C4 Picasso - Čím načíst senzory tlaku v pneu?

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
martineams
Nováček
Odpovědi: 0

C4 Picasso - Čím načíst senzory tlaku v pneu?

Příspěvek od martineams »

Zdravím. Mám takový problém. Moje zánovní C4 Picasso 5d, má pneumatické odpružení a tak nemá místo pro rezervu a ani pro dojezdovku. Má jen sadu na opravu pneumatik a systém kontroly tlaku v nich. Když jsem se rozhodoval zda do tohoto auta půjdu, tak mi prodejce řekl že to není problém že si ten systém dokáže pamatovat dvě sady pneumatik a tak přehazování zimních a letních pneu není problém.

Bohužel je. Z tohoto omylu mě vyvedli v servisu. Prý se při načipování smaže původní sada a tak jde používat jen jednu sadu a to znamená každého půl roku jezdit na předraženou diagnostiku pro načipování. Hezky si to vymysleli, opravdu dobrý. Asi si někdo řekne, dobře mu tak. Když má na tak drahé auto, tak jak platí. Ale problém to brzo bude všech, protože se blíží doba kdy všechny nové vozy v EU budou muset povinně nějaký takový systém mít.

U každého samostatného TPMS systému (APRI, RETROFIT ap.) jde naprosto jednoduše uživatelsky načíst senzory, jen ty šmejdi od citroënu musí udělat svým zákazníkům takovou pakárnu. Jaký by to byl problém přidat pár řádků do menu nastavení? To auto mám jen pár měsíců a už jsem z něj docela rozčarovaný. Jezdí se sním fakt moc pěkně, ale ta absolutní závislost na servisu s nastavením čehokoliv mě doslova irituje a je mi jasné že je to naprosto záměrně. Jen třeba například funkce denního svícení. Proč to do Peruna nejde zapnout v menu nastavení a zase třeba podle potřeby vypnout. Proč s takovou hovadinou člověk musí do servisu.

Chtěl bych se proto znalců zeptat zda to je pravda, že lze do systému vložit jen jednu sadu pneu-snímačů, nebo jen vychcanost servisů a způsob jak lehce vydělat. Existuje šance si svépomocí kola doma čipovat. Co k tomu budu potřebovat? Jaký kabel-interface a jaký software? Dá se to všechno někde rozumně sehnat?

Předem děkuji za jakoukoliv radu, či nabídku.
Okura
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

interface seženš i se softem,ale za malý peníz to není
proxie, cca 50 litrů
mám pocit že byla v sekci bazar
Odpovědět

Zpět na „Citroën“