zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky
Čau, tady ná fóru jsem se dočet, že jdou připojit benzínový budíky někam na nímač polohy klikovky u Tdi (budou ukazovat 2* tolik) ....jde to takhle i u motoru Tdi Pd ? případně kde ten snímač je? díky
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Re: zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky
U PD to takhle jednoduše nejde. Použij HLEDAT a najdi si zapojení otáčkoměru pomocí vývodu z alternátoru.jkjirka píše:Čau, tady ná fóru jsem se dočet, že jdou připojit benzínový budíky někam na nímač polohy klikovky u Tdi (budou ukazovat 2* tolik) ....jde to takhle i u motoru Tdi Pd ? případně kde ten snímač je? díky
-
- Přispěvovatel
Re: zapojení otáčkoměru na čidlo snímače polohy klikovky
Hledat jsem samozřejmě použil, ale dozvěděl jsem se, že při zapojení na novější altík, než je ten z D, nebo TD to nebude ukazovat přesněBugs.Bunny píše:U PD to takhle jednoduše nejde. Použij HLEDAT a najdi si zapojení otáčkoměru pomocí vývodu z alternátoru.jkjirka píše:Čau, tady ná fóru jsem se dočet, že jdou připojit benzínový budíky někam na nímač polohy klikovky u Tdi (budou ukazovat 2* tolik) ....jde to takhle i u motoru Tdi Pd ? případně kde ten snímač je? díky
- Bugs.Bunny
- Aktivista
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Len ako možnosť uvádzam, že je možné použiť signál bez mechanickej úpravy a s dvomi tranzistormi urobiť deličku dvomi a výstup priviesť na otáčkomer.jkjirka píše:aha, a až to čidlo budu shánět, po čem se mám ptát? ty výřezy tedy mají bejt 2? a funguje to opticky, nebo el. magneticky? ...a ještě fotku toho pechu s výřezama náhodou někdo nemáte? díky moc
- Bugs.Bunny
- Aktivista
To v tomto případě je nesmysl, bo tám má spodek z PD a kdyby dal plech z rotačky tak je jednodužší dva otvory před montáží zavařit.alino2 píše:Len ako možnosť uvádzam, že je možné použiť signál bez mechanickej úpravy a s dvomi tranzistormi urobiť deličku dvomi a výstup priviesť na otáčkomer.jkjirka píše:aha, a až to čidlo budu shánět, po čem se mám ptát? ty výřezy tedy mají bejt 2? a funguje to opticky, nebo el. magneticky? ...a ještě fotku toho pechu s výřezama náhodou někdo nemáte? díky moc
Výřezy mají být dva a je to el. mag. snímač.
Podľa mňa, ak prispôsobím počet impulzov snímača kľuky k otáčkomeru /úpravou kulisy/ dám nesprávne informácie do RJ. Pre RJ sa to bude javiť ako polovičné otáčky.Bugs.Bunny píše:To v tomto případě je nesmysl, bo tám má spodek z PD a kdyby dal plech z rotačky tak je jednodužší dva otvory před montáží zavařit.alino2 píše:Len ako možnosť uvádzam, že je možné použiť signál bez mechanickej úpravy a s dvomi tranzistormi urobiť deličku dvomi a výstup priviesť na otáčkomer.jkjirka píše:aha, a až to čidlo budu shánět, po čem se mám ptát? ty výřezy tedy mají bejt 2? a funguje to opticky, nebo el. magneticky? ...a ještě fotku toho pechu s výřezama náhodou někdo nemáte? díky moc
-
- Přispěvovatel
to asi jo, ale když přidám ještě jeden plech + čidlo, tak to bude v poho... akorát musim zjistit, jak ten plech vypadá...nemáte někdo foto? nebo kde je přesně schovanej, že bych se mrknul na vrakáči jak vypadáalino2 píše:Podľa mňa, ak prispôsobím počet impulzov snímača kľuky k otáčkomeru /úpravou kulisy/ dám nesprávne informácie do RJ. Pre RJ sa to bude javiť ako polovičné otáčky.Bugs.Bunny píše:To v tomto případě je nesmysl, bo tám má spodek z PD a kdyby dal plech z rotačky tak je jednodužší dva otvory před montáží zavařit.alino2 píše: Len ako možnosť uvádzam, že je možné použiť signál bez mechanickej úpravy a s dvomi tranzistormi urobiť deličku dvomi a výstup priviesť na otáčkomer.