Setkali jste se s tím někdo,co byla příčina.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Odpovědi: 0
Setkali jste se s tím někdo,co byla příčina.
Moje auto Fiat Doblo 1,9D motor typ 223A6000 r.v. 2002 najeto asi 140 000 km se chová velmi podivně.Studené nastartuje"nadrc",běží určitou dobu bez problémů jako hodinky a asi po 10 min na místě/za jízdy eště rachleji/motor"chcípne" jako by usekl sekerou,téměř bez výstrahy,jen když dobře poslouchám tak chvílku než "zdechne" trochu změní zvuk jako kdyby ho přiškrtil,ale je to sotva postřehnutelné,čili žádné vynechávání válců nebo něco jiného.Když motor zastaví,tak ho nenatočíte,ani kdyby jste mu slíbil že ho pozlatíte.Jakmile ovšem zchládne,přijdete k němu a chytne zase "nadrc".Bylo mě poradeno abych když motor zastaví zchladil studenou vodou vstřikovací čerpadlo,udělal jsem to,bylo studené jako psí čumák a zase nic,teprve až se mu samotnému chtělo,tak nastartoval.První na co jsem myslel byla doprava paliva a zanešené sítko v nádrži a filtr.Filtr jsem vyměnil,nádrž vyčistil,trubky profoukl a nic.Jsem z toho dost rozhozený,vím že budu muset na počítač,ale třeba víte o něčem co to způsobuje.Díky předem za rady.
Naposledy upravil(a) Jaroslav Polešák dne 31 led 2010, 18:23, celkem upraveno 2 x.
Mám Doblo r.v.2002 1,9 D a mám stejný problém. Na vstřikovacím čerpadle jsou dvě elm. cívky. Je to jednoduše řečeno ovládání plynu.Já je musím jednou za půl roku demontovat profouknout a auto jezdí úplně normálně. Jedna cívka je zvrchu čerpadla a druhá ze zadu. teď mě tato operace trvá asi hodinu. Pozor na silikonové gumičky ,které jsou na čerpadle.
- lubomt
- Aktivista
fiat funto 1,9JTD, tiez som mal taky problem a stacilo vymenit jednu z tych dvoch cievok na cerpadle.Neviem uz ktoru ale bolo to dost drahe,okolo 2200sk,vo fiat servise.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Nemcurom nejde nic jak ma a tu sme. Pozri sa do udrzba a problemi VW groupWarlockvw píše:Talianom ide len ta Pizza a vino robit,ale inak...slabota![]()
![]()
cest a slava Ferrari a stare dobre Lambo

Je fakt ze ten 1.9D koly tomu ze ma cerpadlo lucas je strasne poruchovy. A ten tah je hotova tragedia. Hore kopcom 4ka a 80km/h nanajvis

Teda popravdě mě se s ním jezdí líp než s 1.2benzin kterej taky máme v podniku a jinak nato jak s ním ti naši chujové jezděj je to držák, studený na plnej knedlík a tak, minimálně podle spotřeby poznám styl jejich jízdyTDI tech píše:Nemcurom nejde nic jak ma a tu sme. Pozri sa do udrzba a problemi VW groupWarlockvw píše:Talianom ide len ta Pizza a vino robit,ale inak...slabota![]()
![]()
cest a slava Ferrari a stare dobre Lambo![]()
Je fakt ze ten 1.9D koly tomu ze ma cerpadlo lucas je strasne poruchovy. A ten tah je hotova tragedia. Hore kopcom 4ka a 80km/h nanajvisBol to motor v ponuke vyslovene koly cene a emisiam.

-
- Nováček
Zdravím Vás, mám doblo 1,9d 2001, a teď se objevila závada: Motor nejede na volnoběh, nastartovat se musí s přidáním plynu, ale po přechodu do volnoběhu chcípne.
V nízkých otáčkách (kolem 2000) motor jede, ale špatně. Ve vyšších jede tak jak má (nad 3000). Z kopce se zařazenou rychlostí po uvolnění plynu chcípne. Vždy po chcípnutí motoru se rozsvítí diagnostika motoru. Po opětovném nastartování s plynem zhasne, a opakuje se předcházející. Předem díky za odpovědi.
V nízkých otáčkách (kolem 2000) motor jede, ale špatně. Ve vyšších jede tak jak má (nad 3000). Z kopce se zařazenou rychlostí po uvolnění plynu chcípne. Vždy po chcípnutí motoru se rozsvítí diagnostika motoru. Po opětovném nastartování s plynem zhasne, a opakuje se předcházející. Předem díky za odpovědi.
-
- Přispěvovatel