nestartuje, prosim o pomoc, zitra jedu na dovolenou

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pevnak
Nováček
Odpovědi: 0

nestartuje, prosim o pomoc, zitra jedu na dovolenou

Příspěvek od pevnak »

Ahoj Vsem,
potreboval bych poradit s nestartujicim motorem, cim by to tak asi mohlo byt. Zitra mam jet na dovolenou a jsem z toho kapku nervozni.
O vikendu jsem menil olej. Po vymene jsem motor nastartoval a olej doplnil, vse v poradku.
Vcera vecer jsem prisel a chtel jsem nastartovat. Starter normalne tocil motorem, ale ten nechtel nastartovat. Pripadalo mi, jako by do motoru nesel bezin. Kdyz jsem po nekolika marnych pokusech zacal prislapavat plyn, tak se mi motor podarilo nastartovat.
Ridici jednotku motoru jsem projel Vag-Comem, ale pamet zavad byla cista. Rikam si, jestli by to nemohl byt kontakt u vstrikovaciho cerpadla, ale vubec nevim, kde se nachazi.
Motor mam 1.8T 150 koni (ja vim, neni to diesel...).
dekuju moc predem za vsechny rady,
jsem z toho nervozni.
Pevnak
váha
Aktivista

Re: nestartuje, prosim o pomoc, zitra jedu na dovolenou

Příspěvek od váha »

pevnak píše:Ahoj Vsem,
potreboval bych poradit s nestartujicim motorem, cim by to tak asi mohlo byt. Zitra mam jet na dovolenou a jsem z toho kapku nervozni.
O vikendu jsem menil olej. Po vymene jsem motor nastartoval a olej doplnil, vse v poradku.
Vcera vecer jsem prisel a chtel jsem nastartovat. Starter normalne tocil motorem, ale ten nechtel nastartovat. Pripadalo mi, jako by do motoru nesel bezin. Kdyz jsem po nekolika marnych pokusech zacal prislapavat plyn, tak se mi motor podarilo nastartovat.
Ridici jednotku motoru jsem projel Vag-Comem, ale pamet zavad byla cista. Rikam si, jestli by to nemohl byt kontakt u vstrikovaciho cerpadla, ale vubec nevim, kde se nachazi.
jsem z toho nervozni.
Pevnak
No a prosimtě kde máš vstikovací čerpadlo?Tak možná palivový :D
Po vymene jsem motor nastartoval a olej doplnil, vse v poradku...co tí mmyslíš?že jsi vyměnil filtr,zašrouboval zátku,nastartoval a dolil olej?
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

Spíš mi to připadá jestli se ti nepřidřelo čerpadlo v nádrži.Tohle mi jednou benzín udělal ale to před tím stál přes zimu ve stodole.Pak bylo slyšet jak se čerpadlo po několika zapnutích klíčků rozeběhlo a jezdilo to dalších osm let v pohodě..........ale takhle ze dne na den je to divný.......mohlo by to být ale ono........a když to nemá benzín tak to fakt nejede (LOL)
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Mne to udelal benzinak (A100 2.8E)taky. Proste jsem prijel pred dum, chcipnul to a uz to nenatocil. Diagnostika OK. Baterka OK. Immo OK.
Byla to pumpa v nadrzi - 5 - 8tis Kc. Do nadrze se da dostat z kabiny, rachat si ruce v tom bezninu je strasny zazitek (dyl nez 30sec se to neda vydrzet). Ja tech cca 75l nemel kam precerpat.

U benalu musi pumpa chvilku po sepnuti klicku bezet. Takove bzzzzz cca 1 - 3 sec. Pokud to nedela, tak se prokopat k nadrzi - konektor. Privest elektrinu, bezi/nebezi - vymenit. Nekdy se chytne na poklep na nadrz. Ale na dovolenou bych s tim nevyrazil.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
brunolet
Přispěvovatel

Příspěvek od brunolet »

odpoj benzínovou přívodní hadici do motoru dej tam flašku a zastartuj, benzín musí stříkat.
Dále vyhod svíčku a zastartuj musí jiskřit. To jsou dvě základní věci.
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

brunolet píše:odpoj benzínovou přívodní hadici do motoru dej tam flašku a zastartuj, benzín musí stříkat.
Dále vyhod svíčku a zastartuj musí jiskřit. To jsou dvě základní věci.
To s tou svickou bych nepredvadel u auta s katalyzatorem.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

S tou flaškou na přívodu benzínu to můžeš zkusit, ale nemusíš startovat stačí zapnout zapalování a mělo by to začít na cca.3s tlakovat. (rofl)
Germi
Přispěvovatel

Příspěvek od Germi »

Já bych teda než začneš něco kuchat. Kouknul na Pojistku na palivový čerpadlo :D
SLAMAK
Přispěvovatel

Příspěvek od SLAMAK »

me zas u Cromy odeslo relatko co spina cerpadlo . prijel jsem normalne domu a pak uz nenastartoval . mesic jsem to tahal po ruznejch servisech . i znackovejch . stalo me to deset litru a nikdo na to neprisel . nakonec jsem si to zpravil doma sam za deset minut a za dve kila co stalo jiny rele .
SLAMAK a jeho PASIK B4 1.9 TDI+CHIP
brunolet
Přispěvovatel

Příspěvek od brunolet »

Za několik sekund ti to netlačí do katu tolik benzínu, aby si ho zničil.
plysak
Přispěvovatel

Re: nestartuje, prosim o pomoc, zitra jedu na dovolenou

Příspěvek od plysak »

[quote="pevnak"]Ahoj Vsem,
jsem z toho nervozni.

Říkáš, že jsi začal přidávat plyn a chytlo to? Měnil jsi i benzínovej filtr?
Pokud jo, tat si zkontroluj přívod k filtru,tamtudy by ti mohl padat benzín, je tem zpětná klapka.
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Pokud to chytlo na přidání plynu, tak bych to typoval na malej tlak benzínu, podle mě to benzín tlačí, ale málo.
Palivovej filtr, čerpadlo.
Taky to ještě může dělat přetlakovej ventil v zásobníku paliva nad vstřikovačema, může propouštět dřív než má.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Dělal jsem známemu auto, jednou přijel a už neodjel. Jednalo se o favorita 94 - stíkačku. Všechno co je zde popsáno jsem zkusil, motor pořád ne a ne nastartovat. Když jsem odpojil hadičku, tak benzín stříkal, čerpadlo beželo, ale motor prostě nenaskočil. Když jsem nalil benzín přímo do střikačky pod vzduch filtr, tak to ne chvilku chytlo, na Vagu to psalo něco o snímači tlaku paliva, takže jsem vyměnil celou stříkačku a pořád nic. Nakonec jsem vyměnil palivové čerpadlo a bylo po problému, to staré už prostě dávalo malý tlak. Prostě čerpadlo je v autě pánem!! :o
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“