TURBO audi tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
TURBO audi tdi
chcem menit turbo NA audi a4 tdi pd 85 kw 2005 ,pojde mi tam z 96kw?
pisete tu o konoch a o turbach. BKE ma to iste turbo ako 130 ps passat. su tam ine limity. Ked chces ist na 180 ps a mat rezervu tak musis spravit turbo soft a trysky. inak to nejde. Neda sa obist ani jeden krok. Mas auto rok vyroby 2005, takze nedoporucujem setrit a pouzivat diely CKD a CSN. /co kto da a co sa najde/. Auto je na dennodenne pouzivanie a musi mat rezervu aby tam nieco neruplo. To je moj nazor. Takze nic by som nehrotil kym nemam rezervu aspon 15 koni
ale napis radsej komplet cisla turba. 100ps passat rok 03-04 s typom 702R ma CHRA rovnake ako turbo zo 130 ps AVF. Ale turbina z roku 00-02 je taka ako popisujes ty. ma o 2 mm mensi kompresor a inak riesene axialne lozisko, co ale nema vplyv na funkcnost a celkovy vykon. Na 100 ps turbe je inak nastaveny doraz regulacie, taym padom sa berie skor. S priemerom kompresora som si isty na vyssich rocnikoch, lebo ked som daval turba na AFN alebo AVG zo 130 ps motora tak som im dal skrinu zo 100 nps motora AVB rok 04. pravdu mozme mat tym padom obajaAndre píše:Celou dobu žiju v domění, že nemají shodná kompresorová kola a axiální ložiska, ted to nemůžu prověřit, až zítra.
Pokud to tak není, tak se omlouvám za mystifikaci.