Umí někdo předvstřik BMW e46 320d 100KW + váha vzduchu

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RadekP
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Umí někdo předvstřik BMW e46 320d 100KW + váha vzduchu

Příspěvek od RadekP »

:? Umí tady někdo seřídit předvstřik na e46 320d 100Kw, nebo neporadil by mi někdo nějakýho šikovnýho mechanika, co na to má přípravky a už to někdy dělal?
Na KTS diagnostice mi to píše chyba regulace počátku vstřikování a já na to nemam věci ( přípravek ), takže to sám neudělám. A vzhledem tomu, že sem měl sundaný rozvody, je velká pravděpodobnost, že je to fakt o trochu posunutý.
:?: Ale na druhou stranu, auto jede pěkně, necuká až na mezeru při zátahu při 2300 ot/min a 2800ot/min. Což si ale myslim, že je vahou vzduchu. A to je další věc co potřebuju. Umí nědko přehrát soft, který je potřeba při výměně váhy vzduchu na tomhle autě. ( už se to tu hodně řešilo a ten kdo to umí ví o co jde).
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

tak sežen tu starší a nemusíš nic přehrávat.. ale bude lepší tam dát tu novou, pak bude po díře.. udělají ti to přímo v bmw, ale canu nevím.. tys dával to čerpadlo nové a zajištěné?? nebo jsi to nastavoval od oka?? nebo proč jsi měl dole rozvody?? pokud zajistíš čerpadlo v horní úvrati a pak to dáš zase zpátky tak se ti to nemůže hnout.. jinak předvstřik se u toho nenastavuje.. jen to musíš mít správně nahozené.. tyhle čerpadla jsou neštěstí..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
RadekP
Přispěvovatel

Příspěvek od RadekP »

go.vojta píše:tak sežen tu starší a nemusíš nic přehrávat.. ale bude lepší tam dát tu novou, pak bude po díře.. udělají ti to přímo v bmw, ale canu nevím.. tys dával to čerpadlo nové a zajištěné?? nebo jsi to nastavoval od oka?? nebo proč jsi měl dole rozvody?? pokud zajistíš čerpadlo v horní úvrati a pak to dáš zase zpátky tak se ti to nemůže hnout.. jinak předvstřik se u toho nenastavuje.. jen to musíš mít správně nahozené.. tyhle čerpadla jsou neštěstí..
Já sem to auto koupil nabouraný a bylo nutné vyměnit řemenici na klice, ale s tim i bohužel klínek na řemenici ( bylo to stržený). Ale to péro drží zítoven i ozubený kolo rozvodů a tak sem to musel všechno sundat..Všechno sem měl pěčlivě označený,ale na ozubenym kole na čerpadle péro neni tak nevim jestli se to třeba o mm nehlo...V tý době sem nevěděl, že je zezadu přípravek na zajištění čerpadla..Takže proto si myslim,že je to o trošičku posunutý - kor když to na KTSce píše chyb regulace počátku vstřiku..
Na KTSce smě dělali test předvstřiku já tam měl hodnotu asi 0,7 a pořadovaná byla asi -1,5. Vim že jak to neni origo diagnostika, že to může bejt zavádějící,a navíc s tou diagnostikou zatim moc neumíme,ale do BMW se mi nechce, tak zatim hledám radu taky.
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

ta kts je v poho.. tý se neboj.. a to čerpadlo se zajištuje z boku kousek od příruby, je tam šroub bud na desítku nebo na hvězdičku a pod ní je takový plech, šroub povolíš, vyndáš plech a šroub utáhneš, tím se zajistí ta hřídel, pak to můžeš rozhodit.. zkus povolit celé čerpadlo a kousek s tím hnout, ale to půjde jen o chlup, nemá to drážky na to aby se dalo čerpadlem otáčet, takže povolíš 17 imbusem tu zátku co je v prsách v ose čerpadla a musíš si vyrobit přípravek, aby jsi stáhnul řemenici a kousek tím zkus pootočuit dokud nenaladíš správnou hodnotu.. pak to bude ok..

BMW R1150GS
RadekP
Přispěvovatel

Příspěvek od RadekP »

go.vojta píše:ta kts je v poho.. tý se neboj.. a to čerpadlo se zajištuje z boku kousek od příruby, je tam šroub bud na desítku nebo na hvězdičku a pod ní je takový plech, šroub povolíš, vyndáš plech a šroub utáhneš, tím se zajistí ta hřídel, pak to můžeš rozhodit.. zkus povolit celé čerpadlo a kousek s tím hnout, ale to půjde jen o chlup, nemá to drážky na to aby se dalo čerpadlem otáčet, takže povolíš 17 imbusem tu zátku co je v prsách v ose čerpadla a musíš si vyrobit přípravek, aby jsi stáhnul řemenici a kousek tím zkus pootočuit dokud nenaladíš správnou hodnotu.. pak to bude ok..
Nojo..to všechno vim,ale nemam ten přípravek..Potřeboval bych nějakej náčtrek,pak bych si ho nechal vytočit na soustruhu,ale nemam se čeho chytit..nevim jaky sou tam závity..

Nevíš jaký to může mít vliv,špatně seřízenej předvstřik? Mě kdyby to nenapsala ta diagnostika,tak by mě to ani nenapadlo, motor jde pěkně ( až na tu váhu), ale nikdy sem jinou 320d nejezdil, tak to nemůžu porovnat. Možná se mi zdá, že nejede od spoda ( musim hodně podřazovat oproti vw).
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

BMW OBECNĚ NEMÁ TAKOVÝ SPODEK JAKO VW.. JESTLI JE TO JEN O KOUSEK TAK TO NEMUSÍ MÍT ZÁSADNÍ VLIV.. TO ČERPADLO SI TO SAMO DOREGULUJE, ALE TEN ZÁKLAD MUSÍ BÝT NASTAVENÝ, KDYŽ TO PÍŠE TU ZÁVADU TAK TO BUDE ASI MIMO NĚJAKOU MEZ, ALE ASI JEN O CHLUP, KDYŽ TO NIC NEDĚLÁ.. TEN PŘÍPRAVEK TI MŮŽU ZMĚŘIT.. ALE SPÍŠ BYCH SE NA VYKAŠLAL, KDYŽ TO NIC NEDĚLÁ A JEZDÍ TO NORMÁLNĚ..

BMW R1150GS
RobON
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RobON »

Co se te vahy tyka musis se obratit na nekoho kdo ma original BMW diag (presne SSS- software service station +GT1) nebo autorizovany servis BMW. nahrajou novy sw do motorove jednoky a vaha bude chodit ok, mas tam novy typ vahy a ECU s neumi korektne pracovat.pokud by si s tim potreboval pomoc napis PM
RadekP
Přispěvovatel

Příspěvek od RadekP »

go.vojta píše:BMW OBECNĚ NEMÁ TAKOVÝ SPODEK JAKO VW.. JESTLI JE TO JEN O KOUSEK TAK TO NEMUSÍ MÍT ZÁSADNÍ VLIV.. TO ČERPADLO SI TO SAMO DOREGULUJE, ALE TEN ZÁKLAD MUSÍ BÝT NASTAVENÝ, KDYŽ TO PÍŠE TU ZÁVADU TAK TO BUDE ASI MIMO NĚJAKOU MEZ, ALE ASI JEN O CHLUP, KDYŽ TO NIC NEDĚLÁ.. TEN PŘÍPRAVEK TI MŮŽU ZMĚŘIT.. ALE SPÍŠ BYCH SE NA VYKAŠLAL, KDYŽ TO NIC NEDĚLÁ A JEZDÍ TO NORMÁLNĚ..
no uvidim,nejdřív teda vyřešim tu váhu a pak jestli to nepomůže udělám ten předvstřik..Ale každopádně rozměry toho přípravku bych bral 100%..takovýhle veci je dobrý mít.Tak pokud bys byl tak hodný a zjisti mi ty rozměry a udělal třeba náčrtek, byl bych Ti do smrti zavázán... :D
Odpovědět

Zpět na „BMW“