servo olej
Moderátoři: šulda, Moderátoři
servo olej
zdravim chcel by som sa opytat neviete mi poradit kde by som kupil origo olej do pola r.v 05 zeleny?ci sa da nahradit aj cervenym alebo zltym?
Nevím, zda barva hraje roli.
Já jsem potřeboval doplnit asi dvě deci (originál v autě je zelený). Dolil jsem to olejem ATF (červený), který jsem dával do převodovky (zbyl mi) a jezdím už přes dva roky bez problému.
Já jsem potřeboval doplnit asi dvě deci (originál v autě je zelený). Dolil jsem to olejem ATF (červený), který jsem dával do převodovky (zbyl mi) a jezdím už přes dva roky bez problému.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
- MirekX
- Aktivista
Odpovědi: 0
stačí buď ATF a někteří výrobci olejů dělají i oleje přímo pro serva, ale asi je to jedno, ten olej tam zas tak moc namáhanej není
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Re: servo olej
skus u KucejaLCLEON píše:zdravim chcel by som sa opytat neviete mi poradit kde by som kupil origo olej do pola r.v 05 zeleny?ci sa da nahradit aj cervenym alebo zltym?

Octavia Combi 90 -> 125k ALH, 2004
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Odpovědi: 0
Servisny interval na vymenu oleja v serve neexistuje. Niekomu tam vydrzi celu zivotnost auta olej zo seriovej linkymajjco píše:Ako casto sa ten olej ma menit?

Zvykne sa menit, ked sa peni v nadrzke alebo servo vykazuje nejake anomalie.
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Re: servo olej
Nedoporučoval bych oba oleje míchat. Nahradit lze po úplném vypuštění např. zeleného oleje nalít červený. Jako nouzové řešení se to dá, ale může docházet k nadměrnému pěnění a tím ke špatné funkci serva. Já používám červený TEXACO Texamatic 7045 za cca 150 Kč. Štangl je zbytečně drahý.LCLEON píše:zdravim chcel by som sa opytat neviete mi poradit kde by som kupil origo olej do pola r.v 05 zeleny?ci sa da nahradit aj cervenym alebo zltym?