Nejde klimatizace- jak otestovat čidlo F129

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jarda_V
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nejde klimatizace- jak otestovat čidlo F129

Příspěvek od Jarda_V »

Ahoj všem
moc bych potřeboval radu v jedné věci. Na Octávce TDI jsem měnil manuální klimatizaci za climatronic. Dělalo jsem to v zimě a tedy jsem jí plnil až dnes. Už před naplněním mi diagnostika hlásila chybu 00792 - Tlakovy spinac klimatizace (F129) ale přikládal jsem to tomu že klima není naplněná(je to jeden z popisů této chyby) Dnes jsem však klima nechal naplnit a ona nechladí. Koukal jsem na diagnostiku a ta samá chyba je tam stále. Koukal jsem do bloků hodnot climatroniku a v bloku 1 je 3 a tzn že spojka klimatizace je odpojena z důvodu nízkého tlaku. Ovšem po naplnění tam byl tlak 0,8 Mpa a to by mělo být na spuštění komresoru OK. Nevíte někd jak změřit jestli to čidlo tlaku je OK? Je tam už to 3 pinové které jen tak nejde proklemovat. Potřeboval bych climatronic oblbnout aby si chvili myslel že čidlo ukazuje dobrý tlak a klimatizaci spustil. Tím bych věděl že je v háji a čidlo vyměnil.
Díky za pomoc
Jarda
destructor
Přispěvovatel

Re: Nejde klimatizace- jak otestovat čidlo F129

Příspěvek od destructor »

F129 - ?
vypadá to jako by si climatronic myslel, že tam máš ještě starý senzor F129 - což je mechanická záležitost.

G65 - tří vývodové zapojení které vysílá řídící signály. Myslím, že jediná možnost je zkusit to vyměnit. Možná zajet na vrakáč a tam si nějaký půjčit a namístě to vyzkoušet.

Nicméně nejsem odborník, pouze jsem řešil podobný problém a proto o klimatizaci mám dost nastudováno .. :))

Shrnutí. Podle mě, pokud si climatronic myslí že tam máš F129 a ty tam máš G65, určitě ti klimoška nepůjde. Ale možná se mýlím. (LOL)
destructor
Přispěvovatel

Příspěvek od destructor »

Obrázek
Obrázek
Pepe Karita
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepe Karita »

Taky se přidám ,minulej rok se my přestala točit vrtule tak se pravděpodobně přehřála klima a odpustilase byl jsem včera na novím doplnění ale nefunguje možná je problém v množství protože nemám štítek kolik tam má bejt vytáhli my 800 g podle jejich knihy by tam mnělo bejt 700-750 g, ale pak tam byl psanej eště jeden pasat a ten měl 1200g blbí je že nevým od jakího výrobce mám klimu porádí někdo jaký množství tam příde nebo na comám kouknout dik.r.v 10.97 AHU klimatronik.
octule 2.0 BKD
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“