dlouhodobé užití RO apod. a následná emisní kontrola

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Ludra
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

dlouhodobé užití RO apod. a následná emisní kontrola

Příspěvek od Ludra »

mám strach, že neudělám emise, po těch hajzlech, většinou nových a něco málo i přefiltrovaných užitých RO, co do toho liji ve směsi s NM, nikdy tedy víc než 40% "přísad"...Na emise musím jít zač. září - kolik tak týdnů či kilometrů/jízd před konrolou mám vysadit a spalovat normální naftu, asi aditivovanou OMV nebo Shell V-P Diesel, aby se "to" zas dostalo trošku do normálu...?
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

na fritak by si mal prejst v pohode,,,,,skor na naftu neprejdes... ;)
ja som bol s mojou lag.na emisnu,,,a schvalne som nechal na olej,,,,,,,a ten co to meral,,,len tak cucal,,ze aku mam perfektnu dymivost.. :D
a ak by si aj tak nepresiel,,,tak uber naftu na cerpadle a prejdes,,,ja som na jednom skoro vraku renault5 1,6D takto presiel,,po emisnej som mu zase pridal paliva,,,a za mnou len dym a ciara.... :D
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
slovacek.milos
Aktivista

Re: dlouhodobé užití RO apod. a následná emisní kontrola

Příspěvek od slovacek.milos »

Ludra píše:mám strach, že neudělám emise, po těch hajzlech, většinou nových a něco málo i přefiltrovaných užitých RO, co do toho liji ve směsi s NM, nikdy tedy víc než 40% "přísad"...Na emise musím jít zač. září - kolik tak týdnů či kilometrů/jízd před konrolou mám vysadit a spalovat normální naftu, asi aditivovanou OMV nebo Shell V-P Diesel, aby se "to" zas dostalo trošku do normálu...?
tady na hodonínsku jednu dobu pokud si přijel na bionaftu tak tě vyhodili, mně teda nikdy, možná to je kec, běž tam v pohodě, já jsem měl na esterifikát o jednu třetinu menší kouřivost jak norma, na olej jsem šel taky a nic, spíš se mě vyptávali co a jak, (hm) tak jsem jim řekl že čerpadlo odejte hodně často a vůbec se to nevyplatí jezdit na olej :-D miloš
Pavel
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel »

no já jsem se těšil jak mi změří emise pač jsem chtěl vědět co a jak a jak je to s tou ekologií a seděl z astolem a pořád mlel že ho nebudeme trápit...., tak jsem ho k měření nepřemluvil :-D :P
slovacek.milos
Aktivista

Pavel píše:no já jsem se těšil jak mi změří emise pač jsem chtěl vědět co a jak a jak je to s tou ekologií a seděl z astolem a pořád mlel že ho nebudeme trápit...., tak jsem ho k měření nepřemluvil :-D :P
kéž by to tak bylo vždy :-D miloš
JanDiesel
Přispěvovatel

emisie

Příspěvek od JanDiesel »

neviem teda na akom oleji a motore ste to merali, ale mne vysla na emisiach dymivost vzdy horsia ako na naftu.Motor 1.9 TDi AGR 66kw
AGR 66kW seria
Ludra
Přispěvovatel

jo čerpadla Lucas a Bosch-jak poznám, co mám?

Příspěvek od Ludra »

nějak tam nemám žádné štítky na čerpadle, takže nevím, co mám-jak je lze odlišit? Brava, rozměry, jedna strana-vývod třeba čtverec/kruh a atd.? V Etzoldovi jsem to nenašel. Říká se, že na Lucas CAV to odejde po pár km, kdybch jej měl, tak to by už asi bylo hyn, co jsem už najezdil...Jak to poznám, co tam mám?
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 12:08, celkem upraveno 1 x.
JanDiesel
Přispěvovatel

dymivost

Příspěvek od JanDiesel »

radluk píše:JanDiesel
to je ruzne, v nekterych otackach ma na RO motor lepsi, v nekterych zase horsi kourivost... Ona ta krivka kourivosti je jina pri chodu na RO, ale o moc extra slabsi kourivost to nema. Jine emise to ma o neco priznivejsi...
mas odo mna bod-uplne s tebou suhlasim ;-) ale tu ma kazdy pod pojmom emisie predstavu o klasickych hodnotach, ktore sa meraju.Zatial som nevidel na RO opacitu mensiu ako pri nafte(pri merani, ktore kazdy pozna ... teda plyn na podlahu a uvolnit)
AGR 66kW seria
lesek
Přispěvovatel

Re: jo čerpadla Lucas a Bosch-jak poznám, co mám?

Příspěvek od lesek »

Ludra píše:nějak tam nemám žádné štítky na čerpadle, takže nevím, co mám-jak je lze odlišit? Brava, rozměry, jedna strana-vývod třeba čtverec/kruh a atd.? V Etzoldovi jsem to nenašel. Říká se, že na Lucas CAV to odejde po pár km, kdybch jej měl, tak to by už asi bylo hyn, co jsem už najezdil...Jak to poznám, co tam mám?
zdravim, vyfoť to, to se pozná... Lešek
Skoda Octavia I combi 1,9TDI, 96kW, ASZ
Skoda Octavia II 4x4 combi 1,9TDI, 77kW, BKC
VW Caddy 2,0SDI, 51kW, BDJ
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

No ,mě emise čekají už za deset dni, tak nevím jestli tam mám nechat ten vyfritovaný olej míchaný s naftou (4:1), nebo tam nalít naftu a nebo nový olej z obchodu... Ono to před dvouma rokama prošlo jak to ještě jezdilo na naftu.... Tak by to mohlo projít i teď...
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
slovacek.milos
Aktivista

Koval(CZ) píše:No ,mě emise čekají už za deset dni, tak nevím jestli tam mám nechat ten vyfritovaný olej míchaný s naftou (4:1), nebo tam nalít naftu a nebo nový olej z obchodu... Ono to před dvouma rokama prošlo jak to ještě jezdilo na naftu.... Tak by to mohlo projít i teď...
tak zkus tu moji pohádku, absolutně se to nevyplatí, hned jsem měnil čerpadlo tan olej už dojíždím, nevyplatá se to , kyždý rád slyší jak jsi na olej zkrachoval je to přeci nesmysl něco co žereš dát do nádrže :-D miloš
rasol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasol »

http://www.apvv.rasol.sk/mf_2455.pdf tu su vysledky skusok auta Jana Diesela.
Držím sa hesla: Nehádaj sa s blbcom, mohol by ťa pomýliť
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 12:04, celkem upraveno 1 x.
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

Ahoj, tak jsem nedávno prošel přes emisní kontrolu, ale jelikož je to po známosti, tak nebyl žádný problém a jezdím vesele dále. Friťák byl cítit pořád i když tam bylo skoro 2/3 nafty...
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“