doufal jsem ze mi tady hlavne nekdo povi vic o tom jak funguje to cidlo, protoze jsem nemel paru o jakym poctu zubu ceho mluvis (ROMEK).
ale dneska jsem konecne dohledal na netu nejaky presny info. Takze pro stejny lamy jako ja ktery o tom nic netusi a budou mit problem s cidlem g28, jestli pisu neco blbje tak me opravte:
cidlo otacek je normalni civka, magnet s namotanym vodicem okolo. na jedny strane (v mym pripade zlutej drat) je to ukostreny a druhej konec (v mym pripade bilej drat) vede do ridici jednotky. Na klice je rotor kterej ma na sobe dokola kovovy zuby a na jednom miste je mezi nima mezera. Tim jak se to otaci, tak jednotka dostava od kazdyho zubu malej pulz a kdyz prijde mezera tak se klika otocila o celou otacku.
tady je dobrej nakres kde je to cidlo a udaje jaky maj bejt u funkcniho cidla omicky hodnoty mezi pinama:
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=75319
V mym pripade je zapojeni cidla ok, vodice jsou neporuseny a cidlo dava mezi pinama 1 a 2 hodnotu 1,3k takze v normalu. Podle etky to vypada ze motor 1Z a AFN mely stejny cidlo, ale stale se mi nepodarilo zjistit jestli maj taky stejnej pocet zubu na tom rotoru na klice. Nasel jsem podrobnosti akorat k benzinaku 1.8T a ten ma 58 zubu a pak mezeru.
Pokud by nekdo mel tuhle informaci docela by mi pomohla. V patek sundam vanu a zkusim kouknout jestli v tom rotoru neni nejakej problem, treba nejaky kovovy necistoty nebo neco podobnyho, tak snad pak budu chytrejsi...