Renault master
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Renault master
Kdo poradi. mam na dilně renault master 1.9 dti 60 kw a za studena nestartuje a když už chytí tak běží na 2-3-4 tak tak že nezdechne na plný plyn do 2000 ot. rozvody OK žhaveníOK tryskyOK chyby v řj. 0 a tlaky ma 21-24-25-24 a ujeto 350 000 km když se pak zahřeje tak tahá uplně v pohodě
Re: Renault master
Lumír píše:Kdo poradi. mam na dilně renault master 1.9 dti 60 kw a za studena nestartuje a když už chytí tak běží na 2-3-4 tak tak že nezdechne na plný plyn do 2000 ot. rozvody OK žhaveníOK tryskyOK chyby v řj. 0 a tlaky ma 21-24-25-24 a ujeto 350 000 km když se pak zahřeje tak tahá uplně v pohodě
Co přesně myslíš tím, že nestartuje za studena - v mrazu ? nebo jenom po jeho volném ochlazení po jízdě ? Blíž to popiš. Zatím bych se přikláněl k názoru "Dědka", zkontroluj jestli nemáš v rozvodu nafty vzduch.
Odpovědi: 0
tak blíže už asi od 5 stuňu nad nulou jsou špatné starty. bíly kouř nepravidelný chod a na plný plyn nízké otáčky. i když to držím na plynu tak to trvá tak asi 15 minut a když je chladněji tak déle než motor začne chodit do otáček a mít klidný chod. i když jsem napojil motor na kanistr výše než čerpadlo tak po ránu ten start byl stejně špatný jěště jsem zapoměl dodat že v nedávné době to mělo problém z elektroinstalací po opravě bylo vše ok po kontrole diagnostikou žádné chybové kody snad že by jen změnou odporu v kabeláži to četlo jiné hodnoty ale moc se mi to nezdá
Lumír píše:zhavení jsem nekotroloval ale na dagnostice nevykazovalo žadnou chybu a u jinéhovozu (megan 1.9 dti) pri chybě cidla buď psalo chybu a nebo v načtených hodnotach ukázalo jinou hodnotu než byla předepsaná
Já bych to hledal v "naftovém okruhu" čerpadlo apod.. Jo jinak - při jaké příležitosti to začalo dělat ( teda spíš nedělat = nestartovat ) - najednou ? Postupně ?
Mám podobný problém. Renault Master 1,9 dCi. Během zimy při studeném startu nastartoval hned,ale po pár otáčkách šly otáčky dolů a chcípl. Pak nešel nastartovat až po chvíli asi 5 min. Někdy se to podařilo udržet když jsem hned po natstartování pomalu přidal plyn.Párkrát to mělo tendenci chcípnout,ale rozjel se. Teď se mi stalo,že chytl zdechl a pak už nechytl. Jen točil. Odtah do servisu. Za 1700,- mi zdělili,že nic nenašli jen špatnou izolaci u přívodu k řídící jednotce a,že startuje. Přijel jsem k domu.Ráno nastartuji chytne zdechne a jen točí,ale nechytá. Přijel technik z renaultu,napojil počítač a nic. Počítač nenacházel žádnou jednotku. Otevřel víko motoru cosi tam zakutil počítač hned jednotku našel a auto chytlo na první ťuk a běželo. Zdělil mi,že zamačkl nárazovou pojistku a pomačkal balonek na přívodu nafty. Ale sám si moc jistý,že je to ta pravá závada nebyl. Počítač ovšem hlásil,že je vše bez chyby. Poradil mi,že to mám zkusit příští den a když to nechytne tak zkusit opět tu pojistku a balaonek. Tak jsem zvědavý co to bude.