přefiltrovaný vyjetý olej (polo/synt) míchaná s naftou
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
přefiltrovaný vyjetý olej (polo/synt) míchaná s naftou
Jde to? Myslím zbaveno těch kovových oděrových částeček z motoru, důkladně, třeba 5x přefiltrováno...Do staršího atm. předkomůrkového dieslu rok 90, mícháno s naftou tak 70% NAFTA + 30% ten přečištěný vyjetý olej, by to snad mohlo trošku jet, teda přes léto...ne? Mám toho totiž určitý přísun a moc nejezdím, tak by to pro mě bylo určité řešení, i jiný poměr...Jakou to má vůbec výhřevnost? Kotle, co se dřív povolovaly, ještě tak před 10 lety, to roztopilo teda pěkně, z 1L se dal vytopit barák, když bylo venku i -5. Mám strach, aby neprdl motor...Dík za radu.
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
-
slovacek.milos
- Aktivista
já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!slovacek.milos píše:já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
-
slovacek.milos
- Aktivista
já se netajím stím že jede všechno, no mě se ten olej nevyvedl, jak píšu tak chceš říct 10 l oleje a litr benálu a jedu? a do čeho to valíš? milošdeflector píše:jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!slovacek.milos píše:já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
no asi to jeste budes muset dolit naftou, ale... jezdit na vyjetej olej, vedet o nekom v okoli, ze na tom jezdi, tak mu rozbiju hubu. Ten vzduch neni jenom vas, jeden clovak nic nezmuze, ale kdyz kazdej zacne u sebe, tak to nejakou vahu ma.slovacek.milos píše:já se netajím stím že jede všechno, no mě se ten olej nevyvedl, jak píšu tak chceš říct 10 l oleje a litr benálu a jedu? a do čeho to valíš? milošdeflector píše:jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!slovacek.milos píše:já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
Nissan Primera SW 1,9 DCi
nějak to musí jít
v určitém poměru třeba i 5L toho "hajzlu" na 40 atd. by snad mělo jít několikrat přefiltrovanou užitou syntetiku či polosyntetiku, zvlášť ve starších předkomůrkových dieslech, co mají okolo 200tkm, zužitkovat a vyjet, zvlášť přes léto...
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
- Vecernicek
- Přispěvovatel
Tohle jsem zkoušel na BMW 525TDs a potom jsem najel asi 1000km a motor ztratil tlaky na třech válcích, ale jestli to byla příčina tohodle čištění těžko říctVecernicek píše:zakarbování válce bych se nebal, slyšeli jste už o vodní mlze? Rozprášíte do sání při 2000ot/min cca 2 litry vody (postupně ne naráz) a prej ta vodní pára to vymete že ten motor je jak novej...
no ja mam udelanou zvlast nadrz na 25l...20l davam vyjeteho oleje a 5l benzinu abych to naredil a nebylo to tak huste..kazdopadne napred to ale samozdrejme startuju a a zahreju na naftu...zatim nemam vymenik,ale uz jej chystam a jak bude tak budu moct snizit mnozstvi benzinu...slovacek.milos píše:já se netajím stím že jede všechno, no mě se ten olej nevyvedl, jak píšu tak chceš říct 10 l oleje a litr benálu a jedu? a do čeho to valíš? milošdeflector píše:jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!slovacek.milos píše:já o tom slyšel před pár lety že když v jednom servisu mění plnou syntetiku tak nechají odstát a lejou do nádrže, tak jsem to zkusil taky, postupně šlo auto z výkonu až jsem jel sotva 80, filtrem to nebylo ten filtroval, so se kde ucpalo nevím všechno jsem vypustil nalil naftu s čističem a postupně to jelo do výkonu miloš
Peete píše:no asi to jeste budes muset dolit naftou, ale... jezdit na vyjetej olej, vedet o nekom v okoli, ze na tom jezdi, tak mu rozbiju hubu. Ten vzduch neni jenom vas, jeden clovak nic nezmuze, ale kdyz kazdej zacne u sebe, tak to nejakou vahu ma.slovacek.milos píše:já se netajím stím že jede všechno, no mě se ten olej nevyvedl, jak píšu tak chceš říct 10 l oleje a litr benálu a jedu? a do čeho to valíš? milošdeflector píše: jede to dobre,ale musi se to smichat s cca 10 procentama benzinu a rozdil oproti nafte nikdo skoro nepozna...odzkouseno!
tak to si na omylu...vyjty olej ma dokonce jeste nizsi emise nez nafta!! Mam to potvrzeno z VUT,kde jsme to zkouseli...jinak shodou okolnosti, me dne auto proslo emisema uplne v pohode i s olejem v nadrzi!