Audi A3 korekce světlometů

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Audi A3 korekce světlometů

Příspěvek od kaad »

Mám tady Audi A3 2,0TDi r.v. 2007. Příprava na STK. Auto má bixenony a na přístrojích mu svítí kontrolka sklonu světlometů. Diagnostika mi načetla vadné ŘJ xenonů. Zkusil jsem pro jistotu vyměnit i ovládací senzor na přední a zadní nápravě, ale nepomohlo. Vyhodil jsem tedy světla, protože ŘJ jsou zespodu a chtěl jsem ŘJ vyměnit. Ovšem ty co mám mají kratší konektor do kterého se zasunou. Liší se i čísla dílů. Má cenu shánět druhé ŘJ nebo je to tím, že on tam má prostě nesprávné. Přiznal mi totiž, že auto bylo bourané a obě světla vyměněny. Kdyby tam dal tudíž někdo světlomety s jinými ŘJ jestli nedochází k vadné komunikaci. Protože já mám totiž úplně stejnou Audinu r.v. 2007 a mám tam právě ty jednotky s tím kratším konektorem. Mám dvě skladem jako náhradní pro svou Audi. Nějak se mi nezdá, že by obě odešly.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Audi A3 korekce světlometů

Příspěvek od slovacek.milos »

adresa 55 blok hodnot 1 nastav xenony pak dej blok 2 a oni se seřídí. Pamět závad musí být vymazaná,
podle mě to fachčí že řj počítá otáčky motorku a pak světlo šteluje ale musí znát kde je začátek a konec
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Díky, zkusím to. Doufám, že nebudu muset shánět druhé ŘJ chci s tím totiž v pondělí na tu STK, protože ve středu s tím chce do Vídně. Bylo na tom dost práce: kotouče, desky, čepy... ještě jsem včera stříkal spodek a dutiny co si přimyslel navíc. No a musím ještě rozleštit zadní blatníky. Manželka mu odstraňovala mušince drátěnkou na nádobí. Naštěstí ji zastavil u těch zadních blatníků.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Tak naklápění xenonů nefunguje. Zkoušel jsem je nastavit, ale nelze. Hlásí to stále chybu ,, motor korekce zkrat na kostru." A to levá i pravá strana. Světla jsem seřídil na regloskopu a STK by to mohlo projít. Horší je ta lambda. Musím přes víkend nainstalovat tu Elsu, abych mohl čumnout na schéma, které piny na ŘJ jsou k lambádě.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“