E34 TDS nestartuje(nevstřikuje naftu)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mihoo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

E34 TDS nestartuje(nevstřikuje naftu)

Příspěvek od mihoo »

ahoj potřeboval bych poradit jestli mám čerpadlo v háji,nebo by to šlo ještě seřídit.mám rok výr.96 a nestartuje(startér točí),žhavičky svítí,tlaky ok,rozv.řetěz ok.po povolení trubek u rozdělovací hlavy čerpadla to při startování stříká velmi slabě a nemá to tlak.Stop ventil je funkční.Mám zkusit sundat hlavu čerpadla,nebo zkusit něco jiného?Díky moc všem!
vonderka
Přispěvovatel

Příspěvek od vonderka »

co zkusit naftovej filtr nebo ho odpojit a zkusit jak bude dávat podávací čerpadlo.
BMW 325 TDS Dieseltechnik chip 178ps,egr off,kat. off,vzduch. filtr KN, momentální tlak turba 1,6-1,8....
mihoo
Přispěvovatel

Příspěvek od mihoo »

naftový filtr nový,podávací čerpadlo je ok,při zapnutém zapalování vytéka za filtrem nafta
vonderka
Přispěvovatel

Příspěvek od vonderka »

ted se mi stalo to že sem měl čerpadlo po repasy a na hřídelce je klínek špatne sem ho nasadil a klínek se ošoupal a čerpadlo se skoro netočilo a nechtelo to nastartovat.a já zjistil že je čerpadlo špatný tím že se rosvítila kontrolka vstřikování a diagnostika ta to potvrdila..

a diagnostika ti řekla co?
BMW 325 TDS Dieseltechnik chip 178ps,egr off,kat. off,vzduch. filtr KN, momentální tlak turba 1,6-1,8....
mihoo
Přispěvovatel

Příspěvek od mihoo »

diag. jsem nechal udělat dnes,elektronika čerpadla ok,senzory a snímače taky ok.už vůbec nevim co dál.dneska jsem zjistil že když zastartuju tak to fouká ze sacího potrubí,jako kdyby to bylo špatně načasovaný.je mi to nějaký divný
Bosis
Přispěvovatel

Příspěvek od Bosis »

Když nafta hoří za malé teploty tak kouří bíle.
To že to při startování bíle blafe do sání,je dáno střihem ventilů(překrytím v HU) ,které je u tds 16°.
Otázka je proč to hoří za malý teploty=malá komprese,malý předvstřik či žádný atd.
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

Jestli máš dobře rozvody tak je možný že je ucpanej kat. a motor dejchá zátky do sání.Taky jsem to už zažil.
A když by si mu dal nasát při startu něčim hořlavým?Nějakej čistič nebo tak.Prostě mu dát čuchnout.
Odpovědět

Zpět na „BMW“