Bliká mi climatronic

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

xray
Nováček
Odpovědi: 0

Bliká mi climatronic

Příspěvek od xray »

Ahoj, asi 3 dny mám problém s climatronicem, při startu začne blikat celý displej, ale pak se to srovná, normální to určitě není, nemáte zde prosím s tímto někdo nějakou zkušenost? Sorry, hodil jsem ten můj problém do špatné rubriky ale nejsem schopen to převexlovat.
Jo, ještě - blikne to 8-10, teď přesně nevím.
ghoust
Přispěvovatel

Příspěvek od ghoust »

Mam pocit ze timhle climatronik signalizuje zavadu, která ovlivnuje jeho cinost.
navrc
Přispěvovatel

Příspěvek od navrc »

přesně jak píše ghoust,climatronic tím hlásí závadu.Nech si to od někoho přečíst vagem a budeš vědět. :)
serviceMan
Přispěvovatel

Příspěvek od serviceMan »

Přesně tak, je v systému pevná závada = diagnostika...
Nebo jestli někdo tady si pamatuje, lze vyčíst závadu i z panelu, ale si nepamatuju jak...
xray
Nováček

Příspěvek od xray »

jo dikes za vase rychle nazory, zkusim vag. Hergot co to zase muze byt. No uvidime, az to zjistim tak se pochlubim.
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

serviceMan píše:Nebo jestli někdo tady si pamatuje, lze vyčíst závadu i z panelu, ale si nepamatuju jak...
Preferuji také VAG-COM, ale z nouze lze i přes ten panel. Návod je zde:

http://home.eplus-online.de/olbe/pdfs/C ... Superb.pdf
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

Zväčša sa to rozblika,ked tu vyfuci klima. To znamena,vznikne netesnost a freon vyfucí,vtedy vzdy pri starte blika klimatronik. Divim sa ze ti to sem nikto nenapisal... ;)
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
xray
Nováček

Příspěvek od xray »

Tak jsem dnes jel kolem servisu, napichli mne na vag. Způsobil to tlakový ventil klimatizace, ventil který hlídá zda neprchne freon. Po vymazání z paměti a restartu to již nedělá, zřejmě mrazem přimrzl, i to se prý stává. Náplň tam je, A/C funguje jak má. Tak príma je to ok. :D
Raptor181
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raptor181 »

lubomt píše:Zväčša sa to rozblika,ked tu vyfuci klima. To znamena,vznikne netesnost a freon vyfucí,vtedy vzdy pri starte blika klimatronik. Divim sa ze ti to sem nikto nenapisal... ;)
Alebo sa pokazi potenciometer, alebo zasekne klapka...
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
audinolog
Nováček

Příspěvek od audinolog »

a jakym stylem ti to blyka jako ze uplne vypne/zapne nebo jakoby kolisa podsviceni
xray
Nováček

Příspěvek od xray »

uplne vsechny cislice a symboly /ktery normalne nejsou videt/ blikaj. proste vsechno to co je na lcd cerny blika, jak jinak to vysvetlit. Zdravim.
Raptor181
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raptor181 »

Napichnut na VAG a pozriet co je konkretne vadne. CLIMATRONIC signalizuje chybu ked blika uplne vsetko.
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
destructor
Přispěvovatel

Příspěvek od destructor »

Zdravím odborníky...
Mám v autě klimatizaci, ne klimatronik, takovou tu na čudlík, ale je to už ten navější typ, který nemá tlakový senzor čtyřvývodový, ale třívývodový. Dlouho jsme nemohl nalézet nikoho, kdo by mi řek jak to pracuje, klimoška totíž nespíná ... Tlak tam je, nechal jsme to přeměřit, dokonce jsem zkusil vyměnit ten tlakový spínač, ale ani ťuk. Někdo mi říkal, že tohle nemá řídící jednotku, ale pouze nějaké spínače na levé straně pod světlem, má s tím někdo nějaké zkušenosti, v čem by mohl být problém .. ??? Nebo kdyby bylo nějaké schéma .. ?? :( Díky ..
serviceMan
Přispěvovatel

Příspěvek od serviceMan »

Skutečně tvoje klimatizace RJ nemá a tedy nejde udělat diagnostika, vlevo pd světlem na podběho odspoda je řídící jednotka dochlazování, ta většinou pokažená není. Spíš bych to viděl na nějaké teplotní čidlo, ale pokud to chceš vyzkoušet teď, tak musíš někam, kde je dvact stupňů, abys poznal jestli to funguje...
Pod 5 stupňů vzduchu a nad 110 stupňů vody je klima odpojená čidlama...
destructor
Přispěvovatel

Příspěvek od destructor »

Tak jsem se na to díval a mám tam tuhle mrchu, ale s písmenem "M", myslím že to ale spíná jenom větráky, ale co zapíná (respektive nezapíná) kompresor, tak to netuším .. :(

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“