Stále měkký brzdový pedál

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Majklovec
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Stále měkký brzdový pedál

Příspěvek od Majklovec »

U Touarega 2008 (čtyřpístkové brzdiče) jsem na zadní nápravě měnil těsnění, prachovky, kotouč i destičky. I po několikátém odvzdušnění pomocí tlakové nádobky (i včetně přes VCDS) pedál zabírá až v půlce chodu. Při dvojím rychle po sobě jdoucím šlápnutí brzdy brzdí již jak má hned odzačátku, ale při dalším brzdění je pedál opět měkký. Takže určitě vzduch v soustavě. Kapalina mi v nádobce nikdy neklesla, hadička při sundaném třmenu byla zaškrcená. Přes tlakovou nádobu jsem prolil litr nové kapaliny, z hadiček nejde ani ta nejmenší bublinka. Nicméně pedál stále měkký.
Jak pokračovat?

PS: Při odvzdušňováním přes VCDS jak pracovat s dvěma odvzdušňováky na brzdiči? Povolit oba najednou nebo pro každý jeden krok. Kterým začít? Tím prvním nebo druhým(dál od vstupu kapaliny do brzdiče)?

PS2: Při odvzušňování přes VCDS při běhu pumpy čerpadlo běží cca 5 vteřin hlučně a tlačí proti pedálu. Dalších 5 vteřin je už výrazně tišší a tlak na pedál je minimální. Je to normální?

PS3: Proč se při odvzdušňování přes VCDS nedělají zadní brzdy?
Vici
Aktivista

Re: Stále měkký brzdový pedál

Příspěvek od Vici »

Nejspíš vzduch vzadu. Nechej to chvíli pojezdit a pak znovu odvzdušni
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Už se stalo. 300 km, další odvzdušnění přes VCDS a furt stejné. Po klidné jízdě jen s decentním brzděním jsou o ždibec teplejší zadní brzdy, takže předky mají pozdnější náběh, což mi hlava nebere, protože s předních jsem jen u jednoho brzdiče vyměnil zalomený odvzdušňovák, přičemž jsem ani neoddělával přívod, takže k zavzdušnění by dojít nemělo.
Ale je pravda, že při posledním odvzdušňování nějaké bublinky od LP kola šly. Nicméně na chod pedálu to nemělo vliv. Stále zabírá ve stejném místě - cca v půlce.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

někdy zabere odvzdušnovat potřubkách začneš u HBV a spavidla na kostce si některá odfrkne, třeba před rokem galaxy vcds a nic, dvakrát dokola a to z toho vychcal kýbl, majitel pojezdil pak hlásil že se mu to povedlo klasicky
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Koukal jsem a na nějaké odvzdušňovací akce u HBV tam teda místo není. O kostce ABS ani nemluvě. :?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Zkus tomu dát milošův mazec. Mi to kdysi pomohlo.
Louka, 1,2,3, plný kotel a pak na brzdy, ABS kopalo do pedálu jak blbé, po třetím pokusu pedál jak šutr.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Zkusím.
Jen mi někdo vysvětlete výhodu (rozdíl) mezi aktivací ABS přes VCDS a aktivací někde na trávě. :?
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

To je nekde v kristalove kouli ten rozdil. Ale milosuv mazec delam vzdy,i kdyz se mi to zda dobre a vzdy to vylepsi.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“