Střešní okno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Střešní okno
Mám problém se střešním oknem, docela mě zlobí když ho chci zavřít neustále se vrací do polohy otevřeno atd.. někdy mi to dá docela zabrat ho uzavřít. Díky předem za jakoukoliv radu či zkušenost
OCTAVIA COMBI 1,9TDI 81KW, ELEGANCE
Re: Střešní okno
vlastik1 píše:Mám problém se střešním oknem, docela mě zlobí když ho chci zavřít neustále se vrací do polohy otevřeno atd.. někdy mi to dá docela zabrat ho uzavřít. Díky předem za jakoukoliv radu či zkušenost

Potřeboval bych poradit kde najdu tu kliku je to vedle střešního okna? jak je osvětlení kabiny pokud ano jak se k té klice dostanu. chtěl bych to okno zkusit zavřít ručně protože mám pocit že se dostatečně nedovírá když jsem byl na myčce tak mi právě přes to střešní okno natekla vodaArnošt píše:Čau, mám ten samí problém. Okno si dělá co chce, tak jsem ho zavíral ručně klikou. Potom jsem vytáhl pojistku a kašlu na něj. Nikdo mi nedokázal říct čím to je. Chyby to žádné nepsalo, tak nevím.
Taky si myslím že je od slunka vysušená vazelína a de to ztuha, protože motor je úplně horkej když to jede. Jak jsi to opravoval?rusty píše:Ta klika je je imbus asi 5 mm.
Závada bude podle mě v těžkém chodu mechaniky,asi se to někde kříží nebo je to vychozený.
Když je tam pro motor velkej odběr ta to jednotka řeší pojezdem zpět.
Nikdy jsem to zcela neopravil,jen se to trochu zlepšilo.
ŠKODA OCTAVIA II COMBY
vyskytl se mi další problém, když chci automaticky zavřít střešní okno tak mi to nedovírá vždy zůstane velká mezera. Musím vždy ručně dovřít. Dá se to opravit?rusty píše:Vazeínu ve spreji a stříkat a stříkat. Ale nekdy to moc nepomáhá.Nejlepší by to bylo rozebrat a vyčistit ,ale je to celý snýtovaný.
To mi nepomohlo,stopo píše:Mne pomohol reset stresneho okna. mal som ho uplne rozladene - az tak ze som ho chcel rozobrat a nanovo nastavit ... ked som zatvaral tak sa tiez vracalo naspat.
reset : pritlacit otocny ovladac v polohe zatvorene dohora, kym sa okno nezavrie
- mistrkutil
- Přispěvovatel
Ahoj, nechci načínat další téma. Jak na údržbu elektrickýho šíbru? Mám v autě Webasto, řekl bych, že veškerá údržba na autě dělaná do té doby než jsem ho koupil spočívala v pravidelných prohlídkách v německém Škoda servisu.
Co všechno dělat pro to, aby šíbr vydržel, nezlobil atd.? Nějak čistit? Mazat a jestli jo, tak čím a kde?
Co všechno dělat pro to, aby šíbr vydržel, nezlobil atd.? Nějak čistit? Mazat a jestli jo, tak čím a kde?

Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG