Ahoj všem
moc bych potřeboval radu v jedné věci. Na Octávce TDI jsem měnil manuální klimatizaci za climatronic. Dělalo jsem to v zimě a tedy jsem jí plnil až dnes. Už před naplněním mi diagnostika hlásila chybu 00792 - Tlakovy spinac klimatizace (F129) ale přikládal jsem to tomu že klima není naplněná(je to jeden z popisů této chyby) Dnes jsem však klima nechal naplnit a ona nechladí. Koukal jsem na diagnostiku a ta samá chyba je tam stále. Koukal jsem do bloků hodnot climatroniku a v bloku 1 je 3 a tzn že spojka klimatizace je odpojena z důvodu nízkého tlaku. Ovšem po naplnění tam byl tlak 0,8 Mpa a to by mělo být na spuštění komresoru OK. Nevíte někd jak změřit jestli to čidlo tlaku je OK? Je tam už to 3 pinové které jen tak nejde proklemovat. Potřeboval bych climatronic oblbnout aby si chvili myslel že čidlo ukazuje dobrý tlak a klimatizaci spustil. Tím bych věděl že je v háji a čidlo vyměnil.
Díky za pomoc
Jarda
Nejde klimatizace- jak otestovat čidlo F129
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Re: Nejde klimatizace- jak otestovat čidlo F129
F129 - ?
vypadá to jako by si climatronic myslel, že tam máš ještě starý senzor F129 - což je mechanická záležitost.
G65 - tří vývodové zapojení které vysílá řídící signály. Myslím, že jediná možnost je zkusit to vyměnit. Možná zajet na vrakáč a tam si nějaký půjčit a namístě to vyzkoušet.
Nicméně nejsem odborník, pouze jsem řešil podobný problém a proto o klimatizaci mám dost nastudováno ..
)
Shrnutí. Podle mě, pokud si climatronic myslí že tam máš F129 a ty tam máš G65, určitě ti klimoška nepůjde. Ale možná se mýlím.
vypadá to jako by si climatronic myslel, že tam máš ještě starý senzor F129 - což je mechanická záležitost.
G65 - tří vývodové zapojení které vysílá řídící signály. Myslím, že jediná možnost je zkusit to vyměnit. Možná zajet na vrakáč a tam si nějaký půjčit a namístě to vyzkoušet.
Nicméně nejsem odborník, pouze jsem řešil podobný problém a proto o klimatizaci mám dost nastudováno ..

Shrnutí. Podle mě, pokud si climatronic myslí že tam máš F129 a ty tam máš G65, určitě ti klimoška nepůjde. Ale možná se mýlím.

- Pepe Karita
- Přispěvovatel
Taky se přidám ,minulej rok se my přestala točit vrtule tak se pravděpodobně přehřála klima a odpustilase byl jsem včera na novím doplnění ale nefunguje možná je problém v množství protože nemám štítek kolik tam má bejt vytáhli my 800 g podle jejich knihy by tam mnělo bejt 700-750 g, ale pak tam byl psanej eště jeden pasat a ten měl 1200g blbí je že nevým od jakího výrobce mám klimu porádí někdo jaký množství tam příde nebo na comám kouknout dik.r.v 10.97 AHU klimatronik.
octule 2.0 BKD