Silnější žárovky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Silnější žárovky
Prosím o radu.Na Leonu 2000 81kw jsem dal do dálkových 100w žárovky.100w mám i v mlhovkách.Pokud bych chtěl dát 100 i do potkávaček,případně i přídavných dálkových,zvládne to elektrika?Stačilo by vyměnit 10A pojistku za např. 15A nebo se musí dát nějaké relé?Díky za rady.
S elektrikou bude problém. Především s relátky.
Žárovky s vyšší wattáží rozhodně nedoporučuji. Především proto, že pro provoz na pozemních komunikacích nejsou schválené, ale rovněž proto, že vzhledem k obrovskému teplu, které vyvíjejí, často praskají skla na reflektorech (plasty se kroutí).
Radši použij žárovky se standardním výkonem, ale vyšší svítivostí. Například Philips dělá řadu žárovek od +30% do +80%. Z vlastní zkušenosti vím, že je to lepší než silnější žárovky.
Žárovky s vyšší wattáží rozhodně nedoporučuji. Především proto, že pro provoz na pozemních komunikacích nejsou schválené, ale rovněž proto, že vzhledem k obrovskému teplu, které vyvíjejí, často praskají skla na reflektorech (plasty se kroutí).
Radši použij žárovky se standardním výkonem, ale vyšší svítivostí. Například Philips dělá řadu žárovek od +30% do +80%. Z vlastní zkušenosti vím, že je to lepší než silnější žárovky.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
- Rybízek
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
moje zkušenost se 100W žárovkama v dalkových na Leonu je negativní po pul roce komplet zčernala parabola. Ad mlhovky: vidím to jako nesmysl protože v mlze potřebuješ spíš menší intezitu světla a spíše do žluta a to ale pouze v momentě kdy je používaš v mlze pokud je používaš jako tzv.škarpáky neni o čem diskutovat akorát si myslím že pod čočkou se jim nebude moc líbit. pokud dáš H7 100W tak ti 100% shoří kabel čož ti dukazně zobrazuji na fotografii.Mám taky leona a problem málé svítívosti jsem taky neustále řešil a vyřešito pouze zástvaba Bixenon modulu na kterém usilovně pracuju

a bixenon v světlu z leona. rozhodně lepší než ty přestavbové sady ale finančnějí náročnejší a hlavně to vyžaduje obrovskou zručnost

a bixenon v světlu z leona. rozhodně lepší než ty přestavbové sady ale finančnějí náročnejší a hlavně to vyžaduje obrovskou zručnost

Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
Golf II TDi
Pokud toužíš po pořádném světlu, kup si xenony... Sada tě už vyjde na cca 2500 a jsi vysmátý.... Nic jako xenon nesvítí!!!!!!! Osobně mám xenony a jako dálkové obyč halogeny Phillips VisionPlus a jsem NAPROSTO spokojen...
Kvalitní sada hal. žárovek s větší svítivostí tě přijde na cca 500-700kč, tudíž jestli by jsi chtěl 3-4 sady, jme na 1500-2800kč a to je cena skoro xenonů, které ti to vynahradí cool vzhledem, nej světlem, lepší životností a ještě k tomu menší spotřebou W....
Brácha má v GIV 6 xenonů (potk.,dálk,mlhov.) a světlo je extrémní... Druhý brácha má v Boře H4 bixenon a světlo taktéž super.... Všichni tři jsme to kupovaly jako přestavbové sady.... Práce 20min a opravdu spokojenost... To jest můj názor...
Kvalitní sada hal. žárovek s větší svítivostí tě přijde na cca 500-700kč, tudíž jestli by jsi chtěl 3-4 sady, jme na 1500-2800kč a to je cena skoro xenonů, které ti to vynahradí cool vzhledem, nej světlem, lepší životností a ještě k tomu menší spotřebou W....
Brácha má v GIV 6 xenonů (potk.,dálk,mlhov.) a světlo je extrémní... Druhý brácha má v Boře H4 bixenon a světlo taktéž super.... Všichni tři jsme to kupovaly jako přestavbové sady.... Práce 20min a opravdu spokojenost... To jest můj názor...

Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020... 

ahoj Mal som 100W H4 ziarovky v octavi ale len cez zimu cez leto mi to pokrutilo to plastove clonitko.takze uz by som to nedaval.Teraz mam v seate H.I.D sadu H7 a dialkove mam so svysenou svietivostou a som spokojny.ak nechces xenony dialkove by som riesil pridavnymi svetlometmi
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS
Yamaha FZ6S
opel astra TDS
Yamaha FZ6S
- Rybízek
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
já sem ale zabudoval bixenonovej modul z BMW X5 žadná přestavbova sada tu bych si do auta v životě nedal jinak do dalkovejch si to nedovedu představit(Start,náběh) navíc to zrovna neděla výbojce dvakrát dobřecupra píše:ja planujem taky bi-xenony daju sa zohnat okolo 7 tis 4 vybojky komplet.keby bola lepsia cena,davam ich aj do hmloviek...inac momentalne mam v tlmenych osram plus 50 percent,svieti to o trošku lepšie ako obyč.H7...
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
Golf II TDi
kamoš to ma tak ako chcem ja v passate a žiadny problem...však ked sa prepina na dialkove tlmene svietia stale.nevznikne hluche miesto.Rybízek píše:já sem ale zabudoval bixenonovej modul z BMW X5 žadná přestavbova sada tu bych si do auta v životě nedal jinak do dalkovejch si to nedovedu představit(Start,náběh) navíc to zrovna neděla výbojce dvakrát dobřecupra píše:ja planujem taky bi-xenony daju sa zohnat okolo 7 tis 4 vybojky komplet.keby bola lepsia cena,davam ich aj do hmloviek...inac momentalne mam v tlmenych osram plus 50 percent,svieti to o trošku lepšie ako obyč.H7...

BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
- daniel.987
- Přispěvovatel
Větší wattáž je volovina, odkurví se jen parabola! Lepší a levnější je varianta pořízení žárovek s větší svítivostí (více plynu - větší teplota světla)
Idealní je třebas Osram SilverStar...
Kdo by zamýšlel nad xenon. výbojkami může juknout sem k nám na TF
http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?t=59586

Idealní je třebas Osram SilverStar...
Kdo by zamýšlel nad xenon. výbojkami může juknout sem k nám na TF
http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?t=59586
G3 Variant 1,9 TDi
... only S764

- warhead_cz
- Přispěvovatel