Alternátor Bosch

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

MichalXT
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Alternátor Bosch

Příspěvek od MichalXT »

Zdravím, neví někdo kde se dají sehnat sběrné kroužky do alternátoru bosch 120A? Nebo by mi i stačilo nějaký objednávací číslo popřípadě kdyby ten alternátor měl někdo rozdělanej a byl ochotnej ty kroužky změřit (průměr hřídele na kterém jsou nasunuty, délku celýho toho bazmeku a přibližně průměr kroužků ať vím přesně který mám shánět).
Zdeněk M
Aktivista

Re: Alternátor Bosch

Příspěvek od Zdeněk M »

MichalXT píše:Zdravím, neví někdo kde se dají sehnat sběrné kroužky do alternátoru bosch 120A? Nebo by mi i stačilo nějaký objednávací číslo popřípadě kdyby ten alternátor měl někdo rozdělanej a byl ochotnej ty kroužky změřit (průměr hřídele na kterém jsou nasunuty, délku celýho toho bazmeku a přibližně průměr kroužků ať vím přesně který mám shánět).
Zajdi nekam kde spravujou alternatory tam je budou mít, neorigo od Carga stojí 400kc, sam je nevymenís akorat si ten altik skurvís. Musí se nalisovat a pak kotva upnout do soustruhu seridit na hodinky apak stocit. Jinak budou hazet a upadne ti uhlik, a sezen i rovnou novou volnobežku, nejlepsí už nebude. Stojí kolem 3000kc a ložiska das taky noví ne.
MichalXT
Sběrač informací

Příspěvek od MichalXT »

Zdeněk M píše:
MichalXT píše:Zdravím, neví někdo kde se dají sehnat sběrné kroužky do alternátoru bosch 120A? Nebo by mi i stačilo nějaký objednávací číslo popřípadě kdyby ten alternátor měl někdo rozdělanej a byl ochotnej ty kroužky změřit (průměr hřídele na kterém jsou nasunuty, délku celýho toho bazmeku a přibližně průměr kroužků ať vím přesně který mám shánět).
Zajdi nekam kde spravujou alternatory tam je budou mít, neorigo od Carga stojí 400kc, sam je nevymenís akorat si ten altik skurvís. Musí se nalisovat a pak kotva upnout do soustruhu seridit na hodinky apak stocit. Jinak budou hazet a upadne ti uhlik, a sezen i rovnou novou volnobežku, nejlepsí už nebude. Stojí kolem 3000kc a ložiska das taky noví ne.

Alternátor byl po částečné generálce(nová volnoběžka, ložiska). Když jsem ho dělal tak jsem věděl, že ty kroužky a uhlíky jsou už na výměnu, ale nějak jsem to stále přecházel a nescháněl nové (jak se to má instalovat a jaký s tím jsou problémy vím). Takže se jezdilo a jezdilo až teď jsem zjistil že to nemůžu natočit (alternátor není schopen dobíjet baterku a te se vybíjí - s největší pravděpodobností se stalo to co jsem čekal :-( a tak nyní sháním nové kroužky
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

a nechces za 3OOO radiš jetej dobrej?
VW T5 GP 103 KW long
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

MichalXT píše:
Zdeněk M píše:

Alternátor byl po částečné generálce(nová volnoběžka, ložiska). Když jsem ho dělal tak jsem věděl, že ty kroužky a uhlíky jsou už na výměnu, ale nějak jsem to stále přecházel a nescháněl nové (jak se to má instalovat a jaký s tím jsou problémy vím). Takže se jezdilo a jezdilo až teď jsem zjistil že to nemůžu natočit (alternátor není schopen dobíjet baterku a te se vybíjí - s největší pravděpodobností se stalo to co jsem čekal :-( a tak nyní sháním nové kroužky
Co mam skusenost tak ten altik vydrží minimalne 300000km i 350000km než sjede kroužky na zivotnost ma vliv baterka, pokud nejni nikdy poradne nabita tak si bere porad maximum , altec jede naplno a pak ubejvaj kroužky. kroužky nejni problem sehnat. Nebo si kup este jeden treba za 1500kc a nech si ho udelat, dej mu ložiska a kroužky a stoho co mas prehodis pak jen volnobežku a smitec.
MichalXT
Sběrač informací

Příspěvek od MichalXT »

Zdeněk M píše:
MichalXT píše:
Zdeněk M píše: Zajdi nekam kde spravujou alternatory tam je budou mít, neorigo od Carga stojí 400kc, sam je nevymenís akorat si ten altik skurvís. Musí se nalisovat a pak kotva upnout do soustruhu seridit na hodinky apak stocit. Jinak budou hazet a upadne ti uhlik, a sezen i rovnou novou volnobežku, nejlepsí už nebude. Stojí kolem 3000kc a ložiska das taky noví ne.

Co mam skusenost tak ten altik vydrží minimalne 300000km i 350000km než sjede kroužky na zivotnost ma vliv baterka, pokud nejni nikdy poradne nabita tak si bere porad maximum , altec jede naplno a pak ubejvaj kroužky. kroužky nejni problem sehnat. Nebo si kup este jeden treba za 1500kc a nech si ho udelat, dej mu ložiska a kroužky a stoho co mas prehodis pak jen volnobežku a smitec.
Na tachometru mám kolem 260 tisíc km a jak to tak bývá tak bych se nedivil, že někdo něco stočil. Takže kroužky už maj čas.
MichalXT
Sběrač informací

Příspěvek od MichalXT »

este píše:a nechces za 3OOO radiš jetej dobrej?

Dík za nabídku, ale kroužky a uhlíky je to poslední co mám na tom alternátoru měnit a pak už by neměl být problém
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

MichalXT píše:
este píše:a nechces za 3OOO radiš jetej dobrej?

Dík za nabídku, ale kroužky a uhlíky je to poslední co mám na tom alternátoru měnit a pak už by neměl být problém
to že klekne pri 260000km nemusí znamenat že to bylo stocený, pokud stim nekdo jezdil popojiždky a nebo kousky tak baterka se nedobije a postupne se vic vybijí než nabijí a alternator jede naplno, pres uhliky de plný proud a rychleji se opotrebí.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Hmm, mám pocit, že se tu nabízí funglovka 140A za 4500,- ...tak vklidu opravujte starý zgarby (LOL)
...kolik že už to stálo peněz a času?
GIV Variant TDi ???kW
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Slavkov píše:Hmm, mám pocit, že se tu nabízí funglovka 140A za 4500,- ...tak vklidu opravujte starý zgarby (LOL)
moja rec. a aky je vyrobca toho za 4500 ?
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

origoš... mrkni k Laďasovi... má ho tam :D
GIV Variant TDi ???kW
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

ked uz sme pri tom, nevie niekto kde zohnat uhliky do Bosch startera? Dik...
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

misoVW píše:ked uz sme pri tom, nevie niekto kde zohnat uhliky do Bosch startera? Dik...
elit .) mam je myslim doma chceš je poslat?Obrázek
VW T5 GP 103 KW long
MichalXT
Sběrač informací

Příspěvek od MichalXT »

Slavkov píše:Hmm, mám pocit, že se tu nabízí funglovka 140A za 4500,- ...tak vklidu opravujte starý zgarby (LOL)
- volnoběžka kolem 1500
- sběrné kroužky na uhlíky 210
- uhlíky 110
- ložiska netuším, měl jsem je doma :-)
- nějaká ta vazelína
+ práce 2x vyndat a rozdělat (jedno vyndání a rozdělání mám už za sebou, teďka mě čeká to samé a vyměnit ty sběné kroužky a ulíky).

Za tu cenu 4500 za novej origo je pěkná cena. Tenkrát když jsem ho dělal tak jsem to měl vědět, teď už je pozdě kupovat nový, třeba příště :-)
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

MichalXT píše:
- volnoběžka kolem 1500
- sběrné kroužky na uhlíky 210
- uhlíky 110
- ložiska netuším, měl jsem je doma :-)
- nějaká ta vazelína
+ práce 2x vyndat a rozdělat (jedno vyndání a rozdělání mám už za sebou, teďka mě čeká to samé a vyměnit ty sběné kroužky a ulíky).

Za tu cenu 4500 za novej origo je pěkná cena. Tenkrát když jsem ho dělal tak jsem to měl vědět, teď už je pozdě kupovat nový, třeba příště :-)
tak to ano. uz to dotiahni do uspesneho konca :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“