BOV na bmw 325tds
Moderátoři: šulda, Moderátoři
BOV na bmw 325tds
čau chlapi mam dotaz pouziti benzinoveho BOV na naftu jde o motor 325TDS s čipem.diky vonderka
U benzinu to ma zmysel ale u TD je to blbost. Jena sa o to ze ked pridas u benzinoveho motoru turbo zacne tlacit cez otvorenu skrtiacu klapku do sania stlaceny vzduch. Ak ovsem uberes plyn a zavres tym skrtiacu klapku tak to roztocene turbo nema kam stlaceny vzduch hnat a tym dojde k spatnemu odrazu vzduchu od zavrenej klapky a zastavi lopatky turba. A ak po tom znova pridas a otvoris skrtiacu klapku vznikne takzvana "turbo diera" kym sa znovu roztoci turbina a zacne tlacit vzduch. BOV ventil sa otvori podtlakom vzniknutym za za zatvorenou škrtiacou klapkou a odfukne natlaceny vzduch pred klapkou cim sa zabrani nahlemu zabrzdeniu lopatiek turbiny.
Snad som to napisal dobre

Snad som to napisal dobre

BOV
Ne na diesel to nejde, benzin fouka nejakych 0.8 b kdezto deisel pres 1.5 takze to nema vyznam. a BOV bych nedoporucoval ani do benzinu, zacne se ti auto srat. Kdyz odfouknes tlak od turba tak lambda sonda s tim ale pocita ze tam bude, ty ho pustis do atmosfery, lambda je zmatena vyda signal strikackam protoze si mysli ze auto je studene. Potom ti to zacne skubat, jako by se auto vzdy kazdych 800 otacek vratilo o krok dozadu, pada to casto do nouzaku mno proste to písknuti je sice mily, ale urco by mi to do auta neslo.
Já mám Omegu 2,5td a místo air boxu mám sportovní filtr a hned od něj chromovanou trubku skoro ož k turbu.Krásně jde slišet turbína a když se to vytočí a řadím,tak sliším zvuk skoro jako s BOV..
Nevím čím to je,ale a tím air boxem to slišet nejde.Jinak se přikláním k tomu že na diesla je bov blbost.Za hodně peněz málo muziky
Nevím čím to je,ale a tím air boxem to slišet nejde.Jinak se přikláním k tomu že na diesla je bov blbost.Za hodně peněz málo muziky

BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER