solventní nafta
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
solventní nafta
nevíte náhodou někdo prej ta solventní nafta se dá používat v zimě do letní nafty jako zimní aditivum
že pak krystalky nafty reagují nějak jinak a prochází palivovým filtrem, já toho sehnal sud borec to čváchl napřímo do koktávky a za 5 km stál tak mi to přivezl miloš

Re: solventní nafta
slovacek.milos píše:nevíte náhodou někdo prej ta solventní nafta se dá používat v zimě do letní nafty jako zimní aditivumže pak krystalky nafty reagují nějak jinak a prochází palivovým filtrem, já toho sehnal sud borec to čváchl napřímo do koktávky a za 5 km stál tak mi to přivezl miloš

Pokud máš solventní naftu lehkou tak si vlastně obdržel soudek benzínu. A to nejspíš, proto to tomu tvému "vychytralému" kámošovi nejelo.
Takže míchej jako benzín. Udává se, že do letní nafty při 20st. mrazech až 30%( ale nejsem si jistý jestli nejsou myšlené řadová čerpadla). Do zimní dávej míň, tak do 10%. Do měřa bych klidně těch 30% risknul to má mazivost dostatečnou.

PS: do aut s předehřevem benzín lelej budeš to mít plný benzínovejch bublin!!

-
- Aktivista
- MirekX
- Aktivista
á, pán je asi od fochu.. 

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

-
- Aktivista
-
- Aktivista
Re: solventní nafta
Petr H. píše:slovacek.milos píše:nevíte náhodou někdo prej ta solventní nafta se dá používat v zimě do letní nafty jako zimní aditivumže pak krystalky nafty reagují nějak jinak a prochází palivovým filtrem, já toho sehnal sud borec to čváchl napřímo do koktávky a za 5 km stál tak mi to přivezl miloš
jaj strýcu je to prosté. První co musíš vědět, je co si vlastně dostal. Pokud je to solventní nafta těžká tak jsi na tom líp. To je vlastně Petrolej tak múžeš míchat v podstatě v libovolném poměru, akorát ti to bude asi pokuřovat modře. Nevim jak feldy ty si budou líp spalovat, ale tatry a liazky jo. Klasický petrolej i nemíchaný řadové vstřikovací čerpadlo nepoškodí, rotační nevím.
Pokud máš solventní naftu lehkou tak si vlastně obdržel soudek benzínu. A to nejspíš, proto to tomu tvému "vychytralému" kámošovi nejelo.
Takže míchej jako benzín. Udává se, že do letní nafty při 20st. mrazech až 30%( ale nejsem si jistý jestli nejsou myšlené řadová čerpadla). Do zimní dávej míň, tak do 10%. Do měřa bych klidně těch 30% risknul to má mazivost dostatečnou.víš jak vyzkoušej a pak napiš.
PS: do aut s předehřevem benzín lelej budeš to mít plný benzínovejch bublin!!jo ten benzín, nebo petrolej se tam vlastně dává proto, aby se krystalky parafínů nespojovali k sobě a palivo se dalo filtrovat i za mrazu. Ale parafín v měřu není.
. Ale uklidním tě na sádlo to funguje taky...
jsem si ještě vzpoměl na ford tranzit 2.5D z roku 94 tam píšou v návodu že při mínus 20 až 50% benálu možno míchat,
a na solventní naftu jsem už jezdil, přiměřeně přiléval, hlavně jsem si chtěl oživit ty krystalky parafínu, jsem to někde četl že borec leje snad litr na nádrž a v zimě super, miloš
-
- Aktivista
no konešně ses tu odhodlal, sádlo je to supr a kolik byla kosa v mražákuetylek píše:Tak sem testoval v mražáku metylester se solvetní naftou(1% a 10%) a ztuhlo to všechno. Akorát byh řekl, že s tím 10% solventní se to trošku líp pak v teple roztávalo. Tom
[/img]

V mrazáku by mělo být tak -18, až začne mrznout venku tak to budu testovat za oknem.
Taky sem přemýšlel třeba o tomhle: http://www.rostlinnyolej.cz/cs/filtrace ... mplet.html
Taky sem přemýšlel třeba o tomhle: http://www.rostlinnyolej.cz/cs/filtrace ... mplet.html