p 405 1.8srd turbo r.90, pocas jazdy zhaslo a nestartuje

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mihu
Nováček
Odpovědi: 0

p 405 1.8srd turbo r.90, pocas jazdy zhaslo a nestartuje

Příspěvek od mihu »

zdravim vas a prosim o radu,ak vas nieco napadne, isiel som po dialnici a motor zhasol ,nastastie som zatacal na benzinku a tam som dosiel na parkovisko ,dolial som naftu lebo som myslel ze dosla,potom akotak nastartovalo.Dotankoval som potocilsa na benzinke a ked bolo vsetko v pohode isiel som dalej.Presiel som asi 2 km a zase zhaslo a od vtedy nechce nastartovat.To zhasnutie bolo bez nejakuch pazvukov a predtym auto startovalo na prvy sup.
Skusali sme ho roztahovat ale nic ,ked som vsak drzal plyn aspon na 3/4 tak hned chitilo akonahle som povolil zhaslo a tak dookola a z vyfuku biely dym motor bez pazvukov.
Pozeral som filter,cievku co zapina naftu,rozvody skusali sme aj startovaci sprej. a nic .Motor iba toci a toci. Cerpadlo naftu dava ale neviem ci dost. Cez kable ked startujem tak nenaskoci ani ked pridam na cerpadle.Cerpadlo mechanicke. Co tam mohlo odist len tak co robi takyto problem.
Nema niekto nejaky trik aby som zistil co je chiba. diky moc za vsetko :?
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Přeskočené rozvody,a nebo se zasekl stop-ventil
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
mihu
Nováček

Příspěvek od mihu »

Zatial to vyzera ze odislo cerpadlo,rozvody su ok ,naftu dava len malicko iba tak pluje,vymenim cerpadlo a uvidim.
Ked sa dari tak sa dari. p405 1,8 srd turbo
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Hele,zkus prověřit cestu nafty od nádrže.Je možné,že se ti ucpalo sítko v nádrži,a nebo palivák ,nebo taky to může někde brát vzduch,a pak to dává málo nafty,nebo nedává vůbec.
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
patyk691
Nováček

Příspěvek od patyk691 »

ne 99% to bude podávacie čerpadlo, mal som ten istý prípad na R Mégane 1.9dci, šiel som po dialnice 130, naraz strata výkonu, auto zdochlo, rozsvietila sa na prístrojovke všeobecná závada motora, odstavil som ho na krajnici. zľakol som sa, že prdli rozvody. S malou dušičkou som to skúsil natočiť a v pohode na skočilo, šiel som dalej, veľmi opatrne, po 10 km som chcel obehnúť jedno auto, tak som pridal, drb, auto skapalo, a už som ho nenatočil.....odtiahol som to domov a príčinou bolo podávacie čerpadlo, bolo úplne zadreté, nepodávalo vôbec naftu... náhrada ma vyšla na 33€
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

patyk691 píše:ne 99% to bude podávacie čerpadlo, mal som ten istý prípad na R Mégane 1.9dci, šiel som po dialnice 130, naraz strata výkonu, auto zdochlo, rozsvietila sa na prístrojovke všeobecná závada motora, odstavil som ho na krajnici. zľakol som sa, že prdli rozvody. S malou dušičkou som to skúsil natočiť a v pohode na skočilo, šiel som dalej, veľmi opatrne, po 10 km som chcel obehnúť jedno auto, tak som pridal, drb, auto skapalo, a už som ho nenatočil.....odtiahol som to domov a príčinou bolo podávacie čerpadlo, bolo úplne zadreté, nepodávalo vôbec naftu... náhrada ma vyšla na 33€
pleteš si jablka a hrušky :D (LOL)

vypadá to na ucpanej přívod nafty, nebo čerpadlo...prošel bych komplet vedení od nádrže, vyhodil filtr a dal to napřímo, nebo mu dát z kanistru. Vyndat a vyfoukat stop ventil na čerpadle
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nedávno jsem se s tím trápil..,Lucas kterého tam patrně máš ,je háklivý na zavzdušnění..Při startu se dívej,zda se z výfuku kouří a může to dělat jen uvolněná hadice nebo špatná těsnící podložka..../můj případ/
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“