Blow off ventil na BMW

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Riddick
Nováček
Odpovědi: 0

Blow off ventil na BMW

Příspěvek od Riddick »

Zdravim vsechny,potreboval bych poradit.Chci si namontovat blow of ventil na moje BMW e46 320d.Potreboval poradit kde najdu podtlakovou hadicku na kterou se napoji z blow off ventilu.Predem diky!
sergej
Nováček

Příspěvek od sergej »

:D :D :D A aky prinos cakas od blow off ventilu na diesli ? Skus si na wiki alebo niekde inde precitat na co blow off vobec sluzi a preco sa montuje tam, kde sa montuje. Lebo potom je uzitocnejsie radsej investovat do blow jobu :D
V760GLE, D24T, 1985 momentalne v prestavbe
Mato86
Přispěvovatel

Příspěvek od Mato86 »

(LOL) tiez by som sa priklonil k tomu blowjobu
Passat 3C variant 2,0tdi BMP
VAG CAN PRO,K+CAN Commander,Delphi uni diag. VAGPROG
Riddick
Nováček

Příspěvek od Riddick »

Zadal jsem vas o radu a o otazku na to proc ane-ne blow off ventil.Mam ho koupeny,zaplaceny a ted ho chci namontovat tak bych prosil o radu.Diky
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Já mám strach, že tu podtlakovou hadičku nenajdeš. ta je totiž na turboBENZÍNU a je to vývod ze sání za plynovou (škrtící) klapkou.
U benálu totiž pustíš plyn, zavřeš tím škrtící klapku v tu chvíli turbo "tlačí", ale do klapky, takže se zpomaluje, protože výfukové plyny nejsou a sání je "ucpané". V tu chvíli za klapkou vzniká podtlak (píst jde dolů a odsává zbytky v sání). Aby se alespoň nezpomalilo turbo, tak tenhle podlak je vužit k otevření blow off ventilu, aby ten stlačený vzduch ze sání šel pryč.

U standartního je se to vede zpět před turbo, ale za váhu vzduchu. Tuzingové foukají ven, ale to mate řídící jednotku, protože ona předpokládá naměřené množství vzduchu v sání.

U diesela ti nevzniká (za normálních okolnosti) ten podtlak, takže ten ventil je nahovno. Ovšem pokud sis koupil nějaký pružinkový, který upouští při určitém tlaku, tak to narychtuj tak na 2/3 plnícího tlaku. Budeš mít prima papiňák. (LOL)
Odpovědět

Zpět na „BMW“