Startování TDI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Startování TDI
Zdravím odborníky, chci se zeptat na problém: Octávka 1,9 TDI 81 kW startuje až po delším točení - cca 2-3 sec. Čím teplejší, tím horší. Údajně je to startérem, že točí pomalu. Je to možné?, popř.řeší tento problém oprava (uhlíky)?
u
Tos četl špatně startérem to není je to startovací dávkou spravíš to vagem,relátken,nebo čipem 

G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp
G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
-
- Aktivista
Repase startéru nezaškodí - výměna pouzder, případně uhlíků a vyčištění.
Jinak v drtivé většině případů je to způsobeno nedostatkem paliva ve startovací dávce - VAGem se jednoduše zvýší.
Řešil jsem tentýž problém - repase startéru nepomohla, po zvýšení startovací dávky vše OK.
Jinak v drtivé většině případů je to způsobeno nedostatkem paliva ve startovací dávce - VAGem se jednoduše zvýší.
Řešil jsem tentýž problém - repase startéru nepomohla, po zvýšení startovací dávky vše OK.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
-
- Aktivista
marku já taky neměl zrovna vždy štěstí v té dávce, třeba o tom starteru valeo jsem slyšel, zrovna auto automechanika, taky řešil vždy došlo ke zlepšení ale start nebyl na brnk po montáži starteru valeho přestala koktávka koktat a startuje za tepla na brnk prej milošMarek77 píše:Repase startéru nezaškodí - výměna pouzder, případně uhlíků a vyčištění.
Já musím dávat startér Bosch na repas každý rok. To teflonové pouzdro nic nevydrží.
Na otázku Valeo mi mechanik řekl, že tam sice jsou ložiska, ale odchází prý zase něco jiného a dražšího, takže je to fuk.
Ale dávku jsem si nechal trochu zvýšit a od té doby zatím taky nemám problém s teplým startem.
Na otázku Valeo mi mechanik řekl, že tam sice jsou ložiska, ale odchází prý zase něco jiného a dražšího, takže je to fuk.
Ale dávku jsem si nechal trochu zvýšit a od té doby zatím taky nemám problém s teplým startem.