Zdravím odborníky, chci se zeptat na problém: Octávka 1,9 TDI 81 kW startuje až po delším točení - cca 2-3 sec. Čím teplejší, tím horší. Údajně je to startérem, že točí pomalu. Je to možné?, popř.řeší tento problém oprava (uhlíky)?
Začal bych od toho nejlacinějšího a to je zvednutí startovací dávky na max. když nepomůže tak prověřit baterku, starter a když nepomůže ani tohle tak se to dá ošetřit v softu, relátkem nebo výměnou vstřikovacího čerpadla.
nahlaš kolik má akumulátor při startu napětí, já mám ještě jeden nápad pro ty co se neumí dopracovat k VAG, starter je pro ně drahý a baterku mají i novou ale na nic 8,7V, tlačítko na relátko žhavení a žhavte si podle potřeby miloš
Marek77 píše:Repase startéru nezaškodí - výměna pouzder, případně uhlíků a vyčištění.
Jinak v drtivé většině případů je to způsobeno nedostatkem paliva ve startovací dávce - VAGem se jednoduše zvýší.
Řešil jsem tentýž problém - repase startéru nepomohla, po zvýšení startovací dávky vše OK.
marku já taky neměl zrovna vždy štěstí v té dávce, třeba o tom starteru valeo jsem slyšel, zrovna auto automechanika, taky řešil vždy došlo ke zlepšení ale start nebyl na brnk po montáži starteru valeho přestala koktávka koktat a startuje za tepla na brnk prej miloš
Já musím dávat startér Bosch na repas každý rok. To teflonové pouzdro nic nevydrží.
Na otázku Valeo mi mechanik řekl, že tam sice jsou ložiska, ale odchází prý zase něco jiného a dražšího, takže je to fuk.
Ale dávku jsem si nechal trochu zvýšit a od té doby zatím taky nemám problém s teplým startem.