natankoval som benzin do diesela....

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
airbone
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

natankoval som benzin do diesela....

Příspěvek od airbone »

Zdravim chlapi,
vcera sa mi nanestastie pri plnej hlave inych myslienok podarilo hupsnut do nadrze spatnu pistol - benzin a kym som si to uvedomil, natankoval som tam 8l benzinu. Na radu pumpara som dotankoval plnu s naftou (v-power diesel shell) a s tym dosiel 100km domov. Nadrz mam 70litrovu, z toho je tam teda 8l benzinu a 62l nafty... Co poradite???? Mam to odsat komplet alebo doliat liter oleja pre zlepsenie mazivosti a vyjazdit to, ako mi radili niektori na inom fore???? Je to CR motor 530d 142kW, tak sa bojim ze sa moze odsrat cerpadlo alebo vstreky, aj ked som sa docital, ze pri takom pomere by to malo byt ok. Som z toho zufaly a neviem co s tym dalej. Motor bezal uplne ok, ale ktohovie.....
Venca
uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca »

Pri tomhle pomeru se tomu nic nestane. Kdyz pridas olej, jeste lepe, nase nafta je prilis "sucha". Casto se do nafty pridaval v zime benzin do nafty pro lepsi starty :)
Honza M
Přispěvovatel

Re: natankoval som benzin do diesela....

Příspěvek od Honza M »

To je v pohodě :-) . Minulý týden mi do práce přijel chlápek,který natankoval 40 litrů benzínu! Pro jistotu bych nalil do nádrže 1.5l oleje(třeba 15w40).
airbone píše:Zdravim chlapi,
vcera sa mi nanestastie pri plnej hlave inych myslienok podarilo hupsnut do nadrze spatnu pistol - benzin a kym som si to uvedomil, natankoval som tam 8l benzinu. Na radu pumpara som dotankoval plnu s naftou (v-power diesel shell) a s tym dosiel 100km domov. Nadrz mam 70litrovu, z toho je tam teda 8l benzinu a 62l nafty... Co poradite???? Mam to odsat komplet alebo doliat liter oleja pre zlepsenie mazivosti a vyjazdit to, ako mi radili niektori na inom fore???? Je to CR motor 530d 142kW, tak sa bojim ze sa moze odsrat cerpadlo alebo vstreky, aj ked som sa docital, ze pri takom pomere by to malo byt ok. Som z toho zufaly a neviem co s tym dalej. Motor bezal uplne ok, ale ktohovie.....
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

nic sa nestane a príšte namysli na :prc:
marosi
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marosi »

U fordi 1,6 orion Diesel bolo kedysi v knižke napísané, 10 prcent benzínu 1 percento oleja. používal som to dosť dlho aj u avii. nebolo nad dobré zimné štrarty
patrick
Přispěvovatel

Příspěvek od patrick »

já vím o třech případech, kteří natankovali benzin místo nafty(všichni u Shellu) dva na to přišli včas, třetí až mu auto kleklo- umřelo čerpadlo
Ludra
Přispěvovatel

U Shellu v brně byla 1x taky blbá nafta

Příspěvek od Ludra »

to bylo v Bohunicích u nemocnice v roce 99, měl jsem zbytek pár litrů, vzal jsem asi 7L nafty a hrůza.Něco podobného bylo ještě u Benziny,jak měla ČPoj tu akci, spolu s tričkem, za povinné ručení, kdo se upsal, k tomu dostal poukaz na palivo za 140Kč, taky hajzl nafta,u té benziny mi to navíc říkalo víc lidí...
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
Ludra
Přispěvovatel

U Shellu v brně byla 1x taky blbá nafta

Příspěvek od Ludra »

to bylo v Bohunicích u nemocnice v roce 99, měl jsem zbytek pár litrů, vzal jsem asi 7L nafty a hrůza.Něco podobného bylo ještě u Benziny,jak měla ČPoj tu akci, spolu s tričkem, za povinné ručení, kdo se upsal, k tomu dostal poukaz na palivo za 140Kč, taky hajzl nafta,u té benziny mi to navíc říkalo víc lidí...
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
Odpovědět

Zpět na „BMW“