Napínák drážkového řemenu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ripper
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Napínák drážkového řemenu

Příspěvek od Ripper »

Zdar, dnes jsem vymontoval tlumič, který byl u rozvodů a u řemene. Strašně jakoby cvrdlikal. Je na něm napsáno " STABILUS", kód 038 145 284 a potom německy něco v tom smyslu, že to nemám rozebírat. V tom uložení je to vyčvachtané a proto to asi cvrdliká. Navíc mi připadá, že ten tlumič je celý v háji. Ptám se, jestli je nutné aby tam byl, neboť teď po vymontování je motor tižší na volnoběh. Jestli tam být musí, tak kde ho seženu. Prý se to samostatně neprodává. Navíc jsem zjistil u AutoKelly, že napínáky drážkového řemenu prodávají dva druhy na moje auto. Jeden bez toho tlumiče a druhý s ním. Díky všem za názory.
1x VW Passat 1.9 TDI PD 96kW 4 motion+ chip
2x Superb 2, 2.0 TDI CR 125 kW
Ripper
Přispěvovatel

Příspěvek od Ripper »

Tak jsem trošku brouzdal na netu a už jsem chytřejší. Je to tlumič vybrací drážkového řemenu. No a já se ptám jestli je nutné aby tam byl, když v podeji jsou verze s tlumičem a bez tlumiče. Díky všem.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tak ho vydělej a uvidíš, misto něj dáš co :? pičku :? miloš
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

Ripper píše:Tak jsem trošku brouzdal na netu a už jsem chytřejší. Je to tlumič vybrací drážkového řemenu. No a já se ptám jestli je nutné aby tam byl, když v podeji jsou verze s tlumičem a bez tlumiče. Díky všem.
a jeste budes mit nejspis KO volnobezku na altiku
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jestli máš hydraulický tlumič dobrý tak si kup napínák bez něho, na napínáku tam jsou díry, vyřízneš závit a tlumič namontuješ. Tak jsem to dělal já, kladka horší ale tlumič dobrý. A jestli máš horší oboje tak si kup napínák s tlumičem komplet.

Jo a to cvrlikání bude asi volnoběžka ko, natoč motor nech to bublat na volnoběh, zapni světla, výhřev zadního skla a zkus ještě zatáhnout okna ( ale ty měj nahoře ) pak to má velký odběr proudu a když to zachrastí tak je volnoběžka ko.

Měnil jsem si to včera, volnoběžka mě vyšla na 1032kč ( febi ) a napínač bez tlumiče 800 ( Febi ) ale je to originál Litens s vyfrézovanemja znakama Audi-VW.
bembas
Přispěvovatel

Příspěvek od bembas »

Tomas.cz píše:Jestli máš hydraulický tlumič dobrý tak si kup napínák bez něho, na napínáku tam jsou díry, vyřízneš závit a tlumič namontuješ. Tak jsem to dělal já, kladka horší ale tlumič dobrý. A jestli máš horší oboje tak si kup napínák s tlumičem komplet.

Jo a to cvrlikání bude asi volnoběžka ko, natoč motor nech to bublat na volnoběh, zapni světla, výhřev zadního skla a zkus ještě zatáhnout okna ( ale ty měj nahoře ) pak to má velký odběr proudu a když to zachrastí tak je volnoběžka ko.

Měnil jsem si to včera, volnoběžka mě vyšla na 1032kč ( febi ) a napínač bez tlumiče 800 ( Febi ) ale je to originál Litens s vyfrézovanemja znakama Audi-VW.
Kde jsi kupoval tu volnoběžku?Musím ji vyměnit,a nejlevnější mám za 2 000 kč,je to na G III Tdi
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tohle bylo na Oktu 1.9TDi, altík BOSCH výkon nevým, ale klimu nemám ani výhřev topení. Kupoval jsem v APM a měl jsem na ní 25% slevu.
Meggy
Aktivista

Příspěvek od Meggy »

tlumič kmitů tam samozřejmě musí být, podívej se do etky...najdi si číslo a pak si ho převeď třeba na www.elitecat.cz s výběrem ti můžu případně pomoci

jeden tlumič mám doma, ale je ze 2,5TDi a to bude asi jiný...musel bych se podívat podle tvého VIN
Naposledy upravil(a) Meggy dne 03 říj 2008, 08:55, celkem upraveno 1 x.
AUDI A6 2,5TDi 132kW, Fabia II 1,4TDi, VW Polo 1,2
Ripper
Přispěvovatel

Příspěvek od Ripper »

Je to natuty v háji ten tlumič. Když tam byl, tak se strašně mrskal při volnoběhu a když jsem na něj zatlačil prstem, tak ten zvuk přestal. Tu volnoběžku prověřím ale myslím, že tato je v pořádku. Tak mi poraďte, kde ten tlumič seženu. Nechci kupovat celý napínák za cca. 2tis. Díky.
majosek
Nováček

Příspěvek od majosek »

Brácha měl ten samý problém na G IV AHF tlumič vybrací v kelu, kladka v poho. Prý to nejde koupit zvlášť, tak jsme koupili celý napínák. Normálně stojí prej něco kolem trojky, ale kámoš ho spašil za 15 kil. Jestli někdo ví, že by se ten tlumič dal sehnat zvlášť tak dejte vědět. Dííík. :? :?
AUDI A4 AVANT 1,9 TDI PD 96 KW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“