prevodovy olej
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Odpovědi: 0
Taky jsem ho měnil, ale jen protože začala převodovka hučet. Najeto cca 200tkm a chybělo cca 0,5dcl a kdybych ti ho nalil do původních obalů, tak nepoznáš, že není nový...
Stejně to nepomohlo, budu měnit ložiska.
Mám pocit, že výrobce předepisuje výměnu pouze u automatů.

Mám pocit, že výrobce předepisuje výměnu pouze u automatů.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Výrobce o výměnném intervalu oleje v převodovce nehovoří a považuje náplň za trvalou (tedy na celou životnost vozidla). Pouze při opravách převodovky je vhodné olej vyměnit. Jinak do toho nehrabat !!! (dobře míněná rada).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
A životnost vozidla !! to je kolik ? Výrobce neuvádí nic. Německý TUV uvádí 5 let ,nebo 120000 km. Tak kde je pak pravda o výměně oleje v převodovce.Převodový olej má taky nějakou dobu použitelnosti ,nebo ne ?Nevim !!! Mam vyměnit nebo ne, při stavu tacho "jestli nelže 180000" a 7 let stáří ,asi blbost ,nebo ....
Bohužel pravda je taková, že většina lidí po výměně oleje v převodovce zaznamenala horší řazení. Lze to tady na fóru určitě najít ve starších příspěvcích. I Huml na to poukazoval. Já jsem na to v Galaxy dojel taky - iniciativně jsem hned po koupi vyměnil olej v převodovce a od té doby se rok a půl potýkám s problematickým řazením. A to tam mám olej předepsaný přesně dle specifikace výrobce, stejně to zlobí. Kdybych to býval věděl, nikdy bych ho neměnil.
Auto mělo po osmi letech najeto 180.000 km a řazení šlo jedním prstem. Po výměně oleje je to nesrovnatelně horší.
Auto mělo po osmi letech najeto 180.000 km a řazení šlo jedním prstem. Po výměně oleje je to nesrovnatelně horší.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Já kontroloval a bylo tam o litr víc než má být, pak cca po 20 000km jsem začal pozorovat že převodovka po ránu nepatrně chrastí, s Humlem jsme detekovali že to bude ložisko na předlohovém hřídely. Tak nevím jestli tím litrem se někdo snažil aby to po ráno nechrastilo nevím.
Každopádně jinou škatuly mám doma tak až bude volná chvíle vyměním.
Každopádně jinou škatuly mám doma tak až bude volná chvíle vyměním.
Naposledy upravil(a) Tomas.cz dne 28 srp 2008, 21:53, celkem upraveno 1 x.
Re: prevodovy olej
jaky olej do prevodovky CRE automat audi a kolik a kudy se tam lije