Cukání studeného BKD (2.0 TDI, 103 kW) OII
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Cukání studeného BKD (2.0 TDI, 103 kW) OII
Zdravím,mám problém s OII, která studená dost nepříjemně při rozjezdu cuká. Při teplém motoru přestane. Diag bez chyb, logy OK, ale subjektivní pocit, že tolik netahne.
Díky.
Díky.
pochopil jsem to jako při rozjíždění, ne za jízdy při zrychlování,váha by to mohla klidně být, jelikož 2,0tdi mají přepínání zpětnýho vedení plynů buď na přímo nebo přes chladič a to se řídí dle váhy vzduchu, když vykazuje blbý hodnoty dovede se to pěkně zblbnout, může to dělat i blbej EGR, dalo by se to zkusit tak, že by se EGR na zkoušku zaslepil, teda do tý doby než by to jednotka poznala, pokud by to přestalo je závada někde tady
jestli nemůže blbnout to přepouštění výfukových plynu, je tam klapka, která to žene buď přes ten chladič nebo na přímo, tak jestli se třeba nějak neseká, měla by být ovládaná podtlakem, měla by jt tudíž odpojit, ale nevím co na to diagnostika, ale za zkoušku to stojí ne? nezkoušeli jste EGR? jestli po vypojení přestane cukat, aspoň na zkoušku než se rožne kontrolka
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Vyřešeno...
.. kontakty na vstřikách.
Dočetl jsem se o tom buď tady (jeden případ) nebo jsem to vygooglil na nějakém německém serveru (motor-talk nebo dieselschrauber)
Ale díkes za snahu chlapy!
Dočetl jsem se o tom buď tady (jeden případ) nebo jsem to vygooglil na nějakém německém serveru (motor-talk nebo dieselschrauber)
Ale díkes za snahu chlapy!