Megane Scénic svítí diagnostika!!!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Megane Scénic svítí diagnostika!!!

Příspěvek od kaad »

Mám tu opět problém se Scénicem. Po nastartování jde motor nepravidelně sotva se udrží v chodu. Po následném přidání cca 2000 1/min se motor zklidní chod je plynulý, ale rozsvítí se kontrolka diag. motoru, která pak už svítí po celou dobu jízdy. Dělá to při studeném i teplém motoru. Za jízdy motor neškube, akcelerace celkem o.k. Je to r.v.99 motor 1,6e. Zkoušel jsem to na OBDTeteru, ale bez úspěchu. Možná, že už se někdo s takovýmto problémem setkal. Já zas tak často Rencky nedělám. Posledně mi dobře poradil Harry ,,Megane Scénic škube" fakt to byla jen hadička podtlaku. Za všechny rady moc díky.
Houba
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Houba »

a te'd je hadička ok ? A co potom snímač tlaku sání..
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

casto odchadza aj indukcka a snimac polohy kluky a este sem tam strihne pero na kolese vacky vlastne taky hrbolcek
midlum
Nováček

Příspěvek od midlum »

Nějak mi nepasuje rok výroby 99 a motor 1.6e řekl bych,že v té době se montovaly 1.6 16V.Ale pokud je to opravdu 1.6e,naprosto chronickou závadou je hadička od váhy vzduchu k sacímu potrubí.Stačí malá netěsnost a zlobí to.Mohla by to být i jedna ze dvou cívek,také velmi častá bolest,obzvláště jsou-li to Sagem.
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od kaad »

Moc vámvšem díky za rady. Byla to zase jedna z těch podtlakových hadiček. Ty hadičky byly už zvrdlé všechny, tak jsem mu je pro jistotu vyměnil. Ale ty ostatní možné závady jsem si uložil pro každý případ. Ještě jednou všem dík za skvělou spolupráci.
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“