se tedy i když je oblitý vyprdnu....jak se pak seřizují vahadla? 30nM a pak +180st? Vždy ve "strihu"?
Jestli je oblitý tak to dobře není, dá se na to koupit přetěsňovací sada a nový těsnění mezi hlavu a tandem
Nevím co myslíš těmi 30Nm ? Vstřik když je stlačený tak opatrně dotáhnout ( určitě ne 30Nm ) a povolit o 180°
Nevím co myslíš těmi 30Nm ? Vstřik když je stlačený tak opatrně dotáhnout ( určitě ne 30Nm ) a povolit o 180°
Ano tu sadu na přetěsnění tandemu právě kamarád , kterému auto patří chce koupit a chce to po mě přetěsnit...oblité naftou je to hodně a myslím že je to vidět i na té fotce...a právě proto sonduji nástavce na ty šroubky. Údajně jsou nějaké atopické....ten postup na seřízení pd si připomenu... běžně to nedělám, tak to nemám v hlavě.... díky
Já tu měl pár pd, z tandemu chcala nafta jak dunaj ale starty ok
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km