divny zvuk od rozvodov ASZ.. hladam odbornika.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

skoda405
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

divny zvuk od rozvodov ASZ.. hladam odbornika.

Příspěvek od skoda405 »

Zdravim vsetkych! na mojom paradnom seate TDI PD ASZ mam tento problem.rozvody som dal menit pri 110tisic km.po najazdeny asi 20tisic km sa mi od motora(zo strany rozvodov)na volnobehu ozyva "vav vav vav vav"skusal som startovat aj bez drazkoveho remena zvuk ide jednoznacne od rozvodov.vcera mi majster po mojich staznostiach vymenil vodnu pumpu.bola trocha zatecena a lozisko nic moc.remen mi zalozil povodny a aj kladky.ked sme to natocili zvuk tam je stale sice slabsi ale je.som sa pozeral na sponovaciu kladku ten spic na kladke je uplne v predu mimo toho vyrezu.
Nemoze to byt tym ze remen je moc napnuty?Nestretol sa niekto s podobnym pazvukom?dakujem za rady
Naposledy upravil(a) skoda405 dne 20 lis 2008, 21:56, celkem upraveno 1 x.
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

spic by mel byt v zakrytu s vyrezem, ale to nebude ten problem. Frajer ti asi nevymenil kladky, jsou tací, co vymeni jen remen. pokud to dela i po sundani klinoveho remene, videl bych to na napinaci kladku.
l3030
Přispěvovatel

Příspěvek od l3030 »

a nepřejel jsi někde psa? (noteeth) ;)
no jestli je to spíš cvakání tak jako u mě, je to ta blbost od klimy (teď nevim jak se tomu nadává) jestli máš klimu, tak ji zapni a když to přestane tak je to ono.
VW Passat Variant BLUEMOTION TDI, 2007 /100kW,320Nm/
Seat Cordoba 1.9SDi /ASY/ r.v. 2003 + chip /53kW 150Nm/

!!! na prodej !!! - Seat Arosa 99, 1.0MPI /ANV/
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

ak to robi vav vav vav tak moze byt remen moc napnuty .... ale myslim si ze by to robilo uz od zaciatku ako tam bol
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

dakujem za rady chlapi.No pri vymene rozvodov dali urcite nove veci ved preco by nie? (noteeth) Ale ako pisem vodnu pumpu sme vymenili pondelok a Vav,vav,vav,vav robi sice slabsie ale stale.piatok to rozoberiem zase a skusim vymenit napinaciu kladku.A co remen treba dat novy alebo dam povodny??ako sa postupuje pri podobnych opravach?
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

wojto33 píše:ak to robi vav vav vav tak moze byt remen moc napnuty .... ale myslim si ze by to robilo uz od zaciatku ako tam bol
Wojto33 mne majster tvrdil ze remen sa na PD cku napina sam tou kladkou tak neviem.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
Mirek12
Přispěvovatel

Příspěvek od Mirek12 »

já tedka řešil blbé zvuky na rozvodech co jsem dělal a na nové kladce, jak je krytovací guferko tak prokluzovalo na obou stranách ale tak odstalo nějaké otáčky a prokluzovalo to gufero na dvou průměrech rozdílně tak začalo kvičet jak zadřená kladka, byl to pěknej vydrb
Toledo II 00 1.9 TDi AHF
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

Mirek12 píše:já tedka řešil blbé zvuky na rozvodech co jsem dělal a na nové kladce, jak je krytovací guferko tak prokluzovalo na obou stranách ale tak odstalo nějaké otáčky a prokluzovalo to gufero na dvou průměrech rozdílně tak začalo kvičet jak zadřená kladka, byl to pěknej vydrb
No to ma nenapadlo ono mi to robi len na volnobeh ked pomaly pridavam zvuk sa straca.to si skontrolujem dik za typ. :)
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
oktáf
Přispěvovatel

Příspěvek od oktáf »

a neni na tý plochý části řemenu na jednom místě tisk , nebo zbytek lepidla po samolepce?
CFHC
Karlos3
Sběrač informací

Příspěvek od Karlos3 »

Měl jsem to samé na OII 1.9TDI-PD 77kw....pár tisíc po výměně komplet.rozvodů včetně pumpy(veškeré díly byli fungl nové orig.škoda-koupené na "vrakovišti škoda kde jsem je kupoval už předtim několikrát na předešlé auta)......zpočátku jsem s tim problémem(pazvukama) jezdil za známym do autor.servisu škoda kde mi řekl že se to občas objevuje,i přesto to zkontroloval a vše se zdálo být o.k. ...je pravda že ten pazvuk se sem tam ztrácel,ale vždy se to vrátilo zpět...pak 30.000km od té výměny rozvodů když jsem jel k tomu známému na výměnu oleje apod.mu řikám že se ty zvuky pořád sem tam vracej(někdy méně,někdy hodně),tak ať na to ještě mrkne......no podíval se na to a zhrozil se.....nap.kladka v prdeli(čelní část byla zamaštěná-vytékalo něco z ložiska) a i se neregulovala a přepínala řemen,ložisko na vod.pumpě bylo takéž v prdeli a na řemenu jak ho přepínala ta špatná kladka byli podélné trhlinky......fakt paráda!!!!!.....tak to kompletně včetně všech šroubů a matic vyměnil a je to o něčem jinym......ted to od té výměny nevydá ani sebemenší pazvuk....
Co jsem se pak doslechl,tak mezi lidmi co kšeftujou z novými orig.díly škoda,VW--jednotlivci i vrakoviště kolujou nějaké vadné sady rozvodů.......Já to co jsem kupoval na tom vrakovišti,tak to kupuji již léta na všechny mé auta co mám ve firmě a vždy bez problému,ale poslední mé dvě OII 1.9TDI měli po výměně rozvodů stejný problém,tak tímto jsem tam ty rozvod.sady koupil naposledy.....
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

skoda405 píše:
wojto33 píše:ak to robi vav vav vav tak moze byt remen moc napnuty .... ale myslim si ze by to robilo uz od zaciatku ako tam bol
Wojto33 mne majster tvrdil ze remen sa na PD cku napina sam tou kladkou tak neviem.
měl bys asi vyměnit mechoša když ti tvrdí takové nesmysly a ještě k tomu neměnil pumpu.. nech si to udělat od někoho kdo tomu opravdu rozumí a bude to ok.. napíná se sám to jo, ale musíš to při intalaci správně napnout. od toho jsou tam ty rysky, které se mají překrývat.. pak je v té kladce pružina, která to drží stále naplé, ale to předpětí ty musíš při instalaci nastavit.. nejspíš to přepnul a tím oddělal řemen i kladky...
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

go.vojta píše:
skoda405 píše:
měl bys asi vyměnit mechoša když ti tvrdí takové nesmysly a ještě k tomu neměnil pumpu.. nech si to udělat od někoho kdo tomu opravdu rozumí a bude to ok.. napíná se sám to jo, ale musíš to při intalaci správně napnout. od toho jsou tam ty rysky, které se mají překrývat.. pak je v té kladce pružina, která to drží stále naplé, ale to předpětí ty musíš při instalaci nastavit.. nejspíš to přepnul a tím oddělal řemen i kladky...
Ahoj mechosa som uz vymenil ale pri vymene menili vsetko vraj.minuly tyzden mi menil pumpu na zaruku a ked som videl ako to robil lutoval som ze som tam liezol.dnes idem do ineho servisu a vymenime aj kladky dam potom vediet kde bol problem.(druhy raz asi zajdem na servis do ciech)
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

Zdravim.tak uz som dal v dalsom servise vymenit napinaciu kladku a vav vav vav zvuky sa uz objavuju len za studena.Co ma vsak serie auto mi nejak divne ide.startuje v pohode ale ma to nejaky divny zvuk aj ked mu slapnem na krk.ked som dal dole kryt mam tam pokreslene vselijake biele znacky na remenici no nepaci sa mi to.Chcem preto poprosit nejakeho veci znaleho mechanika so slovenska ktory by mi vedel skontrolovat nadstavenie rozvodov a ma pripravky ide o TDI PD kod ASZ.najazdene 132000km.uz som to rozoberal 3 krat!!!!som s trencianskeho kraja.Dakujem pekne za ochotu (wallbash)
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

No PD jedině na přípravky rozvody.
Poptej se BH-Motor ten je z Martina a to bys tak daleko neměl.
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

Tomas.cz píše:No PD jedině na přípravky rozvody.
Poptej se BH-Motor ten je z Martina a to bys tak daleko neměl.
Tak Volal som Branovi (BH motor)na 2 tyzden sa mi na to pozrie.vyzera to na presponovany remen.
Naposledy upravil(a) skoda405 dne 21 lis 2008, 12:29, celkem upraveno 2 x.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“