Dotaz potkané písty/vetily (Renault Express 1.9D)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Dotaz potkané písty/vetily (Renault Express 1.9D)
Mám problém roztahovali sme auto Renault express 1.9 diesel a zdá se že sou v tahu 3 ventily, chci se zeptat jaká je možnost potkání se pístů a ventilů v běžném provozu, je možné že se to nestalo tím roztažením? Ptám se proto, že motor po nastartování pomocí roztažení se zařazenou 4 normálně naskočil ale po chvíli zhasl. Díky.
origoš píše:Když přeskočí řemen, tak se potká každý diesel. Při roztahování je velká pravděpodobnost, že se to stane, obzvlášt za mrazu. Hlava dolu, vyměnit poškozené ventily, nový pakung a jede se dál. Někdy může být i poškozeno nějaké zdvihátko, písty a ojnice to většinou přežijí.
.. a ještě taky možná vačka

Odpovědi: 0
koprda píše:origoš píše:Když přeskočí řemen, tak se potká každý diesel. Při roztahování je velká pravděpodobnost, že se to stane, obzvlášt za mrazu. Hlava dolu, vyměnit poškozené ventily, nový pakung a jede se dál. Někdy může být i poškozeno nějaké zdvihátko, písty a ojnice to většinou přežijí.
.. a ještě taky možná vačkajo,měl jsem možnost jednu takovou vačku vidět-na 4 kousky,ale nebylo to při roztahování ale na dálnici-ducato 2,5D.
No já nemyslel, že by hned musela prasknout, spíš ohnout. Ohnutí mohu potvrdit z vlastní zkušenosti i když je fakt, že se mi to nestalo při roztahování auta.origoš píše:Je to fakt, Renautský vačky jsou litinivé a často prasknou. Uvidí se, jestli se splní prognóza. Když to chvilku blafalo, těžko říct. Spíš bych věřil, že přežila.
Potkanej motor, zavada - na klice je rozvod. kolo složeny ze dvou a mezi nima gum. vymezení pro potlačení vybrací/asi/. Ta guma se vysypala a spadnul rozv. řemen kterej se roztrh a zničil jedno další kolo. 4 ventily na výfuku ohlý. Slušná sranda za 13kk. Původně jsem myslel nějakej ventil,těsnení a řemen bude ok.
Renault 19 1.9tde r.v.89 rozv.řemen asi 20tis km.
Potkanej motor, zavada - na klice je rozvod. kolo složeny ze dvou a mezi nima gum. vymezení pro potlačení vybrací/asi/. Ta guma se vysypala a spadnul rozv. řemen kterej se roztrh a zničil jedno další kolo. 4 ventily na výfuku ohlý. Slušná sranda za 13kk. Původně jsem myslel nějakej ventil,těsnení a řemen bude ok.