Auris 1,6 r.v 2010 97kw 1ZRFAE Valvematic- Vynechaval 4válec ktorý je skoro bez tlakov po odtlakovaní som zistil že tlak uteká cez výfukove ventily. Po zhodení hlavy su výfuke ventily podla farby na 4 valci podpálene a začínaju aj na 2 valci co potvrdil aj človek co bude robit repas hlavy.
Teraz otázka preco sa ventily podpálili respektive čo skontrolovat aby sa to nezopakovalo. Auto ma najazdene 160tis origo prvý majitel na plyn to neni.
toyota auris - podpalene ventily
Moderátoři: šulda, Moderátoři
toyota auris - podpalene ventily
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Re: toyota auris - podpalene ventily
Tvl už i Toyota a to ještě celkem zdravej ročník... 
No mna to tiež prekvapilo napadá mna len či pracuje správne variabilne nastavovanie výfukovej vačky.
Má to variabilne nastavovanie obidvoch vačiek + riadene zdvih výšky sacich ventilov
Má to variabilne nastavovanie obidvoch vačiek + riadene zdvih výšky sacich ventilov
No,právě, ale jak to zjistit, jednou jsem to řešil na RAV4 2.2 benzín ale tam to hodilo chybu a motor hned v nouzáku
nefunguje časování nebo nejezdí na ethanol?
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Ke mne to nejazdilo starši pán s tým došel ke mne v jednem servise mu vymenily všetky zapalovacie moduly + sviečky a v druhom vstrekovač "že neco s elektriku asi jednotka"
Ešte mna napadla retaz či nieje natiahnutá ale moc sa mi to nezdá na 160tis. ešte mi je divne že značky na retazy a na vačkách su čmarnute fixovku. Dám sem fotky
Ešte mna napadla retaz či nieje natiahnutá ale moc sa mi to nezdá na 160tis. ešte mi je divne že značky na retazy a na vačkách su čmarnute fixovku. Dám sem fotky
-
slovacek.milos
- Aktivista
já čmárám rozvody jen se na ně podívám, jsou tam značky, vačky i klika
pokud sedí, vstřiky dávám čistit a kontrolovat v moravském písku místní uživatel
ventily si měním sám
pokud sedí, vstřiky dávám čistit a kontrolovat v moravském písku místní uživatel
ventily si měním sám