Voda na miste ridice GOLF IV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sPepino
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Voda na miste ridice GOLF IV

Příspěvek od sPepino »

Nazdarek,

mam jeden trosku neobvykly dotaz, v poslednich dnech prselo a me se objevila voda na podlaze u ridice. Nechapu jak se tam mohla dostat, jelikoz vsechny svisle a sikme plochy koberce kolem dokola jsou suche. Pripada mi ze je to mokre ze spoda, ale s autem se asi tri dni nejezdilo a dira v podlaze taky neni ;) Malinko jsem se v tom vrtal a nasel jsem povytazenou gumovou pruchodku co je na bovdenu otevirani vika motoru. Je mozne, ze byto stekalo po bovdenu a za kobercem na podlahu??
Resil to tu nekdo?

diky za odpoved
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

no něco trochu podobného jsem řešil na octě a chyba byla v tom,že mi při větším dešti zatékalo předním oknem,zezhora.Nevím jestli to může být i tvůj případ.
SHARAN AUY 2002
sPepino
Sběrač informací

Příspěvek od sPepino »

Děděk píše:no něco trochu podobného jsem řešil na octě a chyba byla v tom,že mi při větším dešti zatékalo předním oknem,zezhora.Nevím jestli to může být i tvůj případ.

diky za tip, ale to si asi musel mit kapky na pristrojovce a tak ne?
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

sPepino píše:
Děděk píše:no něco trochu podobného jsem řešil na octě a chyba byla v tom,že mi při větším dešti zatékalo předním oknem,zezhora.Nevím jestli to může být i tvůj případ.

Musel i nemusel, ta voda po okně pěkně stéká.
Nemáš v autě náhodou šíbr? Pokud ano, tak zkontroluj že jsou 100% nasazeny hadice na odtokách za šíbru (jsou tam 4ks). 2x už jsem toto řešil, voda pěkně steče zvrchu po stropnici, dále po krytu A sloupku a podél palubky je u nohou hned.
Nejlepší je, když se to stane v zimě, večer prší a v noci začne mrznout, ráno skočíš do auta a jsou tam 2cm ledu, rozmražení a vysušení trvá skoro celej den.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
sPepino
Sběrač informací

Příspěvek od sPepino »

Kornout píše:
sPepino píše:

Musel i nemusel, ta voda po okně pěkně stéká.
Nemáš v autě náhodou šíbr? Pokud ano, tak zkontroluj že jsou 100% nasazeny hadice na odtokách za šíbru (jsou tam 4ks). 2x už jsem toto řešil, voda pěkně steče zvrchu po stropnici, dále po krytu A sloupku a podél palubky je u nohou hned.
Nejlepší je, když se to stane v zimě, večer prší a v noci začne mrznout, ráno skočíš do auta a jsou tam 2cm ledu, rozmražení a vysušení trvá skoro celej den.
sibr nemam, koukal jsem na okno, pristrojovku, volant, sedadlo a nic, zkusim nacpat silikon do ty diry kudy vede ten bovden, jinak proste nevim. Jediny misto, kde je voda na podlaze, jinak vsechno suchy..
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

Já to na tom okně prvně nepoznal(jak říka Kornout,na přístrojovce ani kapka,pěkně to po skle stékalo až dolů),pak jak jsem to vočumoval,tak jsem to okno zadejchal a ukázali se tam ty čůrky.Zkus to.Ještě mě napadá-nemáš hagusy?Možná by tamtudy taky mohlo kapat.Zdar :)
SHARAN AUY 2002
Batistuta
Aktivista

Příspěvek od Batistuta »

Sázím na okno,ale taky koukni jestli nemáš ucpaný odtokový kanálky v rozích za torpédem. Viděl jsem to ucpaný listím tak,že neodtekla ani kapka a po víkendu tam měl snad 5cm vody. (noteeth)
FABIA 1,6tdi - soft dieselpower
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

Na 100% sázím na tu gumovou průchodku.Já měl to samý u Passata B5 protože mi tam jeden idiot montoval alarm a povytáhnul jí taky a po jednou dešti jsem pak vyléval cca.10litrů vody a 14 dní sušil auto.Musel jsem nadzvednout všechny koberečky u řidiče a u zadní sedačky na straně řidiče a foukat tam celej víkend fenem.Taky jsem hledal a nikde nic až jsem našel to co ty.Nakonec jsem jí dal nazpátek oblepil silikonem a mám pokoj.........v autě ani kapička.Taky byly koberce zezhora suché a teklo to pod nima po plechu kde je mezi kobercem a plechem mezera takže koberec se nacucal vodou až dole na podlaze.Když se mi to zdálo skoro suché a ndzvedl jsem ty koberečky tak se mi kabely a komfortní jednotka pod nohama řidiče válely v louži a jak se voda začínala kazit tak to smrdělo jak psí kšíry........takže hlavně nadzvedni koberce, pořádně to vysuš,vydloubni jednu nebo dvě záslepky ze spodu ať všechno odteče - nebo ti to začně hnít a toho puchu se už nezbavíš.....schnilej filc je svinstvo......přeji příjemnou zábavu.......i když spíš upřímnou soustrast fak není o co stát.Jo aještě nevím kudy odtéká voda z prostoru okolo té ucpávky tobě ale mě pod ŘJ motoru a měl jsem to tam zanešené listím tak si to hned prošťouchni........ať to odtéká....
sPepino
Sběrač informací

Příspěvek od sPepino »

romanx píše:Na 100% sázím na tu gumovou průchodku.Já měl to samý u Passata B5 protože mi tam jeden idiot montoval alarm a povytáhnul jí taky a po jednou dešti jsem pak vyléval cca.10litrů vody a 14 dní sušil auto.Musel jsem nadzvednout všechny koberečky u řidiče a u zadní sedačky na straně řidiče a foukat tam celej víkend fenem.Taky jsem hledal a nikde nic až jsem našel to co ty.Nakonec jsem jí dal nazpátek oblepil silikonem a mám pokoj.........v autě ani kapička.Taky byly koberce zezhora suché a teklo to pod nima po plechu kde je mezi kobercem a plechem mezera takže koberec se nacucal vodou až dole na podlaze.Když se mi to zdálo skoro suché a ndzvedl jsem ty koberečky tak se mi kabely a komfortní jednotka pod nohama řidiče válely v louži a jak se voda začínala kazit tak to smrdělo jak psí kšíry........takže hlavně nadzvedni koberce, pořádně to vysuš,vydloubni jednu nebo dvě záslepky ze spodu ať všechno odteče - nebo ti to začně hnít a toho puchu se už nezbavíš.....schnilej filc je svinstvo......přeji příjemnou zábavu.......i když spíš upřímnou soustrast fak není o co stát.Jo aještě nevím kudy odtéká voda z prostoru okolo té ucpávky tobě ale mě pod ŘJ motoru a měl jsem to tam zanešené listím tak si to hned prošťouchni........ať to odtéká....
diky moc za rady, hagusy mam, ale strecha a vsechno kolem je suchy. Jinak asi taky budu mit ucpany nejaky odtok, jelikoz se taky nejaka jednotka (asi taky rizeni motoru) vali ve vode v prostoru pod steracema na strane ridice. Ve stredu to rozeberu, zasilikonoju a pokusim se vysusit interier. Doufam, ze neznicim moc prichytek a tak.

jinak diky vsem za rady. :)
romanx
Přispěvovatel

Příspěvek od romanx »

No a pod tou jednotkou to musí protíkat ke středu auta a tam to odtíká pryč.Já to měl taky zanešený takže se tam zvedla hladina a tou průchodkou to místo ven teklo všechno do auta........... (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“