Výměna spojky 325 TDS

Moderátoři: šulda, Moderátoři

vonderka
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Výměna spojky 325 TDS

Příspěvek od vonderka »

Poradtě prosím jak na výměnu spojky v BMW 325TDS...díky vonderka
pitrisek
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrisek »

ASi vyndat převodovku (LOL) (LOL) (LOL) (LOL) co máš na mysli?? převodovka ven , přítlačák odšroubovat , vyndat lamelu, dát novou, nandat přítlačák, vystředit lamelu , utáhnout přítlačák, vyměnit ložisko a nandat převodovku, lehké ne??
pitrisek
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrisek »

Jo a ještě nejdříve odšroubovat kardan (LOL) (LOL) (LOL) :D
vonderka
Přispěvovatel

Příspěvek od vonderka »

no ale jak tu převodovku vyndám no?
Bosis
Přispěvovatel

Příspěvek od Bosis »

Chce to sloupový hever a pomocníka,v leže to jde také ,ale člověk se nadře jak vůl.
Váží skoro 30kg a manipulace s ní chce lépe dva lidi.
Já si to teda dělal sám,v leže přes synův "skejtbort" na který jsem to položil přes podložky.Jde to,ale člověk se sám fakt nadře.
vonderka
Přispěvovatel

Příspěvek od vonderka »

no tak 2 budeme a hever máme taky jan jde o to jak tu převodovku sundat co se všechno má povolit a vyndat než se vyndá převodovka.diky
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Sundat kardan nebo vyvěsit první díl kardanu, sundat výfuk, sundat krycí plech nad výfukem, pod převodovkou je držák se dvouma silentblokama -sundat, řadička je na táhlech- stačí vycvaknout dva čepy na prěvodovce-rukou, povolit dva šrouby co jsou skrz startér, převodovka je k motoru přišroubovaná asi osmi srouby s torxní hlavou- povoluju je golou na kterou nasadím 3dlouhý nástavce s kloubkem protože na ty horní šrouby je blbej přístup, spojkovej váleček sundat i s připojeným vedením- není potřeba pak odvzdušňovat, a převodovka je dole
Bosis
Přispěvovatel

Příspěvek od Bosis »

Dobrý je ,aby byl na horní torxy lepší přístup,podepřít hevýrkem příčku převodovky a pomalu ji spouštět po povolení té příčky dokaď se neopře motor o motorovou stěnu.
Pak je přístup dostatečný přes golu s nástavci a s kolubkem.
MIR.B.M.W
Přispěvovatel

Příspěvek od MIR.B.M.W »

lepši je motor ven než převodovku dělal jsem to sam vyndal a nasadil pomoci zvedaku je to min pracní pod autem se dost nadřeš
moje skype je Mira.B.M.W
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

MIR.B.M.W píše:lepši je motor ven než převodovku dělal jsem to sam vyndal a nasadil pomoci zvedaku je to min pracní pod autem se dost nadřeš

Sorry, ale měnit spojku na bmw vyndáním motoru je blbost. V životě jsem to neviděl nikoho tak dělat. vyměnit spojku na BMW mi trvá běžně necelé 3hodiny, pokud budu vyndávat motor tak to budu dělat celej den.
MIR.B.M.W
Přispěvovatel

Příspěvek od MIR.B.M.W »

hm mě to trva 2 a pul hodky a celej den nevim kdo by to dělal tak dlouho jedině kdyz rozebere cely auto hele motor je rychleš venku než převodovka mam stim skušenosti do měsice jsem ho vyndal asi 12 krat
moje skype je Mira.B.M.W
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

MIR.B.M.W píše:hm mě to trva 2 a pul hodky a celej den nevim kdo by to dělal tak dlouho jedině kdyz rozebere cely auto hele motor je rychleš venku než převodovka mam stim skušenosti do měsice jsem ho vyndal asi 12 krat

Jo vypouštět zbytečně vodu, pak to odvzdušnovat, sundávat spoustu hadic, odpojovat palivový vedení, elektrika, spousta zbytečností co za dvě hodiny neudelají ani 2lidi. Za těch víc jak 15let jsem těch bavoráků pár udělal ale spojku měnit tímto způsobem? Stejnak pod auto musíš protože nevím jak vyšroubuješ šrouby co držej převodovku k motoru.
Bosis
Přispěvovatel

Příspěvek od Bosis »

MIR.B.M.W píše:hm mě to trva 2 a pul hodky a celej den nevim kdo by to dělal tak dlouho jedině kdyz rozebere cely auto hele motor je rychleš venku než převodovka mam stim skušenosti do měsice jsem ho vyndal asi 12 krat
A jak povoluješ ty torxy co drží převodovku s motorem?
Myslím odkaď?
Bosis
Přispěvovatel

Příspěvek od Bosis »

oldaf píše:

Jo vypouštět zbytečně vodu, pak to odvzdušnovat, sundávat spoustu hadic, odpojovat palivový vedení, elektrika, spousta zbytečností co za dvě hodiny neudelají ani 2lidi. Za těch víc jak 15let jsem těch bavoráků pár udělal ale spojku měnit tímto způsobem? Stejnak pod auto musíš protože nevím jak vyšroubuješ šrouby co držej převodovku k motoru.

Hale Oldafe už jezdíš?
Jak si řešil tu ztrátu tlaků na válcích,nebo jsi sehnal jiný použitý motor?
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Kdepak, už jsem se zařekl že BMW v dízlu do baráku nesmí, jedině nový. A na to nemám, tak budu jezdit ve VW a v žabožroutech. S bavorákama jsem si užil svý ať už s 2,4td tak 2,5tds. A není to jen o motorech, stačí se podívat na přední nápravu na E34, věčně to je vymlácený, klepe se to při brždění. Zlatej pežot. Tdso mi stojí furt před barákem, naposledy jsem v něm byl když jsem fotil to čerpadlo z 2,4td.
Odpovědět

Zpět na „BMW“