zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jkjirka
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky

Příspěvek od jkjirka »

Čau, tady ná fóru jsem se dočet, že jdou připojit benzínový budíky někam na nímač polohy klikovky u Tdi (budou ukazovat 2* tolik) ....jde to takhle i u motoru Tdi Pd ? případně kde ten snímač je? díky
Bugs.Bunny
Aktivista

Re: zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky

Příspěvek od Bugs.Bunny »

jkjirka píše:Čau, tady ná fóru jsem se dočet, že jdou připojit benzínový budíky někam na nímač polohy klikovky u Tdi (budou ukazovat 2* tolik) ....jde to takhle i u motoru Tdi Pd ? případně kde ten snímač je? díky
U PD to takhle jednoduše nejde. Použij HLEDAT a najdi si zapojení otáčkoměru pomocí vývodu z alternátoru.
jkjirka
Přispěvovatel

Re: zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky

Příspěvek od jkjirka »

Bugs.Bunny píše:
jkjirka píše:Čau, tady ná fóru jsem se dočet, že jdou připojit benzínový budíky někam na nímač polohy klikovky u Tdi (budou ukazovat 2* tolik) ....jde to takhle i u motoru Tdi Pd ? případně kde ten snímač je? díky
U PD to takhle jednoduše nejde. Použij HLEDAT a najdi si zapojení otáčkoměru pomocí vývodu z alternátoru.
Hledat jsem samozřejmě použil, ale dozvěděl jsem se, že při zapojení na novější altík, než je ten z D, nebo TD to nebude ukazovat přesně
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

u PD by to šlo, alr musel by si přehodit ten impulzní kotouč za ten z rotačky a nejlépe na něm zavařit protilehlý drážky a bude to ukazovat přesně
Bugs.Bunny
Aktivista

Huml píše:u PD by to šlo, alr musel by si přehodit ten impulzní kotouč za ten z rotačky a nejlépe na něm zavařit protilehlý drážky a bude to ukazovat přesně
Tím jsem myslel to, že to nejde tak jednoduše. Ani nemusí být zavařené protilehlé drážky, ale jakékoliv dvě drážky.
jkjirka
Přispěvovatel

Příspěvek od jkjirka »

a kde se nachází ten kotouč? dík
grim
Přispěvovatel

Příspěvek od grim »

na klice :). když se podíváš na motor, tak ten snímač je dole na bloku na pravé straně (u spojky).
jkjirka
Přispěvovatel

Příspěvek od jkjirka »

aha, a k čemu má normálně sloužit? nemá nějakou funkci v současnosti?...mě napadlo třeba namontovat nějakej plech se 4 dírama zleva na řemenici+použít tenhle snímač...
Bugs.Bunny
Aktivista

Mělo by to fungovat i tak jak píšeš. Je jedno kde to bude snímat dva výřezy. :)
jkjirka
Přispěvovatel

Příspěvek od jkjirka »

aha, a až to čidlo budu shánět, po čem se mám ptát? ty výřezy tedy mají bejt 2? a funguje to opticky, nebo el. magneticky? ...a ještě fotku toho pechu s výřezama náhodou někdo nemáte? díky moc
alino2
Přispěvovatel

Příspěvek od alino2 »

jkjirka píše:aha, a až to čidlo budu shánět, po čem se mám ptát? ty výřezy tedy mají bejt 2? a funguje to opticky, nebo el. magneticky? ...a ještě fotku toho pechu s výřezama náhodou někdo nemáte? díky moc
Len ako možnosť uvádzam, že je možné použiť signál bez mechanickej úpravy a s dvomi tranzistormi urobiť deličku dvomi a výstup priviesť na otáčkomer.
Bugs.Bunny
Aktivista

alino2 píše:
jkjirka píše:aha, a až to čidlo budu shánět, po čem se mám ptát? ty výřezy tedy mají bejt 2? a funguje to opticky, nebo el. magneticky? ...a ještě fotku toho pechu s výřezama náhodou někdo nemáte? díky moc
Len ako možnosť uvádzam, že je možné použiť signál bez mechanickej úpravy a s dvomi tranzistormi urobiť deličku dvomi a výstup priviesť na otáčkomer.
To v tomto případě je nesmysl, bo tám má spodek z PD a kdyby dal plech z rotačky tak je jednodužší dva otvory před montáží zavařit.

Výřezy mají být dva a je to el. mag. snímač.
alino2
Přispěvovatel

Příspěvek od alino2 »

Bugs.Bunny píše:
alino2 píše:
To v tomto případě je nesmysl, bo tám má spodek z PD a kdyby dal plech z rotačky tak je jednodužší dva otvory před montáží zavařit.

Podľa mňa, ak prispôsobím počet impulzov snímača kľuky k otáčkomeru /úpravou kulisy/ dám nesprávne informácie do RJ. Pre RJ sa to bude javiť ako polovičné otáčky.
jkjirka
Přispěvovatel

Příspěvek od jkjirka »

alino2 píše:
Bugs.Bunny píše:
alino2 píše: Len ako možnosť uvádzam, že je možné použiť signál bez mechanickej úpravy a s dvomi tranzistormi urobiť deličku dvomi a výstup priviesť na otáčkomer.

Podľa mňa, ak prispôsobím počet impulzov snímača kľuky k otáčkomeru /úpravou kulisy/ dám nesprávne informácie do RJ. Pre RJ sa to bude javiť ako polovičné otáčky.
to asi jo, ale když přidám ještě jeden plech + čidlo, tak to bude v poho... akorát musim zjistit, jak ten plech vypadá...nemáte někdo foto? nebo kde je přesně schovanej, že bych se mrknul na vrakáči jak vypadá
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“