přefiltrovaný vyjetý olej (polo/synt) míchaná s naftou

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Ludra
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

přefiltrovaný vyjetý olej (polo/synt) míchaná s naftou

Příspěvek od Ludra »

Jde to? Myslím zbaveno těch kovových oděrových částeček z motoru, důkladně, třeba 5x přefiltrováno...Do staršího atm. předkomůrkového dieslu rok 90, mícháno s naftou tak 70% NAFTA + 30% ten přečištěný vyjetý olej, by to snad mohlo trošku jet, teda přes léto...ne? Mám toho totiž určitý přísun a moc nejezdím, tak by to pro mě bylo určité řešení, i jiný poměr...Jakou to má vůbec výhřevnost? Kotle, co se dřív povolovaly, ještě tak před 10 lety, to roztopilo teda pěkně, z 1L se dal vytopit barák, když bylo venku i -5. Mám strach, aby neprdl motor...Dík za radu.
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Smrdí to jak prase
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 11:40, celkem upraveno 1 x.
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

ja jsem ted zkousel hydraulicky olej... a je to katastrofa huli to jak prase straci vykon.... budu to muset nekde poradne projet na naftu...
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

deflector píše:
slovacek.milos píše:já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!
já se netajím stím že jede všechno, no mě se ten olej nevyvedl, jak píšu tak chceš říct 10 l oleje a litr benálu a jedu? a do čeho to valíš? miloš
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

slovacek.milos píše:
deflector píše:
já se netajím stím že jede všechno, no mě se ten olej nevyvedl, jak píšu tak chceš říct 10 l oleje a litr benálu a jedu? a do čeho to valíš? miloš
no asi to jeste budes muset dolit naftou, ale... jezdit na vyjetej olej, vedet o nekom v okoli, ze na tom jezdi, tak mu rozbiju hubu. Ten vzduch neni jenom vas, jeden clovak nic nezmuze, ale kdyz kazdej zacne u sebe, tak to nejakou vahu ma.
Nissan Primera SW 1,9 DCi
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

jj ma pravdu ja jsem zkousel hydrauliku z predehrevem a jeste mychnuuty s naftou s pomerem 50 50 ale i tak je to katastrofa. Pokud se jezdi na ro tak je vse v poradku ale jeste na syntetiku to je uz moc
Ludra
Přispěvovatel

nějak to musí jít

Příspěvek od Ludra »

v určitém poměru třeba i 5L toho "hajzlu" na 40 atd. by snad mělo jít několikrat přefiltrovanou užitou syntetiku či polosyntetiku, zvlášť ve starších předkomůrkových dieslech, co mají okolo 200tkm, zužitkovat a vyjet, zvlášť přes léto...
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

zakarbování válce bych se nebal, slyšeli jste už o vodní mlze? Rozprášíte do sání při 2000ot/min cca 2 litry vody (postupně ne naráz) a prej ta vodní pára to vymete že ten motor je jak novej...
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Vecernicek píše:zakarbování válce bych se nebal, slyšeli jste už o vodní mlze? Rozprášíte do sání při 2000ot/min cca 2 litry vody (postupně ne naráz) a prej ta vodní pára to vymete že ten motor je jak novej...
Tohle jsem zkoušel na BMW 525TDs a potom jsem najel asi 1000km a motor ztratil tlaky na třech válcích, ale jestli to byla příčina tohodle čištění těžko říct :) Ale je pravda že voda dokáže spalovací prostor vyčistit, toho jsem si všimnul při prasklý hlavě že spalovací prostor byl úplně čistej když do něl šla voda
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 12:08, celkem upraveno 1 x.
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:
deflector píše:
no ja mam udelanou zvlast nadrz na 25l...20l davam vyjeteho oleje a 5l benzinu abych to naredil a nebylo to tak huste..kazdopadne napred to ale samozdrejme startuju a a zahreju na naftu...zatim nemam vymenik,ale uz jej chystam a jak bude tak budu moct snizit mnozstvi benzinu...
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

Peete píše:
slovacek.milos píše:
deflector píše: jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!
no asi to jeste budes muset dolit naftou, ale... jezdit na vyjetej olej, vedet o nekom v okoli, ze na tom jezdi, tak mu rozbiju hubu. Ten vzduch neni jenom vas, jeden clovak nic nezmuze, ale kdyz kazdej zacne u sebe, tak to nejakou vahu ma.

tak to si na omylu...vyjty olej ma dokonce jeste nizsi emise nez nafta!! Mam to potvrzeno z VUT,kde jsme to zkouseli...jinak shodou okolnosti, me dne auto proslo emisema uplne v pohode i s olejem v nadrzi!
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“