Clio I 1.9D rytmicky nepravidelny chod, pri plyne klepot

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ozi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Clio I 1.9D rytmicky nepravidelny chod, pri plyne klepot

Příspěvek od ozi »

Zdravim pani

mam takyto problem, motor sa da normalne nastartoval ale na volnobeh ma rytmicky nepravidelny chod, jemne hrka celym autom, pri pridani a podrzani plynu robi to iste ale s inou frekvenciou pri jazdeni je pocut hlavne pri vacsom zatazeni, pridavani plynu ze klepe jeden valec ako keby bol nastaveny predvstrek na "skor" (dřív), ak by bol zle nastaveny na celom cerpadle tak by klepotal cely motor, to som zazil ale takto klepe len jeden valec

mal som podozrenie ze moze byt problem s vytlacnymi ventilmi medzi cerpadlom a vstrekovacim potrubim, prasknuta struna a tak, rozobral som to a vsetko bolo ok, ked som to zlozil naspat tak to slo ako hodinky ale po case sa to zase prejavilo, po opatovnom rozobrati sa to zase upravilo ale po case opat problem nastal

chcem vymenit celu sadu vytlacnych ventilov, ale rozmyslam ci to nemoze byt problem len v podlozke vytlacneho ventilu ktora sa pohne a prepusta

vdaka za vas nazor, pripadne skusenost

(oslovujem hlavne olejarov, lebo jazdim na olej a vtedy sa to prejavilo)
Clio 1991 1.9 D Lucas CAV od 15.4.2007 2x Peveko, oventrop Afriso Flow Control, vymenniky Alu 24 a 30 dosiek, nafta v nerez 25 l, manualne ovladanie spinacov ventilov
kodajz
Přispěvovatel

Příspěvek od kodajz »

Já jen čistě teoreticky, nemůže ten zpětný ventil na čerpadle o kterém si mluvil propouštět zpět? Tím by nebylo v potrubí potřebný tlak a vlastně ani na trysce a proto to klepání.
Mi motor při volnoběhu dělá něco podobného jak tobě takže tvůj poznatek mě zase nasměroval. Já na olej zadřel Lucase v Berlingu a tak jsem tam šupnul starý Bosch a od té doby mám potíže.
ozi
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozi »

kodajz píše:Já jen čistě teoreticky, nemůže ten zpětný ventil na čerpadle o kterém si mluvil propouštět zpět? Tím by nebylo v potrubí potřebný tlak a vlastně ani na trysce a proto to klepání.
Mi motor při volnoběhu dělá něco podobného jak tobě takže tvůj poznatek mě zase nasměroval. Já na olej zadřel Lucase v Berlingu a tak jsem tam šupnul starý Bosch a od té doby mám potíže.

ano moze prepustat, skor si myslim ze ventil moze byt v poriadku ale ta tesniaca podlozka zo smeru cerpadla (taka ako keby hlinikova) sa moze pohnut a potom to netesni, a obteka okolo ventilu, lebo ventilky boli ok ked som ich vybral a aj pruziny
Clio 1991 1.9 D Lucas CAV od 15.4.2007 2x Peveko, oventrop Afriso Flow Control, vymenniky Alu 24 a 30 dosiek, nafta v nerez 25 l, manualne ovladanie spinacov ventilov
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“