Dotaz potkané písty/vetily (Renault Express 1.9D)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
WiKi
Nováček
Odpovědi: 0

Dotaz potkané písty/vetily (Renault Express 1.9D)

Příspěvek od WiKi »

Mám problém roztahovali sme auto Renault express 1.9 diesel a zdá se že sou v tahu 3 ventily, chci se zeptat jaká je možnost potkání se pístů a ventilů v běžném provozu, je možné že se to nestalo tím roztažením? Ptám se proto, že motor po nastartování pomocí roztažení se zařazenou 4 normálně naskočil ale po chvíli zhasl. Díky.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Když přeskočí řemen, tak se potká každý diesel. Při roztahování je velká pravděpodobnost, že se to stane, obzvlášt za mrazu. Hlava dolu, vyměnit poškozené ventily, nový pakung a jede se dál. Někdy může být i poškozeno nějaké zdvihátko, písty a ojnice to většinou přežijí.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
koprda
Sběrač informací

Příspěvek od koprda »

origoš píše:Když přeskočí řemen, tak se potká každý diesel. Při roztahování je velká pravděpodobnost, že se to stane, obzvlášt za mrazu. Hlava dolu, vyměnit poškozené ventily, nový pakung a jede se dál. Někdy může být i poškozeno nějaké zdvihátko, písty a ojnice to většinou přežijí.

.. a ještě taky možná vačka :(

Příspěvek od Děděk »

koprda píše:
origoš píše:Když přeskočí řemen, tak se potká každý diesel. Při roztahování je velká pravděpodobnost, že se to stane, obzvlášt za mrazu. Hlava dolu, vyměnit poškozené ventily, nový pakung a jede se dál. Někdy může být i poškozeno nějaké zdvihátko, písty a ojnice to většinou přežijí.

.. a ještě taky možná vačka :( jo,měl jsem možnost jednu takovou vačku vidět-na 4 kousky,ale nebylo to při roztahování ale na dálnici-ducato 2,5D.

origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Je to fakt, Renautský vačky jsou litinivé a často prasknou. Uvidí se, jestli se splní prognóza. Když to chvilku blafalo, těžko říct. Spíš bych věřil, že přežila.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
koprda
Sběrač informací

Příspěvek od koprda »

origoš píše:Je to fakt, Renautský vačky jsou litinivé a často prasknou. Uvidí se, jestli se splní prognóza. Když to chvilku blafalo, těžko říct. Spíš bych věřil, že přežila.
No já nemyslel, že by hned musela prasknout, spíš ohnout. Ohnutí mohu potvrdit z vlastní zkušenosti i když je fakt, že se mi to nestalo při roztahování auta.

Příspěvek od Vladimír »

Taky mám jednu pěknou zkušenost.
Renault 19 1.9tde r.v.89 rozv.řemen asi 20tis km.
Potkanej motor, zavada - na klice je rozvod. kolo složeny ze dvou a mezi nima gum. vymezení pro potlačení vybrací/asi/. Ta guma se vysypala a spadnul rozv. řemen kterej se roztrh a zničil jedno další kolo. 4 ventily na výfuku ohlý. Slušná sranda za 13kk. Původně jsem myslel nějakej ventil,těsnení a řemen bude ok.
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“