mam jeden trosku neobvykly dotaz, v poslednich dnech prselo a me se objevila voda na podlaze u ridice. Nechapu jak se tam mohla dostat, jelikoz vsechny svisle a sikme plochy koberce kolem dokola jsou suche. Pripada mi ze je to mokre ze spoda, ale s autem se asi tri dni nejezdilo a dira v podlaze taky neni Malinko jsem se v tom vrtal a nasel jsem povytazenou gumovou pruchodku co je na bovdenu otevirani vika motoru. Je mozne, ze byto stekalo po bovdenu a za kobercem na podlahu??
Resil to tu nekdo?
no něco trochu podobného jsem řešil na octě a chyba byla v tom,že mi při větším dešti zatékalo předním oknem,zezhora.Nevím jestli to může být i tvůj případ.
Děděk píše:no něco trochu podobného jsem řešil na octě a chyba byla v tom,že mi při větším dešti zatékalo předním oknem,zezhora.Nevím jestli to může být i tvůj případ.
diky za tip, ale to si asi musel mit kapky na pristrojovce a tak ne?
Děděk píše:no něco trochu podobného jsem řešil na octě a chyba byla v tom,že mi při větším dešti zatékalo předním oknem,zezhora.Nevím jestli to může být i tvůj případ.
Musel i nemusel, ta voda po okně pěkně stéká.
Nemáš v autě náhodou šíbr? Pokud ano, tak zkontroluj že jsou 100% nasazeny hadice na odtokách za šíbru (jsou tam 4ks). 2x už jsem toto řešil, voda pěkně steče zvrchu po stropnici, dále po krytu A sloupku a podél palubky je u nohou hned.
Nejlepší je, když se to stane v zimě, večer prší a v noci začne mrznout, ráno skočíš do auta a jsou tam 2cm ledu, rozmražení a vysušení trvá skoro celej den.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
Musel i nemusel, ta voda po okně pěkně stéká.
Nemáš v autě náhodou šíbr? Pokud ano, tak zkontroluj že jsou 100% nasazeny hadice na odtokách za šíbru (jsou tam 4ks). 2x už jsem toto řešil, voda pěkně steče zvrchu po stropnici, dále po krytu A sloupku a podél palubky je u nohou hned.
Nejlepší je, když se to stane v zimě, večer prší a v noci začne mrznout, ráno skočíš do auta a jsou tam 2cm ledu, rozmražení a vysušení trvá skoro celej den.
sibr nemam, koukal jsem na okno, pristrojovku, volant, sedadlo a nic, zkusim nacpat silikon do ty diry kudy vede ten bovden, jinak proste nevim. Jediny misto, kde je voda na podlaze, jinak vsechno suchy..
Já to na tom okně prvně nepoznal(jak říka Kornout,na přístrojovce ani kapka,pěkně to po skle stékalo až dolů),pak jak jsem to vočumoval,tak jsem to okno zadejchal a ukázali se tam ty čůrky.Zkus to.Ještě mě napadá-nemáš hagusy?Možná by tamtudy taky mohlo kapat.Zdar
Sázím na okno,ale taky koukni jestli nemáš ucpaný odtokový kanálky v rozích za torpédem. Viděl jsem to ucpaný listím tak,že neodtekla ani kapka a po víkendu tam měl snad 5cm vody.
Na 100% sázím na tu gumovou průchodku.Já měl to samý u Passata B5 protože mi tam jeden idiot montoval alarm a povytáhnul jí taky a po jednou dešti jsem pak vyléval cca.10litrů vody a 14 dní sušil auto.Musel jsem nadzvednout všechny koberečky u řidiče a u zadní sedačky na straně řidiče a foukat tam celej víkend fenem.Taky jsem hledal a nikde nic až jsem našel to co ty.Nakonec jsem jí dal nazpátek oblepil silikonem a mám pokoj.........v autě ani kapička.Taky byly koberce zezhora suché a teklo to pod nima po plechu kde je mezi kobercem a plechem mezera takže koberec se nacucal vodou až dole na podlaze.Když se mi to zdálo skoro suché a ndzvedl jsem ty koberečky tak se mi kabely a komfortní jednotka pod nohama řidiče válely v louži a jak se voda začínala kazit tak to smrdělo jak psí kšíry........takže hlavně nadzvedni koberce, pořádně to vysuš,vydloubni jednu nebo dvě záslepky ze spodu ať všechno odteče - nebo ti to začně hnít a toho puchu se už nezbavíš.....schnilej filc je svinstvo......přeji příjemnou zábavu.......i když spíš upřímnou soustrast fak není o co stát.Jo aještě nevím kudy odtéká voda z prostoru okolo té ucpávky tobě ale mě pod ŘJ motoru a měl jsem to tam zanešené listím tak si to hned prošťouchni........ať to odtéká....
romanx píše:Na 100% sázím na tu gumovou průchodku.Já měl to samý u Passata B5 protože mi tam jeden idiot montoval alarm a povytáhnul jí taky a po jednou dešti jsem pak vyléval cca.10litrů vody a 14 dní sušil auto.Musel jsem nadzvednout všechny koberečky u řidiče a u zadní sedačky na straně řidiče a foukat tam celej víkend fenem.Taky jsem hledal a nikde nic až jsem našel to co ty.Nakonec jsem jí dal nazpátek oblepil silikonem a mám pokoj.........v autě ani kapička.Taky byly koberce zezhora suché a teklo to pod nima po plechu kde je mezi kobercem a plechem mezera takže koberec se nacucal vodou až dole na podlaze.Když se mi to zdálo skoro suché a ndzvedl jsem ty koberečky tak se mi kabely a komfortní jednotka pod nohama řidiče válely v louži a jak se voda začínala kazit tak to smrdělo jak psí kšíry........takže hlavně nadzvedni koberce, pořádně to vysuš,vydloubni jednu nebo dvě záslepky ze spodu ať všechno odteče - nebo ti to začně hnít a toho puchu se už nezbavíš.....schnilej filc je svinstvo......přeji příjemnou zábavu.......i když spíš upřímnou soustrast fak není o co stát.Jo aještě nevím kudy odtéká voda z prostoru okolo té ucpávky tobě ale mě pod ŘJ motoru a měl jsem to tam zanešené listím tak si to hned prošťouchni........ať to odtéká....
diky moc za rady, hagusy mam, ale strecha a vsechno kolem je suchy. Jinak asi taky budu mit ucpany nejaky odtok, jelikoz se taky nejaka jednotka (asi taky rizeni motoru) vali ve vode v prostoru pod steracema na strane ridice. Ve stredu to rozeberu, zasilikonoju a pokusim se vysusit interier. Doufam, ze neznicim moc prichytek a tak.
No a pod tou jednotkou to musí protíkat ke středu auta a tam to odtíká pryč.Já to měl taky zanešený takže se tam zvedla hladina a tou průchodkou to místo ven teklo všechno do auta...........