Silnější žárovky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gonzo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Silnější žárovky

Příspěvek od gonzo »

Prosím o radu.Na Leonu 2000 81kw jsem dal do dálkových 100w žárovky.100w mám i v mlhovkách.Pokud bych chtěl dát 100 i do potkávaček,případně i přídavných dálkových,zvládne to elektrika?Stačilo by vyměnit 10A pojistku za např. 15A nebo se musí dát nějaké relé?Díky za rady.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

S elektrikou bude problém. Především s relátky.

Žárovky s vyšší wattáží rozhodně nedoporučuji. Především proto, že pro provoz na pozemních komunikacích nejsou schválené, ale rovněž proto, že vzhledem k obrovskému teplu, které vyvíjejí, často praskají skla na reflektorech (plasty se kroutí).

Radši použij žárovky se standardním výkonem, ale vyšší svítivostí. Například Philips dělá řadu žárovek od +30% do +80%. Z vlastní zkušenosti vím, že je to lepší než silnější žárovky.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

moje zkušenost se 100W žárovkama v dalkových na Leonu je negativní po pul roce komplet zčernala parabola. Ad mlhovky: vidím to jako nesmysl protože v mlze potřebuješ spíš menší intezitu světla a spíše do žluta a to ale pouze v momentě kdy je používaš v mlze pokud je používaš jako tzv.škarpáky neni o čem diskutovat akorát si myslím že pod čočkou se jim nebude moc líbit. pokud dáš H7 100W tak ti 100% shoří kabel čož ti dukazně zobrazuji na fotografii.Mám taky leona a problem málé svítívosti jsem taky neustále řešil a vyřešito pouze zástvaba Bixenon modulu na kterém usilovně pracuju
Obrázek

a bixenon v světlu z leona. rozhodně lepší než ty přestavbové sady ale finančnějí náročnejší a hlavně to vyžaduje obrovskou zručnost
Obrázek
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

ja planujem taky bi-xenony daju sa zohnat okolo 7 tis 4 vybojky komplet.keby bola lepsia cena,davam ich aj do hmloviek... :D inac momentalne mam v tlmenych osram plus 50 percent,svieti to o trošku lepšie ako obyč.H7... ;)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Thopr
Aktivista

Příspěvek od Thopr »

Pokud toužíš po pořádném světlu, kup si xenony... Sada tě už vyjde na cca 2500 a jsi vysmátý.... Nic jako xenon nesvítí!!!!!!! Osobně mám xenony a jako dálkové obyč halogeny Phillips VisionPlus a jsem NAPROSTO spokojen...
Kvalitní sada hal. žárovek s větší svítivostí tě přijde na cca 500-700kč, tudíž jestli by jsi chtěl 3-4 sady, jme na 1500-2800kč a to je cena skoro xenonů, které ti to vynahradí cool vzhledem, nej světlem, lepší životností a ještě k tomu menší spotřebou W....
Brácha má v GIV 6 xenonů (potk.,dálk,mlhov.) a světlo je extrémní... Druhý brácha má v Boře H4 bixenon a světlo taktéž super.... Všichni tři jsme to kupovaly jako přestavbové sady.... Práce 20min a opravdu spokojenost... To jest můj názor... (noteeth)
Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020... :tyc:
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

ahoj Mal som 100W H4 ziarovky v octavi ale len cez zimu cez leto mi to pokrutilo to plastove clonitko.takze uz by som to nedaval.Teraz mam v seate H.I.D sadu H7 a dialkove mam so svysenou svietivostou a som spokojny.ak nechces xenony dialkove by som riesil pridavnymi svetlometmi
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

cupra píše:ja planujem taky bi-xenony daju sa zohnat okolo 7 tis 4 vybojky komplet.keby bola lepsia cena,davam ich aj do hmloviek... :D inac momentalne mam v tlmenych osram plus 50 percent,svieti to o trošku lepšie ako obyč.H7... ;)
já sem ale zabudoval bixenonovej modul z BMW X5 žadná přestavbova sada tu bych si do auta v životě nedal jinak do dalkovejch si to nedovedu představit(Start,náběh) navíc to zrovna neděla výbojce dvakrát dobře
Golf II TDi
cupra
Aktivista

Příspěvek od cupra »

Rybízek píše:
cupra píše:ja planujem taky bi-xenony daju sa zohnat okolo 7 tis 4 vybojky komplet.keby bola lepsia cena,davam ich aj do hmloviek... :D inac momentalne mam v tlmenych osram plus 50 percent,svieti to o trošku lepšie ako obyč.H7... ;)
já sem ale zabudoval bixenonovej modul z BMW X5 žadná přestavbova sada tu bych si do auta v životě nedal jinak do dalkovejch si to nedovedu představit(Start,náběh) navíc to zrovna neděla výbojce dvakrát dobře
kamoš to ma tak ako chcem ja v passate a žiadny problem...však ked sa prepina na dialkove tlmene svietia stale.nevznikne hluche miesto. ;)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
daniel.987
Přispěvovatel

Příspěvek od daniel.987 »

Jak řešíte ostřik světel u dodělaných xenonů? Německý policajti jsou na to úplně vysazený.
Sharan ASZ
Octavia AGR
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

Větší wattáž je volovina, odkurví se jen parabola! Lepší a levnější je varianta pořízení žárovek s větší svítivostí (více plynu - větší teplota světla) (noteeth)
Idealní je třebas Osram SilverStar...
Kdo by zamýšlel nad xenon. výbojkami může juknout sem k nám na TF
http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?t=59586
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

jojo silverstary nebo lasery sviti dobre ;)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

daniel.987 píše:Jak řešíte ostřik světel u dodělaných xenonů? Německý policajti jsou na to úplně vysazený.
nalepenýma krytkama na nárazníku (LOL)
Golf II TDi
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

Kupte si žárovky OSRAM Night Breaker a budete čučet.
Větší svítivost až o 90% a životnost prodloužena už na polovinu obyč žárovky (noteeth). Jen ta cena cca 350,-kčs za sadu je trošku na prdel (wallbash)
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
gonzo
Přispěvovatel

Příspěvek od gonzo »

Díky všem za rady a zrovna jsem dnes na netu narazil na OSRAM Night Breaker, a vidím,že Golfisko byl rychlejší.Tak se ptám ,máte někdo s něma zkušenosti a srovnání např. s SilverStar?
Boban
Přispěvovatel

Příspěvek od Boban »

Máte někdo skušenost s Hid sadama, uvažuju o ni do Oct1, koukal jsem že by tak nebyla žádná úprava. náhr. díly taky nabízejí, tak pořád nevím. Bylo by to pro mě řešení, mám ještě starou masku a nechci do předělání dávat takoví prachy (wallbash)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“