agresivita oleje na gumu
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
agresivita oleje na gumu
Asi rok jezdím na olej v G3 tdi a v pohodě.Moji známí mě stále hecujou ,že bio i olej rozleptaji těsnění v čerpadle a okolí. Už prej viděli rozpadlejch gum u nádrže a bla bla.O kroužky ze silikonu mám namočený v oleji asi půl roku a zatím nic.Co ale starší auta co maj gumu? Občas přidávám olej i do Praga V3S kde mě těch 30 na 100km docela deptá.Nemáte někdo nějakou zkušenost?
-
- Přispěvovatel
viton
Na všetkých stránkach(tie ktoré sa problematikou zaoberajú aj inak ako len komerčne) sa odporúča vymeniť gumu za viton.V prípade biooleja to však nieje tak akútne ako v prípade mera. RO jazdím 4. rok ale tento problém som ešte zatial riešiť nemusel. julio

VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
MEĎ
Urýchli polymerizáciu motorového oleja.julio
-
- Přispěvovatel
MEĎ
Už som to tu na fore spomínal,že okrem chladičov voda vzduch a chladičov na pálenku som medené výmenníky inde nevidel.Preto som ani neskúmal prečo nie do auta meď! Pre mňa je nerez material č.1. julio

Sice se tvrdí, že měď tenhle proces může urychlit, ale já tyhle obavy nesdílím. Pokud je můj vyýměník pájen mědí, pak mi to nevadí. Raději dbám na to, aby se motor. olej pokud možno neředil rostlináčem, což u komůrkáčů beztak neni problém. Vyhýbám se studených startů na čistý rostlináč např.

VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
-
- Přispěvovatel
Ventily lze koupit napr. tady: http://automotive.europecon.net/index.p ... 29&lang=cz
na hadicky musis koupit hadicove natrubky ktere lze koupit ve vetsine instalaterskych prodejnach
na hadicky musis koupit hadicove natrubky ktere lze koupit ve vetsine instalaterskych prodejnach
E91 N52B30 

by mě zajímalo,jestli to,že mi odešel motor i s turbem dohromady,zapřičinila polymerizace oleje - z oleje je úplná vazelína nebo to,že sem měl problémy s teplotou,ztrácela se mi voda,mohla tudíž jít do oleje a zapříčinit tu vazelínu..
všechno se seběhlo docela rychle,tak za 500km,před tim sem olej kontroloval a ještě tek..

všechno se seběhlo docela rychle,tak za 500km,před tim sem olej kontroloval a ještě tek..

Renault Scenic 1.9dti