roztrhnuty klinovy remen plus rozvod K.O. pg 306 1.9DT

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
21Grams
Sběrač informací
Odpovědi: 0

roztrhnuty klinovy remen plus rozvod K.O. pg 306 1.9DT

Příspěvek od 21Grams »

Dojazdil som:( klinovy remen sa mi roztrhol a rozvod dostal tiez supu (wallbash) , zacalo to klepat ako stara avia, teraz neviem ci len skocilo nieco v rozvode o zub, alebo sa klepli ventily a mozem ist do haja:bojim. kazdopadne som to dost velmi pohnojil, velmi velmi...neviete co s tym? co mozem ocakavat, ako rychlo zistim na com som, optimisticke scenare, veelmi pesimisticke scenare..pls help (hm)
Peugeot 306 XRDT po facelifte ale este s mechanickym klepatkom:)
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Pokud to běží, tak to jenom přeskočilo. Zkusil bych to nastavit a pokud přestane klepat, tak nové rozvody a je vyhráno.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
21Grams
Sběrač informací

Příspěvek od 21Grams »

origoš:rozvody boli menene pred 10tkm aj s vodnou pumpou, bude treba vymenit celu rozvodovu sadu, pripadne, ked sa to nebude dat nastavit co može byt zle, iba ventily? zaujima ma cca cenova relacia v druhom pripade...ono to sice ide, ale to klepanie je vazne hrozne, tak cca 5x silnejsie ako predtym ked to bolo v poriadku.
M-i-š-a-k
Sběrač informací

Příspěvek od M-i-š-a-k »

mohlo skočit jen čerpadlo o zub a proto to klepe,dymy to teď? ja bych to zkusil znova nastavit.A tím se ukaže.U pežota je to jednoduché nastavit všude jsou aretační díry.Takže to zvladneš aji doma.
Peugeot 405 1.8Td zatím jen experimenty s olejem uvidíme
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

V tom případě bych, pokud to nebude klepat dal nový řemen.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
21Grams
Sběrač informací

Příspěvek od 21Grams »

Este by som rad vedel kde mi to vlastne dodrbali...totizto pred vymenou rozvodov bolo vsetko ok, ale momentalne mam vyosene servo, remen tak siel nakrivo na kladku a preto piskal(a chlapik v dalsom servise na to nevedel dojst a menil obe kladky). remen sa ale nakoniec vyrovnal cize siel len cez polku remenice a roztrhol sa no a skoncilo to takto...dáva sa pri výmene rozvodov dole remenica zo serva? ono je to v 306 totiz dost natesno, ci ju nedali dole a nenasadili naopak a tym to zacalo... :roll:
franz
Nováček

Příspěvek od franz »

21Grams píše:Este by som rad vedel kde mi to vlastne dodrbali...totizto pred vymenou rozvodov bolo vsetko ok, ale momentalne mam vyosene servo, remen tak siel nakrivo na kladku a preto piskal(a chlapik v dalsom servise na to nevedel dojst a menil obe kladky). remen sa ale nakoniec vyrovnal cize siel len cez polku remenice a roztrhol sa no a skoncilo to takto...dáva sa pri výmene rozvodov dole remenica zo serva? ono je to v 306 totiz dost natesno, ci ju nedali dole a nenasadili naopak a tym to zacalo... :roll:
Řemenice se sundavá pouze u kliky,u serva né :o
Jestli na to někdo hrábnul na servo ,tak sežeň rovnou jiný,to nesrovnáš :roll:
21Grams
Sběrač informací

Příspěvek od 21Grams »

No uz som zas o nieco mudrejsi...servo bolo v prdeli, vybite ulozenie - vtedy sa cely hriadel serva posunie dovnutra a nejde to nijak spravit, aspon tka mi to tvrdil cerpadlar...motor uz nastastie ide, nastavenie rozvodu plus novy remen to spravili, zajtra rano idem este na vrakac pre druhe servo, chalan mi to nahodi a mam to z krku..uff uz som si myslel ze budem na vianoce bez auta:)
21Grams
Sběrač informací

Příspěvek od 21Grams »

A zas nejazdim:/ clovek by nepovedal ze zohnat servo na tak pouzivany motor je problem..no, ale je...
21Grams
Sběrač informací

Příspěvek od 21Grams »

Tak páááni, znovu som pojazdny! Chvilu to trvalo pretože som mal zaroven odpaleny mostik na alternatore(repas 4500 (wallbash) ) a servo som tam nakoniec narval zo ZX-ka...vobec nevyzera tak pekne ako moje, sem tam hrdza resp zox. hliník, ale ide...miesto 125 mam133mm remenicu ale remen to ustal, ved je to len cm po obvode. Inak dost neprijemna skusenost, ble...dufam ze uz bude vse v poho, trochu sa mi zda ze to klepe viac nez doteraz ale na vykone som nic nepocitil, uvidime spotrebu:)
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“